"rumalad küsimused"

Ariina
Kokaõpilane
2011-11-16 17:09:41
Tere toredad Namikad ! Lugemas olen teie jutte kaua käinud, nüüd otsustasin sõna võtta. Alustan oma esimese postitusega ja teen ennast kohe lolliks :D Nimelt mind on pikka aega juba kummitanud üks küsimus. Miks ei tohi ülessulatatud toitu uuesti külmutada ? Kõik räägivad, et ei või ja see pole toidule üldse hea. Samas mina juba mitmeid aastaid osade asjadega muudkui külmutan-võtan külmast-külmutan-võtan külmast ja nii edasi... Ja ometi pole mitte ühegi asjaga mitte midagi juhtunud :D Välimus on sama, maitse on sama. Et miks siis seda tegelikult teha ei või ?
Profa
Abikokk
2011-11-16 19:53:50
Ariina:
Tere toredad Namikad ! Lugemas olen teie jutte kaua käinud, nüüd otsustasin sõna võtta. Alustan oma esimese postitusega ja teen ennast kohe lolliks :D Nimelt mind on pikka aega juba kummitanud üks küsimus. Miks ei tohi ülessulatatud toitu uuesti külmutada ? Kõik räägivad, et ei või ja see pole toidule üldse hea. Samas mina juba mitmeid aastaid osade asjadega muudkui külmutan-võtan külmast-külmutan-võtan külmast ja nii edasi... Ja ometi pole mitte ühegi asjaga mitte midagi juhtunud :D Välimus on sama, maitse on sama. Et miks siis seda tegelikult teha ei või ?
Aga millisest allikast sa oled võtnud info et ei tohi? Tohib küll. Seda siis tervise seisukohast. Küll aga juhtub erinevaid asju tekstuuri/struktuuriga. See on aga juba pikem teema. Mis puutub sulatamisse, siis tee seda alati tavakülmkapis (kui aega on), mitte toatemperatuuril.

Profa köögipool

Ariina
Kokaõpilane
2011-11-16 20:05:55
Profa:
Ariina:
Aga millisest allikast sa oled võtnud info et ei tohi? Tohib küll. Seda siis tervise seisukohast. Küll aga juhtub erinevaid asju tekstuuri/struktuuriga. See on aga juba pikem teema. Mis puutub sulatamisse, siis tee seda alati tavakülmkapis (kui aega on), mitte toatemperatuuril.
Hmm. Kasvõi siitsamast Nami-Namist on läbi käinud pidevalt, et kord juba sulatatud asju enam külmutada ei tohi. Samuti see igal pool pakendite peal kirjas :D Sellepärast eeldasingi, et ju siis ei tohi.
Anu
Abikokk
2011-11-16 20:44:43
Mu arust juba maitse muutub palju. :) Ma nt mitmekordselt külmutatud toitu hea meelega ei söö.
Tiramiiiisu
Kokaõpilane
2011-11-17 01:08:22
Kusjuures mina ka olen kõrva taha pannud, et kord sulanud toitu uuesti ei soovitata külmutada ja ma pole seda ka kunagi teinud - nii ei teagi, kui hea või halb see kaks korda sulanud toit olla võib. Huvitav, et inimene (ehk siis mina ise) on nii usaldav ja ei kavatsegi järele proovida :)
Enely100
Abikokk
2011-11-17 09:13:44
Sattusin vaatama hiljuti mingit saadet, kus küsiti ja testiti sama asja (aga ainult liha kohta). Külmutamine ja sulatamine ja uuesti külmutamine on igati lubatud, aga arvestama peab, et iga sulamisega kaotab toode vett. See tähendab siis, et iga korraga muutub lihatükk aina kuivemaks. Samuti tuleb sulatada tavakülmikus mitte toatemperatuuril, sest viimasel juhul hakkavad kohe vohama bakterid.
Zapxpxau
Abikokk
2011-11-18 17:59:59
Olen lugenud ühest välismaisest artiklist, et kui sulatad toidu üles ja seda vahepeal ei kuumuta ega töötle ühelgi muul viisil vaid lihtsalt topid õhtul taas sügavkülma, siis on mingi teoreetiline võimalus bakterite tekkeks. Muidugi oleneb kus toit seisis, kui kaua ja mis temperatuuril. Iseenesest liha tekstuur muutub juba ühe külmutus-sulatustsükliga ja kui seda teist korda teha, siis on nagu sööks vaipa.

Zap*

Blondie
Abikokk
2011-11-23 08:48:29
Kuidas keeta head kanapuljongit? Mida peaks tähele panema? (Tooraine on ahjukana ülejääk, kust on lihatükid juba ära puhastatud ja kõrvale pandud).
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-11-23 09:50:10
Blondie:
Kuidas keeta head kanapuljongit? Mida peaks tähele panema? (Tooraine on ahjukana ülejääk, kust on lihatükid juba ära puhastatud ja kõrvale pandud).
Blondie, tõstan siia: http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?pid=24586#p24586

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liisi
Abikokk
2011-11-23 10:26:50
Küsin hästi vaikselt ühe rumala küsimuse - Mis vahe on frikadellidel ja lihapallidel?

Liisi Blogi

<< 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 >>