Köögikatake Abikokk 2011-07-01 15:59:31 |
Pille:
Pille soovitus täitsa toimib, olen proovinud nii üht kui teist :)
Fre:
Vooderda serv kenasti toidukile või kergelt (neutraalise õliga) niisutatud küpsetuspaberiga - pärast tõmbad ära. Ma ise pole proovinud, aga olen raamatutes sellist soovitust kohanud..Kuidas saada vormist tarretatud vahekihtidega tort nii kätte, et servad jääks enamvähem viisakad, ikka katkub kuidagi katki, isegi kui tasakesi noaga äärest lahti lõigata. Samas teflonvormi puhul ju ei taha noaga täitsa äärest kraapida ka, rikub vormi ära. Plastmassist noad jm abivahendid on väga laia teraga ja rikuvad serva hoopis ära. |
|
Fre Abikokk 2011-07-01 16:47:43 |
Pille:
Kui ma seda nüüd pihusoleva tordiga tagantjärele teeksin siis haagiks see täitsa kenasti minu köögikilplusega ;-). Proovin siis parem järgmine kord, ei hakka kahvliga kilet vormi ja tordi vahele litsuma. Vooderda serv kenasti toidukile või kergelt (neutraalise õliga) niisutatud küpsetuspaberiga - pärast tõmbad ära. Ma ise pole proovinud, aga olen raamatutes sellist soovitust kohanud.. |
|
Seenekas Abikokk 2011-07-01 19:27:31 |
Fre:
Mul on selleks otstarbeks teflonvormist kättesaamiseks spetsiaalsekt eriti õhuke puust nn. võinuga. Tõsi küll, taas abikaasa käsitöö ja tänu oma haprusele läheb umbes korra pooleteise aasta jooksul väljavahetamisele kuna kougin sellega vahel ka muid kooke vormist välja. :) Natuke harjutamist tahab see ilusa äärega kättesaamine. Kuidas saab moos kommi sisse, kuidas saab moos kommi sisse, kuidas saab moos kommi sisse. AGA TEGELIKULT hoopis teistsugune, aga sama loll küsimus: Kuidas saada vormist tarretatud vahekihtidega tort nii kätte, et servad jääks enamvähem viisakad, ikka katkub kuidagi katki, isegi kui tasakesi noaga äärest lahti lõigata. Samas teflonvormi puhul ju ei taha noaga täitsa äärest kraapida ka, rikub vormi ära. Plastmassist noad jm abivahendid on väga laia teraga ja rikuvad serva hoopis ära. |
|
Oquill Kokaõpilane 2011-07-02 17:12:21 |
Rumal küsimus rinnafilee kohta: olen kuulnud inimesi seletamas, kui hõrk ja mõnus on kana rinnafilee, aga minu meelest kehtivad sellised epiteedid ainult kintsuliha kohta. Rinnafilee tuleb mul nii kuiv nagu ajalehepaber. Ma olen proovinud seda kõigepealt kuumal pannil krõbedaks teha ja seejärel kaua aega praeleemes hautada, või hoopis üleni või sees praadida, aga tulemus on üks ja sama - süües pole aru saada, on see nüüd kana või saepuru. :( Mida ma valesti teen? Haamriga õhukeseks tampida pole veel proovinud. Võibolla on rinnafilee hea ainult siis, kui see on koos terve kanaga küpsetatud, nii et nahaalune rasv on seda immutanud? | |
Fre Abikokk 2011-07-02 20:31:02 |
Oquill:
