Lihtsad sibulapirukad

Väikesed sibula-porrutäidisega pirukad sobivad hästi suupistelauale, samuti supi kõrvale.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g lehttainast (nt Härmavili)

2 sibulat

1 porru (ainult valge osa)

1 sl tüümiani e. aed-liivateed

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

määrimiseks muna

Valmistamine

Haki sibul ja porru valge osa ning hauta õlis klaasjaks. Lisa tüümian ning maitsesta soola ja pipraga.

Rulli lehttainas õhukeselt lauale ning lõika nelinurkadeks või ketasteks. Tõsta iga tainaruudu keskele täidist ja murra tainas kolmnurgaks või poolkuuks kokku.

Määri pirukad pealt munaga ning küpseta 225kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed.

Kasutatud tooted:


Retseptiidee soomlaste Ruokala.tv veebilehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Ssille
postitatud 06.03.2010 16:44

soojalt paremad kui külmalt

Martiina
postitatud 09.05.2016 17:45

Mõnusad! Mulle sibulapirukad üldjuhul maitsevad, seegi polnud erand :)

Pille
postitatud 09.05.2016 18:14

Mina olen ise ka teinud ja kiidan samuti! Aitäh Martiinale uue foto eest ;)

Saima Jänes
postitatud 10.05.2016 11:37

Need on lemmikud.

Meringue
postitatud 09.10.2016 19:37

Väga head! Tegin neid pirukaid vegan-versioonis sünnipäeva suupistelauale (muna jätsin peale määrimata ning kasutasin piimatoodetest vaba lehttainast). Lisasin täidisesse ka keedetud läätsesid, mis tegid pirukad veidi toekamaks ja andsid mõnusa kergelt pähklise maitse.
Pirukad maitsesid kõigile ning lähevad kindlasti kordamisele.

Marika Viibus
postitatud 22.11.2017 09:32

Homme kohe proovin.