"rumalad küsimused"

Annaliisa
Kokaõpilane
2011-06-09 14:12:40
Sain juba asja korda!
Seenekas
Abikokk
2011-06-14 19:14:32
Kas keegi on teinud rabarbrimahla aurutades? Ja kas keegi on teinud seda ka talveni säilitamiseks? Mulle nimelt sadas kaela õnnelik võimalus ära rüüstada naabrite hiiiiigelpikk rabarbripeenar ja moosi neist meil keegi ei soovi. Mahla lubati rõõmuga juua, aga selline keedan-kurnan-kuumutan variant mulle endale ahvatlev teha ei tundu.
Kiilike
Abikokk
2011-06-14 22:38:53
Mõelnud olen aga teinud mitte. Samas see "keedan-kurnan-kuumutan" ei ole vastik siis kui viimast tilka mahlast taga ei aja. Kui lasta mõnda aega lihtsalt tilkuda ja suht niiske/mahlane mass ära visata on tegemine üsna ok ja ei võta ka nii palju aega.

kiilikese köögikatsetused

Seenekas
Abikokk
2011-06-14 23:05:29
Sirvisin veidi Aive Luigela raamatut "Hoidised " ja seal oligi kirjas, et võib kasutada nii mahlapressi kui aurutajat lisaks kuumutamis-kurnamisvariandile. Ma lihtsalt ei armasta igasugu hoolikalt läbikeedetud hoidiseid just vitamiinide säilimise mõttes. Võimalusel teen toormoosi, sügavkülmutan ja mahlu olen ka siiani ainult kuumutanud ja sedagi mitte keemiseni. Ja aurutab see aurutaja ju sisuliselt ilma minu osavõtuta, lihtsalt vaja vahepeal vaadata... :) Eks ta harjumuse ja maitse asi ole.
Triin
Abikokk
2011-06-15 14:31:09
Seenekas:
Kas keegi on teinud rabarbrimahla aurutades? Ja kas keegi on teinud seda ka talveni säilitamiseks? Mulle nimelt sadas kaela õnnelik võimalus ära rüüstada naabrite hiiiiigelpikk rabarbripeenar ja moosi neist meil keegi ei soovi. Mahla lubati rõõmuga juua, aga selline keedan-kurnan-kuumutan variant mulle endale ahvatlev teha ei tundu.
Ma viimati tegin rabarberi mahla nii, et panin tiba vett ja lasin toored rabarberid sauseguriga katki, lasin läbi sõela ja pigistasin segu kuivaks. Väga hea mahl sai, ilus roosa. Kui oleks vaja rohkem teha, teeks köögikombainiga.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-06-15 15:00:35
NB! Suunasin mahlaaurutamise teema siia!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Sussukas
Abikokk
2011-06-16 15:06:45
Sokolaadiga kaetud makaronid? Vaatasin filmi "Holiday" Ja sealt jäi kummitama ühe noormehe kiidetud toit: sokolaadiga kaetud makaronid. Vähemalt kõlas umbes nii: "tsoklad koverd makaruuns" Kas keegi oskab nende kohta kommenteerida? Meie oleme ju harjunud, et makarone tehakse soolaseid...

Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-06-16 15:36:06
Sussukas:
Sokolaadiga kaetud makaronid? Vaatasin filmi "Holiday" Ja sealt jäi kummitama ühe noormehe kiidetud toit: sokolaadiga kaetud makaronid. Vähemalt kõlas umbes nii: "tsoklad koverd makaruuns" Kas keegi oskab nende kohta kommenteerida? Meie oleme ju harjunud, et makarone tehakse soolaseid...
Makroonid?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Meringue
Abikokk
2011-06-16 16:27:09
Pille:
Sussukas:
Makroonid?
Ma arvan ka, et jutt oli neist, millele Pille viitas. Meenub seik Pariisis, kus tahtsin ühes patisserie's paari makrooni tellida. Pidin ikka mitu korda oma soovi kordama enne, kui müüja (pariislaslikult tusatsedes) mind parandas "macAron" ja soovitud küpsise ulatas. Nüüd on vähemalt igavesti meeles, et Prantsusmaal tasub makarone süüa. :P

Köögikatsed

Ilse
Abikokk
2011-06-16 18:59:35
Kusjuures, võiks ju isegi proovida šokolaadi kastetud penned vaniljekastmel, maasikas mündiga tipus ilutsemas:) Mõttel on ju jumet;)

Ilse köögis

<< 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 >>