Akaatsia Abikokk 2012-09-24 20:07:47 |
Zapxpxau - ma mõtlesin just eraldi valmistatuna. Silgu sisse jättes söön ka nii praetult kui suitsutatult | |
Enely Abikokk 2012-09-25 12:11:30 |
Kas võib õnu mitme plaadiga ka ahjus kuivatada või pikendab see oluliselt kuivamist? Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Liisi Abikokk 2012-09-25 15:41:23 |
Enely:
Mina olen küll 2-3 plaati korraga ahju pannud. Pöördõhuga kuivatan. Aga jah puupliit on ikka kõikse parem.
Kas võib õnu mitme plaadiga ka ahjus kuivatada või pikendab see oluliselt kuivamist? |
|
Zapxpxau Abikokk 2012-09-26 13:41:51 |
Akaatsia:
Selles mõttes eriti vahet ei ole, kas võtad marja välja ja valmistad eraldi või siis võtad hiljem peale praadimist/suitsutamist välja.
Kui toorelt kohe võtad, siis saab samamoodi praadida või ka ahjus küpsetada, võid ka paneerida. Samas kui on viitsimist mängida, võid soolata ja õhu käes kuivatada (nagu bottarga) või kelmetest vabastada ja kasutada kastme sees...
Zapxpxau - ma mõtlesin just eraldi valmistatuna. Silgu sisse jättes söön ka nii praetult kui suitsutatult |
|
Tuuli Kokaõpilane 2012-10-04 01:52:22 |
Nii, minult küsiti täna küsimus, mis hakkas ennast ka huvitama. Ammendavat vastust ei osanud anda. Paraku. Küsimus oli siis sellest, et miks on mannavaht ilma piimata süües selline kurgu peale hakkav ja mõru. Ise pakkusin välja, et mõrkjad marjad, mida on töödeldud pluss happelisus annavad sellise efekti, mida siis piimaga pehmendades saab neutraliseerida. Aga see oli vaid oletus. Seega, tõepoolest, miks? | |
Ilse Abikokk 2012-10-04 09:24:20 |
Tuuli:
Minu arvates on see seotud ikka kuidagi mannaga. Ükskõik mis marju või kui magusaid sinna panna on ikka üks ja sama. Mannaputru saab ju alati piimaga keedetud, peaks veega proovima keeta...
Et ma arvan siis, et manna veega keedetuna ongi sellise maitsega:)
Nii, minult küsiti täna küsimus, mis hakkas ennast ka huvitama. Ammendavat vastust ei osanud anda. Paraku. Küsimus oli siis sellest, et miks on mannavaht ilma piimata süües selline kurgu peale hakkav ja mõru. Ise pakkusin välja, et mõrkjad marjad, mida on töödeldud pluss happelisus annavad sellise efekti, mida siis piimaga pehmendades saab neutraliseerida. Aga see oli vaid oletus. Seega, tõepoolest, miks? |
|
Oliivipuu Abikokk 2012-10-05 14:19:38 |
Kreekas valmistatakse paastu ajal halvaaks(nii nad nimetavad kolme eri valmistusviisiga magustoitu) magustoitu, mis koosnem: mannast suhkrust õlist veidi ja mandlitest. Ja see ei ole niisuguse maitsega üldse. Milleski muus on põhjus.Olen ise valmistanud ja jääb maheda maitseline. Kas võib olla mannal ja mannal vahe? | |
Zapxpxau Abikokk 2012-10-05 14:47:28 |
Arvan, et asi on pigem mingis reaktsioonis manna ja mahla (või ka manna, mahla ja kloppimise) vahel. Enamasti kasutatakse ju tugevamaitselist ja hapukat mahla. Kui kasutada mahla, mis on mahe, siis minu teada ei jää ka sellist järelmaitset, samas ei jää sel juhul mahla maitse peaaegu üldse tunda. Veega mannaputru keetes ei jää mingit teistsugust maitset juurde. Piimaga on lihtsalt kreemjam. | |
Blondie Abikokk 2012-10-20 17:28:13 |
Algaja seenehoidistaja rumal küsimus. Kui ma panin kupatatud seened soolaga sügavkülma, siis kas peale üles sulatamist ja üle loputamist tuleks neid veel praadida ka või võib juba otse pirukasse hakkida? | |
Tiina Abikokk 2012-10-20 20:18:49 |
Blondie:
Mina arvan, et võib otse pirukasse hakkida, need on ju ettevalmistatud seened. Algaja seenehoidistaja rumal küsimus. Kui ma panin kupatatud seened soolaga sügavkülma, siis kas peale üles sulatamist ja üle loputamist tuleks neid veel praadida ka või võib juba otse pirukasse hakkida? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
<< < 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 > >> |