"rumalad küsimused"

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-02-17 12:35:15
Ilsu:
Kas on võimalik, et odrajahust kohupiimakaraski küpsetamiseks ricotta ei sobi ?
Hee, ma just vahetan siin karaskiretseptide juures fotosid :D Kui mu mälu mind ei peta, siis peaks ricotta väga kenasti sobima - ükski keemiline reaktsioon takistuseks ei tohiks olla. (Erinevalt nt sõirateost, kus ricottat kasutada ei saa, sest see on juba vadakust tehtud).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2012-02-17 12:52:34
Pille:
Ilsu:
Hee, ma just vahetan siin karaskiretseptide juures fotosid :D Kui mu mälu mind ei peta, siis peaks ricotta väga kenasti sobima - ükski keemiline reaktsioon takistuseks ei tohiks olla. (Erinevalt nt sõirateost, kus ricottat kasutada ei saa, sest see on juba vadakust tehtud).
Ma pole selle üle enne juurelnud ja mul ei ole meeles ka, kas olen varem ricottaga teinud aga no tänane karask pole see mis tavaliselt, ei kerkinud eriti ja noh midagi on nagu valesti :) Nätskem ka.

Ilse köögis

Ilse
Abikokk
2012-02-17 13:30:19
Ilsu:
Pille:
Ilsu:
Ma pole selle üle enne juurelnud ja mul ei ole meeles ka, kas olen varem ricottaga teinud aga no tänane karask pole see mis tavaliselt, ei kerkinud eriti ja noh midagi on nagu valesti :) Nätskem ka.
Ise küsin ise vastan:D Igaljushul Tuuli väidab, et sobib ka ricotta http://toiduteemal.blogspot.com/2011/09/mahlane-kohupiimakarask.html Kuigi, minu retseptis on kõik muu sama ainult keefiri asemel käib piim. Ju ma siis tegin midagi muud valesti vai oli lihtsalt ebasobiv karaskipev:)

Ilse köögis

Noor_Perenaine
Abikokk
2012-02-26 22:59:03
Andke palun nõu! Härra käis eelmisel ja sel pühapäeval kalal ja külmkambris on lutsu maks (lutsu ennast tegin Korzetsi õpetuse järgi, keele tahtis alla viia) ja seekord koguneb natuke ahvenamarja. Ma ei oskaks ise midagi muud teha kui võiga praadida ja röstsaia ja värske lisandiga serveerida, aga ehk on kellelgi kogemusi/ideid/retsepte?
Seenekas
Abikokk
2012-02-27 11:17:30
Mina olen ahvena marja niisama praadinud ja teinud sellest ka pannkooke. Üsna tavaline pannkoogitainas ja mari sisse. Sõime hapukoorega.
Silja
Abikokk
2012-03-03 08:48:19
Kuidas on kõige parem värsket lõhefileed säilitada u 24-30h. Lihtsalt külmas ja kilekotis ei juhtu midagi? Õhuaugu teen ikka sisse... Pean ostma päev varem sünnipäevaks suure koguse fileed ja ei tahaks, et see kuidagi kehvem oleks äsjaostetust (no vahest saab osta ju ka päris lödi kala:P) Ma pole kunagi kala kapis hoidnud- olen alati kohe ära teinud- sellest ka lihtne ja rumal küsimus. Tekkis täiesti huvi, et kuidas nad kala poles säilitavad.

Lavendlimesi.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-03-03 09:21:36
Silja:
Kuidas on kõige parem värsket lõhefileed säilitada u 24-30h. Lihtsalt külmas ja kilekotis ei juhtu midagi? Õhuaugu teen ikka sisse... Pean ostma päev varem sünnipäevaks suure koguse fileed ja ei tahaks, et see kuidagi kehvem oleks äsjaostetust (no vahest saab osta ju ka päris lödi kala:P) Ma pole kunagi kala kapis hoidnud- olen alati kohe ära teinud- sellest ka lihtne ja rumal küsimus. Tekkis täiesti huvi, et kuidas nad kala poles säilitavad.
Silja, tõstsin siia.

Spiidi
Abikokk
2012-03-20 15:16:17
Kas silikoonvormile jääbki tugevalt lõhn/maitse külge? Tegin täna silikoonvormis väikseid muffineid ja need jäid äratuntavalt tuunikala-omletikeste maitsega :) No ei olnud meeldiv. Kuigi tuunikalaomletikeste küpsetamisest on möödas ligi kuu aega ja vorm on vahepeal ka nõudepesumasinast läbi käinud.

le D?ner

Netcat
Abikokk
2012-03-20 15:56:22
Spiidi:
Kas silikoonvormile jääbki tugevalt lõhn/maitse külge?
Mina ostsin kunagi silikoonist Iittala jääkuubikuvormi ja sellele jäi praelõhn külge, ilma et temas midagi tehtud oleks, lihtsalt kinnises kapis pliidi kõrval seismisest. Pesemine ja tuulutamine seda ka ära ei võtnud. Alles pärast ca aastat köögist eemal seismist ei olnud enam lõhna tunda.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-03-20 16:57:38
Spiidi:
Kas silikoonvormile jääbki tugevalt lõhn/maitse külge? Tegin täna silikoonvormis väikseid muffineid ja need jäid äratuntavalt tuunikala-omletikeste maitsega :) No ei olnud meeldiv. Kuigi tuunikalaomletikeste küpsetamisest on möödas ligi kuu aega ja vorm on vahepeal ka nõudepesumasinast läbi käinud.
See ei ole vastus Su küsimusele, aga ma kasutangi oma silikoonvormi AINULT nende tuunikalaomletikeste küpsetamiseks. Kõik muffinid teen metallist muffinivormides, pabervormid vahel. Lihtsalt metallvormides küpsevad muffinid kuidagi palju paremini..

<< 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 >>