Enely Abikokk 2011-04-18 22:23:17 |
Ok kuna kogus suhteliselt suur, siis jään vist katsetatud versiooni juurde:), aga aitäh info eest! Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Oliivipuu Abikokk 2011-04-19 16:32:20 |
Vastuseks Seenekale Kuidas serveerida pashat? Kas on spetsiaalsed kombed? On erinevaid võimalusi, kuid üks algsemaid viise oleks, kui kaunistada see vaagnale asetatud Pasha väga rikkalikult mandlite, pähklite ja rosinatega. Tavaliselt kaunistatakse ristikujuliste motiividega. Olenevalt Pasha kujust, siis üles keskele pannakse vahaküünal(peenike). Pidulikul hetkel süüdatakse küünal koos lähedastega. | |
Tiina Abikokk 2011-04-19 20:58:59 |
Oliivipuu:
Ma väga loodan, et Seenekas nüüd oma lähedasi süütama ei hakka...
:P Pidulikul hetkel süüdatakse küünal koos lähedastega. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Seenekas Abikokk 2011-04-19 21:42:13 |
Oliivipuu:
Tegelikult ma mõtlesin serveerimise all vist rohkem, kuidas sellest kenast "torn"pashast tükke "haugata". Ei oska isegi täpselt küsimust formuleerida. Kui mullu tegin ümmarguse sõela sees pashat, siis sai (vist - ei meenu) sektoriteks lõigatud. Aga seda püramiidikujulist vaatasime mehega mõlemad veidi nõutult. :o Ja siis otsustasime ülevalt otsast viilusid lõikama hakata. Kui juba piisavalt madalaks sai, siis "sektoritasime". Vastuseks Seenekale Kuidas serveerida pashat? Kas on spetsiaalsed kombed? On erinevaid võimalusi, kuid üks algsemaid viise oleks, kui kaunistada see vaagnale asetatud Pasha väga rikkalikult mandlite, pähklite ja rosinatega. Tavaliselt kaunistatakse ristikujuliste motiividega. Olenevalt Pasha kujust, siis üles keskele pannakse vahaküünal(peenike). Pidulikul hetkel süüdatakse küünal koos lähedastega. |
|
Seenekas Abikokk 2011-04-19 21:47:44 |
:lol: Tiina. Ma võin küll maakas olla, aga mitte nüüd niiii maakas. | |
Oliivipuu Abikokk 2011-04-19 22:52:25 |
Seenekas:
Aga seda Pashat võib lihtsalt suurema serveerimislusikaga tõsta madalasse magustoidu kaussi ja paljud söövad seda koos selleks puhuks spetsiaalselt küpsetatud, omapäraselt maitsestatud ja rohke safraniga, kollase saiaga, mis on ümmargune,kõrgem ja pealt valge glasuuriga üle kallatud. See seenekujuline sai on küll kena sektoriteks lõigata. Õhuke viil seda saia ja peale panna lusikaga suus sulavat Pashat. Väga maitsev! Oliivipuu:
Tegelikult ma mõtlesin serveerimise all vist rohkem, kuidas sellest kenast "torn"pashast tükke "haugata". Ei oska isegi täpselt küsimust formuleerida. Kui mullu tegin ümmarguse sõela sees pashat, siis sai (vist - ei meenu) sektoriteks lõigatud. Aga seda püramiidikujulist vaatasime mehega mõlemad veidi nõutult. :o Ja siis otsustasime ülevalt otsast viilusid lõikama hakata. Kui juba piisavalt madalaks sai, siis "sektoritasime".Vastuseks Seenekale Kuidas serveerida pashat? Kas on spetsiaalsed kombed? On erinevaid võimalusi, kuid üks algsemaid viise oleks, kui kaunistada see vaagnale asetatud Pasha väga rikkalikult mandlite, pähklite ja rosinatega. Tavaliselt kaunistatakse ristikujuliste motiividega. Olenevalt Pasha kujust, siis üles keskele pannakse vahaküünal(peenike). Pidulikul hetkel süüdatakse küünal koos lähedastega. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-04-20 08:55:15 |
Oliivipuu ja Seenekas, ma üritasin juba seda pasha-teemat viisakalt õigesse kohta suunata :) Seal on sellest "seenekujulisest" saiast e. kulitšist täitsa juttu.. | |
Tziiki Abikokk 2011-04-24 11:27:06 |
mujale ei osanud panna seda küsimust.
Kolimise käigus leidis vanaema ühe "riistapuu"-selline varre otsas lillekujuline vorm (malmist vmt) ja seda olevat kasutatud küpsiste tegemiseks nii, et kastad selle lillevormi taignasse ja siis kohe keevasse vette.
Kas teab keegi, millest jutt ja ehk oskate retsepti anda selle taigna jaoks? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Kajakas Abikokk 2011-04-24 14:30:35 |
Tziiki:
krustaadiraud peaks see olema :)
http://toimetused-toimetused.blogspot.com/2010/05/krustaadid.html mujale ei osanud panna seda küsimust. Kolimise käigus leidis vanaema ühe "riistapuu"-selline varre otsas lillekujuline vorm (malmist vmt) ja seda olevat kasutatud küpsiste tegemiseks nii, et kastad selle lillevormi taignasse ja siis kohe keevasse vette. Kas teab keegi, millest jutt ja ehk oskate retsepti anda selle taigna jaoks? proua söögisõltlane |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-04-24 17:37:44 |
Kajakas:
Nami-namis on ka olemas pilt krustaadiraudadest ja mina olen korduvalt ja edukalt seda retsepti kasutanud.
Tziiki:
krustaadiraud peaks see olema :)
http://toimetused-toimetused.blogspot.com/2010/05/krustaadid.htmlmujale ei osanud panna seda küsimust. Kolimise käigus leidis vanaema ühe "riistapuu"-selline varre otsas lillekujuline vorm (malmist vmt) ja seda olevat kasutatud küpsiste tegemiseks nii, et kastad selle lillevormi taignasse ja siis kohe keevasse vette. Kas teab keegi, millest jutt ja ehk oskate retsepti anda selle taigna jaoks? |
|
<< < 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 > >> |