Ahjufetapasta Liemessä-blogist

2019. a. alguses Soome toidublogides laineid löönud retsept.

Kogus
kahele näljasele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

250 g häid makarone

200 g fetajuustu

1 dl oliiviõli

0,5 punast tšillit

2 küüslauguküünt soovi korral

1-2 karbitäit ploom- või kirsstomateid

soola ja musta pipart

värsket basiilik

Valmistamine

Kalla ahjuvormi põhjale veidi oliiviõli. Tõsta fetajuust terve blokina vormi. Lõika tšilli viiludeks, puista fetale.  (Kui kasutad küüslauku, siis lõika viiludeks ja lisa ka need). Nirista peale julgelt oliiviõli. 

Pese ja nõruta kirsstomatid, aseta vormi fetajuustu ümber ja keera neid oliiviõlis. Maitsesta julgelt musta pipraga, tomatitele riputa ka veidi soola. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit. 

Siis tõsta ahju kuumust ja lülita sisse grillrežiim. Küpseta veel u 10 minutit. 

Keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente.  Nõruta. 

Kui kasutasid kirsstomatikobaraid, siis eemalda varred ja rootsud. Suru küpsetatud feta veidi katki. Sega kogu tomati-juustusegu nõrutatud makaronide hullka. Puista peale värsket basiilikut. 

Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli 1 dl oliiviõli. Kalorite lugejad võivad ka natuke vähem lisada. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

AndresR
postitatud 11.04.2020 13:18

Huvitav retsept. Selle koguse jaoks piisab karbist (250g) kirsstomatitest täiesti.

Meringue
postitatud 22.04.2020 21:58

Väga mõnus ja lihtne! Panin õli pea poole vähem. Küüslauk andis maitsele palju juurde, soovitan kasutada. Järgmine kord eemaldaks kirsskobartomatid varre küljest enne küpsetamist, sest kuuma tomatiga oli seda üsna tülikas teha. Muidu läheb kindlasti kordamisele!

Pille
posted on 23.04.2020 08:43

Meringue, kirsstomatite osas nõus, AGA varrega on nii palju ilusamad :D