Minul ei õnnestu ka üldiselt rinnafileest midagi mõistlikku teha. Aga ma olen aru saanud, et kui üldse õnnestub, siis on trikk selles, et näiteks filee ribasid tuleb hästi lühikest aega praadida, napilt nii et seest toores pole ja ei sekunditki enam. Siis kõlbab süüa küll. Rumal küsimus rinnafilee kohta: olen kuulnud inimesi seletamas, kui hõrk ja mõnus on kana rinnafilee, aga minu meelest kehtivad sellised epiteedid ainult kintsuliha kohta. Rinnafilee tuleb mul nii kuiv nagu ajalehepaber. Ma olen proovinud seda kõigepealt kuumal pannil krõbedaks teha ja seejärel kaua aega praeleemes hautada, või hoopis üleni või sees praadida, aga tulemus on üks ja sama - süües pole aru saada, on see nüüd kana või saepuru. :( Mida ma valesti teen? Haamriga õhukeseks tampida pole veel proovinud. Võibolla on rinnafilee hea ainult siis, kui see on koos terve kanaga küpsetatud, nii et nahaalune rasv on seda immutanud? |
|
Mann Abikokk 2011-07-03 08:23:37 |
Fre:
Ma arvan nigust Fre'gi, et kaua ei tohi küpsetada. Kui on seest küps, siis pannilt ära. Oquill:
Minul ei õnnestu ka üldiselt rinnafileest midagi mõistlikku teha. Aga ma olen aru saanud, et kui üldse õnnestub, siis on trikk selles, et näiteks filee ribasid tuleb hästi lühikest aega praadida, napilt nii et seest toores pole ja ei sekunditki enam. Siis kõlbab süüa küll.Rumal küsimus rinnafilee kohta: olen kuulnud inimesi seletamas, kui hõrk ja mõnus on kana rinnafilee, aga minu meelest kehtivad sellised epiteedid ainult kintsuliha kohta. Rinnafilee tuleb mul nii kuiv nagu ajalehepaber. Ma olen proovinud seda kõigepealt kuumal pannil krõbedaks teha ja seejärel kaua aega praeleemes hautada, või hoopis üleni või sees praadida, aga tulemus on üks ja sama - süües pole aru saada, on see nüüd kana või saepuru. :( Mida ma valesti teen? Haamriga õhukeseks tampida pole veel proovinud. Võibolla on rinnafilee hea ainult siis, kui see on koos terve kanaga küpsetatud, nii et nahaalune rasv on seda immutanud? |
|
Seenekas Abikokk 2011-07-03 12:57:12 |
Kärmelt praadides saab tast ikka päris hea toidu. :) Aga just see lühike aeg on tähtis. Ja suppi tehes lisan ma rinnafilee tükid ikka suht keetmise lõpupoole või pruunistan lausa pannil eraldi. Tahab natuke harjutamist, aga kui nipi kätte saab, siis on täiesti hea lahja liha. | |
Zapxpxau Abikokk 2011-07-03 15:13:52 |
Selle kohta on ütlus, et te tapate seda vaest kana kaks korda. :D | |
Marju Abikokk 2011-07-03 19:31:00 |
Teen ka lapsele kana mõnikord ja tõesti, rinnafilee jääb väga pehme ja mõnusalt mahlane, kui praed teda tõesti vaid nii vähe kui võimalik. Kuna ma pole üldse mingi lihaasjatundja, lõikan tavaliselt mingil hetkel ühe tüki lihtsalt pooleks, et näha, kas on küpsenud või peab mõni hetk veel pannil olema. Samas, ühes Suures Kokaraamatus on üks väga hea rinnafilee retsept, eskalopp tegelikult, kus filee rullitakse kile vahel tainarulliga õhemaks (kastetakse ka munasse ja jahusse tegelikult) ja siis küpseb ta küll u 5 minutiga. Julgen soovitada, sest see oli mul esimene kanatoit ja õnnestus imeliselt (ei ole kodus eriti liha valmistanud viimase 15 aasta jooksul). | |
Pozataja Abikokk 2011-07-03 20:27:22 |
palun abi kas see mari võib olla murakas. küsin sest mina pole elu sees murakat elusast peast näinud :P sellest saan ma aru et ta pole veel valmis. | |
<< < 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 > >> |