"rumalad küsimused"

Blondie
Abikokk
2011-08-22 16:01:54
Tobe küsimus, aga millest tehakse Lõuna-Eesti tangu? Tange on ju erinevaid (odratang, nisutang jne) ja paki peal pole ka kirjas muud, kui et tehtud tangust :D Tang on ju valmistusviisi näitav sõna (st purustatud kruup). Või on tang vaikimisi odrast, kui teisiti kirjutatud pole?
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-08-22 16:13:25
Blondie:
Tobe küsimus, aga millest tehakse Lõuna-Eesti tangu? Tange on ju erinevaid (odratang, nisutang jne) ja paki peal pole ka kirjas muud, kui et tehtud tangust :D Tang on ju valmistusviisi näitav sõna (st purustatud kruup). Või on tang vaikimisi odrast, kui teisiti kirjutatud pole?
Jah, Lõuna-Eesti tang on purustatud odrakruup. :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Enely
Abikokk
2011-08-25 11:21:40
Cr?me Br?lée kook 200 g liivataigent 400 ml vahukoort 6 munakollast 4 spl suhkrut 2 spl vaniljesuhkrut 1 tl fariinsuhkrut Astelpajukaste: 200 g astelpajumarju 2 spl tuhksuhkrut 1 spl mett Küpseta liivataigen kergelt läbi. Vahusta vahukoor. Klopi munakollased koos suhkruga lahti. Sega omavahel. Kalla segu taignale ja küpseta 160 kraadi juures 20 minutit. Puista peale fariinsuhkrut ja küpseta veel umbes 10 minutit kuni suhkur on sulanud. Serveeri astelpajukastmega. Allikas: Terevisioon Kokk: Nadežda Kaarma Küsimus siis selles, et kas sellele koogile saaks ka küpsisepõhja teha? ja kas seda tuleks ka siis eelküpsetada? Tänan juba ette kiire vastuse eest, sest kook oleks vaja juba täna/homme hommikul ahju panna:)

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-08-25 11:57:48
Enely:
Cr?me Br?lée kook 200 g liivataigent 400 ml vahukoort 6 munakollast 4 spl suhkrut 2 spl vaniljesuhkrut 1 tl fariinsuhkrut Astelpajukaste: 200 g astelpajumarju 2 spl tuhksuhkrut 1 spl mett Küpseta liivataigen kergelt läbi. Vahusta vahukoor. Klopi munakollased koos suhkruga lahti. Sega omavahel. Kalla segu taignale ja küpseta 160 kraadi juures 20 minutit. Puista peale fariinsuhkrut ja küpseta veel umbes 10 minutit kuni suhkur on sulanud. Serveeri astelpajukastmega. Allikas: Terevisioon Kokk: Nadežda Kaarma Küsimus siis selles, et kas sellele koogile saaks ka küpsisepõhja teha? ja kas seda tuleks ka siis eelküpsetada? Tänan juba ette kiire vastuse eest, sest kook oleks vaja juba täna/homme hommikul ahju panna:)
Ikka võib ja ette küpsetama ei pea. Ma küpsetan neid küpsisepõhju üldse ainult siis, kui mul ahi niiehknii sees on (kui teen tarretatud toorjuustukooke).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Enely
Abikokk
2011-08-25 14:54:00
Super:), ikka ainult kiidusõnad kiire vastuse eest:)

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

Plix18
Kokaõpilane
2011-08-27 13:53:22
Tere! Ostsin mai kuus,martsipani värvimiseks, matcha hana pulbri.Kas ma võin seda praegu ka veel kasutada? Mille järgi üldse aru saada et pulber enam ei kõlba?
Netcat
Abikokk
2011-09-06 17:20:19
See on nüüd küll loll küsimus, aga kuidas aru saada, millal kibuvitsamarjad on küpsed? Nimelt mul on maal paar põõsast, mille korralikku viljakandmist on oodatud juba mitu aastat. See aasta on lõpuks arvestatavalt marju küljes, aga need pole ühtlaselt punased. Üks pool on nagu küps ja teine on selline rohekasoranž. Lõhki lõigates ka kõva ja tundub nagu toores. Samas punane pool läheb lõpuks juba plödaks seal põõsa küljes.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Abikokk
2011-09-08 20:22:33
Paistab, et ma pean oma lollile küsimusele ise vastama, küll Mari-Liisi blogi abiga: "Tumepunased ja pehmed on juba liiga valmis. Heleoranžid või roosad ja kivikõvad seevastu toored. Söömiseks ja toidutegemiseks õigeimad on just need vahepealsed" Probleem on aga selles, et minu põõsastel neid vahepealseid nagu ei olegi. Selleks ajaks, kuni üks külg enam toores ei ole, ongi nad juba tumepunased ja pehmed. Dammit.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Laurentzius
Abikokk
2011-10-02 10:46:00
Kuidas saada käterätikute küljest võilõhna ära? Ahjusooja leiva peale panen märja käterätiku ja sellele jääb külge või lõhn, mida ei saa ka 60 kraadi juures pestes ära, äkki peaks keetma? See maitse jääb leivakoorikule ka külge, ja ma ei tea mida teha, äkki peab kogu aeg tutte käterätiku võtma kui leiba teed?:)

Vanapere köögikatsetused

Fre
Abikokk
2011-10-03 12:21:07
Tahaks teha kakaoga biskviiti tordipõhjaks, võiks olla ikka selline tume ja kakaone. Küsimus siis selles, et kui palju kakaod võtta, ja kas seda võttas lisaks jahu/tärklise kogusele või asendada. Plaan teha biskviit ca 6 munaga, 1sl jahu, 1sl suhkrut per 1 muna. Kui palju kakaod ja kas lsiaks või jahu asemel? Tänud ette...
<< 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 >>