Postitusi: 174
Tiitel: Abikokk
2011-09-10 18:58:45 |
Piinlik tõdeda, aga mina teen just nii, nagu Profa ei soovita - küüslaugusoolaga. Lõikan olemasoleva leiva (kuig parim on jah peenleib) parajateks tükkideks valmis, praen parajas portsus õlis krõbedaks ning maitsestan. Kindlasti jääks päris küüslauguga väga hea, aga kuna valmistan seda üldiselt kiire snäkina suuremale seltskonnale, on niimoodi palju mugavam (minu sõbrad tõenäoliselt ei viitsiks oma leiba ise küüslauguga määrida) ning samuti väga mõnus. Maitse asi. :) |
2011-08-28 16:53:24 |
Tegin paar päeva tagasi Sitsiilia šokolaadijäätist. Jäin tulemusega väga rahule ning loodan tulevikus ka teiste maitsetega katsetada. |
2011-08-25 20:38:02 |
Aniitram:
Ma küll konkreetselt Bolognas pole käinud, aga oma selle suve Sitsiilia reisilt mäletan, et kahetsesin käsipagasiga tulekut, kuna sealsed oliivõlid olid väga maitsvad ja väga mõistliku hinnaga. Lihasööjad olid ka vaimustuses Itaalia vorstidest-sinkidest, aga kuna mina lihast ei hooli, ei oska seda kahjuks kommenteerida. Värsked oliivid, pühvli mozzarella ja parmesan (tegelikult üldse igasugu juustud) olid ka maitsvad, aga nende transport võib keeruline olla.Oskab keegi midagi head soovitada, mida lasta endale Itaaliast, täpsemalt Bologna'st tuua? |
2011-08-19 15:18:41 |
Vaatasin üle ühe taolise retsepti, mille enda jaoks kõrvale seadnud olin ja seal küll oli ikka ahi eelnevalt kuumutatud. Külma ahju panemine mõjutks juba koogitainaga toimuvaid keemilisi protsesse. Ise jäin mõtlema, et kui klaaspurke otse vastu kuuma pinda ei pane (ahju põhja või kuumale ahjuplaadile), siis äkki see temperatuuri üleminek õhu kaudu on täidetud purgi jaoks piisavalt sujuv, et teda mitte katki teha. Aga ise ma veel proovida pole jõudnud, seega midagi kindlat ei oska öelda. |
2011-08-19 14:17:40 |
Lisaks ka omalt poolt kiidusõnad Vildele! Ma küll sealse põhimenüüga pole veel väga põhjalikult saanud tutvuda, aga päevapraade (/-suppe/-salateid) julgen kiita küll. :) Kui mitmete teiste Tartu kesklinna söögikohtade lõunapakkumised on jätnud väga "sööklaliku" mulje (viimastest käikudest on taolised mälestused Truffeest ja Suudlevatest Tudengitest), siis Vildes pole veel kordagi seda tunne tekkinud. Pakkumised on neil maitsvad, mitmekülgsed ja ka ilusasti presenteeritud. Väheoluline ei ole sealjuures ka nende igati mõistlikud hinnad. |