Pille![]() Nami-Nami peakokk 2012-10-20 21:03:42 |
Tiina:
Tiinaga nõus!
Blondie:
Mina arvan, et võib otse pirukasse hakkida, need on ju ettevalmistatud seened.Algaja seenehoidistaja rumal küsimus. Kui ma panin kupatatud seened soolaga sügavkülma, siis kas peale üles sulatamist ja üle loputamist tuleks neid veel praadida ka või võib juba otse pirukasse hakkida? |
|
Kokkamas95![]() Abikokk 2012-10-25 12:56:50 |
Mis vahe on piparmündiekstraktil ja -essentsil? Kumb tugevama maitsega on? Kui asendada retseptis olev piparmündiekstrakt essentsiga, kas siis jääks kogus samaks või peaks suurendama/vähendama? | |
Oliivipuu![]() Abikokk 2012-11-01 20:38:38 |
Palun teadjatelt inimestelt nõuannet, et kui elektriahju muretseda kiviplaat, millel küpsetada, siis mida peaks teadma. Missuguse paksusega plaat muretseda ja mis kivi eelistada? Ette tänades! | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2012-11-01 21:01:04 |
Oliivipuu:
Oliivipuu, suunan Su olemasolevasse teemasse.
Palun teadjatelt inimestelt nõuannet, et kui elektriahju muretseda kiviplaat, millel küpsetada, siis mida peaks teadma. Missuguse paksusega plaat muretseda ja mis kivi eelistada? Ette tänades! |
|
maakokk![]() Kokaõpilane 2012-11-05 00:00:30 |
Ilsu:
Mina avastasin internetist ühe hea versiooni mannavahu tegemiseks ja ei jäänud kibe. Nimelt teen esmalt valmis mannapudru (veega) ning pärast jahtumist lisan moosi/mahla ja siis vahustan. Aga muidugi oleneb ka mannast. Tuuli:
Minu arvates on see seotud ikka kuidagi mannaga. Ükskõik mis marju või kui magusaid sinna panna on ikka üks ja sama. Mannaputru saab ju alati piimaga keedetud, peaks veega proovima keeta...
Et ma arvan siis, et manna veega keedetuna ongi sellise maitsega:)Nii, minult küsiti täna küsimus, mis hakkas ennast ka huvitama. Ammendavat vastust ei osanud anda. Paraku. Küsimus oli siis sellest, et miks on mannavaht ilma piimata süües selline kurgu peale hakkav ja mõru. Ise pakkusin välja, et mõrkjad marjad, mida on töödeldud pluss happelisus annavad sellise efekti, mida siis piimaga pehmendades saab neutraliseerida. Aga see oli vaid oletus. Seega, tõepoolest, miks? Kokkamine ja elu maal on toredad. |
|
Fre![]() Abikokk 2012-11-25 13:42:27 |
Misasi on vähendatud rasvasisaldusega kakaopulber? (Vilma oma). Kas see on pmst ikka samasugune tavaline kakaopulber nagu Fazeri oma (meil lihtsalt elukohajärgses poes Fazeri oma polnud) või on see üldse mingi teine asi? Vähendatud rasvasisaldus ja rasvavaba kõlavad iseenesest suht ebausaldusväärselt... | |
Zapxpxau![]() Abikokk 2012-11-25 15:15:34 |
Fre:
Arvan, et see on selline pulber kus kakaomassist on pea kogu kakaovõi eemaldatud (tavaliselt jääb midagi ikkagi alles). Ehk siis nad saavad rohkem toorainet sellest kakaomassist, ja raha saavad ka rohkem ja reklaamivad siis veel eriti tervislikuks :D
Broma meetodil saab rohkem kakaovõid kätte kui nn. hollandi meetodiga, aga ma ei tea öelda kas see "vähendatud" viitab Broma meetodile või hoopis sellele, et on kasutatud mõnda kemikaali, et maksimumkogus kakaovõid eemaldada. Ärisaladus vist.
Kui ma kujutlusvõime tööle panen, siis suudan välja pakkuda veelgi "huvitavamaid" ideid kuidas saada eriti lahjat kakaod.
Muidu, Broma meetodil valmistatud kakao peaks olema intensiivsema maitsega ja ka sisaldama rohkem kasulikke aineid kui too Ameerikas populaarne hollandi meetodil valmistatud kakaopulber.
Edit:
Suutsin leida rohkem infot.
"A solvent extraction process can be used to extract butter from the cake residue left after the expeller process, this type of butter must be refined."
"In general, the techniques involve solvent extraction of cocoa fat from cocoa mass, to achieve a desirable cocoa butter and low-fat cocoa powder."
Ehk siis kui kakaomass on juba pressist läbi käinud ning tavaline kogus kakavõid eemaldatud, on võimalik mingite lahustite abil sellest pressile jäänud "kakaokoogist" veel võid eemaldada. Teine lahustimeetod käib üldse ilma pressi ja kuumutamiseta.
Link.
Kokkuvõtteks, vähendatud rasvasisaldusega kakao ei ole toredam kui tavaline ja on
pigem hoopis mitte-nii-tore.
Misasi on vähendatud rasvasisaldusega kakaopulber? (Vilma oma). Kas see on pmst ikka samasugune tavaline kakaopulber nagu Fazeri oma (meil lihtsalt elukohajärgses poes Fazeri oma polnud) või on see üldse mingi teine asi? Vähendatud rasvasisaldus ja rasvavaba kõlavad iseenesest suht ebausaldusväärselt... |
|
Fre![]() Abikokk 2012-11-25 15:55:37 |
Aitäh, Zapxpxau, katsun siis edaspidi mõistliku kakaopulbri mõistlikke varusid kodus pidada, et ei peaks vähendatud rasvasisaldusega imejama tarbima. Kusjuures ma veel imestasin muuseas et miks teine sama retsepti järgi tehtud brownietegu esimesest maitse poolest nii erinev tundus, nüüd võib selle 100 gr kakaopulbri süüks ajada. | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2012-11-25 20:58:36 |
KOpeerin selle kakaovestluse ka kakaoteemasse! | |
chanterelle![]() Kokaõpilane 2012-12-13 05:23:14 |
Kas toorest hapukapsast tohib praadida? Ma ei viitsi kogu aeg keeta ja tahangi, et jääb pooltooreks. Ega see panniga reageeri? | |
<< < 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 > >> |