Pille Nami-Nami peakokk 2012-08-24 20:51:20 |
BLONDIE:
Mina pole ise kasutanud, aga ökopoed pakuvad nt sellist ja sellist.
Misasi on plekisool? |
|
Tiina Abikokk 2012-08-24 21:49:13 |
[1quote]Kuna olen mitmel korral selle märkusega kokku puutunud ja ise sisuliselt ei oska seda selgitada, siis küsimus: kas see "vale" vastab tõele, et peale lõunasööki ei ole kasulik puuvilju kohe süüa, et peaks ootama mõne tunni ja siis sööma? Selgitus oli tähelepanu juhtijal, et organism ei omasta piisavalt vitamiine, kui kohe süüa. 1-2 tundi enne või pärast soovitatakse süüa iseseisva söögina. See oleks lastele väga oluliseks teadmiseks. Ette tänades, kui leiduks üks sisuline põhjendus, mis toimub, et organism siis kohe ei omasta vitamiine? [/quote]
Oliivipuu, kuskilt lugesin, et see müüt ei vasta tõele. Et varem, siis kui hügieenitingimused nii head ei olnud, võis värske puuvilja söömine (ja vee joomine) pärast sööki mõjuda kõhule ja tervisele halvasti. Gaasid ja kõhulahtisus jms.
Kuna praegusel ajal on meil söök üldiselt igasugu ebasoovitavatest pisilastest puhas, ei pea see soovitus enam paika.
* Loetud ammu kuskilt ajakirjast Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Liisi Abikokk 2012-08-25 01:20:30 |
[1quote]BLONDIE Misasi on plekisool? Mina pole ise kasutanud, aga ökopoed pakuvad nt sellist ja sellist. [/quote] Mina kasutasin Ulrichi plekisoola hiljuti lapse pluusilt arbuusiplekkide eemaldamiseks. Toimis. | |
Ilse Abikokk 2012-08-25 09:24:16 |
Kirsiplekke ei teagi aga mina olen saanud väga paljud plekid ära tavalise klassikalise 72% pesuseebiga. Jah, eks värsked plekid on lihtsam kui vanad aga see seep üllatab mind tihti:) | |
Oliivipuu Abikokk 2012-08-26 01:59:42 |
Suur tänu, Tiina, aga ma pidasin silmas ka näiteks arbuusi ja meloni söömist. Mõlemad hakkavad organismist aktiivselt mürkaineid välja tõrjuma, seetõttu neid ei peaks kindlasti kohe peale sööki sööma. Mõnel inimesel, kes on tundlikum, võib ilmneda iivelduse tunne ja mõned muudki ebamugavad näidustused (kõhulahtisus). Soovitatakse kas 2 tundi enne või pärast sööki neid süüa. Soovin lihtsalt sisulist põhjust teada, miks ja kas ikka peab. | |
Ilse Abikokk 2012-09-17 13:41:29 |
Ma tahks seda torti teha. Mangopüreed mul pole aga on mitu hästi valmis mangot. Siit tekkis siis see rumal küsimus, et kas mangodest tehtud püree oleks mõistlik läbi kuumutada (purgis ju on ta kuumutatud) või võib "toorest" püreestatud mangot kasutada. Hakkasin mõtlema, et äkki kuidagi koorega "reageerib" | |
Zapxpxau Abikokk 2012-09-17 15:33:31 |
Ilsu: Igaks juhuks võid läbi kuumutada küll, kuigi mango sisaldab palju vähem peptiidsidemeid lõhkuvaid ensüüme, võib mõni toorem isend želatiini toimet siiski pärssida. Mul endal ei ole mangoga probleeme olnud, aga kui tort on tähtpäevaks vm. siis on hea kui asi on kindel.
Ma tahks seda torti teha. Mangopüreed mul pole aga on mitu hästi valmis mangot. Siit tekkis siis see rumal küsimus, et kas mangodest tehtud püree oleks mõistlik läbi kuumutada (purgis ju on ta kuumutatud) või võib "toorest" püreestatud mangot kasutada. Hakkasin mõtlema, et äkki kuidagi koorega "reageerib" |
|
Ilse Abikokk 2012-09-17 17:45:42 |
Zapxpxau:
Aitäh:) Vot selle zelatiini toime peale ma ise ei tulnudki. Et siis kuumutame läbi, ikkagi ema juubel:)
Igaks juhuks võid läbi kuumutada küll, kuigi mango sisaldab palju vähem peptiidsidemeid lõhkuvaid ensüüme, võib mõni toorem isend želatiini toimet siiski pärssida. Mul endal ei ole mangoga probleeme olnud, aga kui tort on tähtpäevaks vm. siis on hea kui asi on kindel. |
|
Akaatsia Abikokk 2012-09-21 15:21:46 |
Kas keegi kasutab nö."silgu" (räime) marja toiduks? | |
Zapxpxau Abikokk 2012-09-21 20:23:23 |
Akaatsia:
Muidugi! Nii praetult kui suitsutatult. Toorelt ei ole proovinud.
Kas keegi kasutab nö."silgu" (räime) marja toiduks? |
|
<< < 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 > >> |