"rumalad küsimused"

Netcat
Abikokk
2012-03-20 17:10:35
Pille:
Spiidi:
Kas silikoonvormile jääbki tugevalt lõhn/maitse külge? Tegin täna silikoonvormis väikseid muffineid ja need jäid äratuntavalt tuunikala-omletikeste maitsega :) No ei olnud meeldiv. Kuigi tuunikalaomletikeste küpsetamisest on möödas ligi kuu aega ja vorm on vahepeal ka nõudepesumasinast läbi käinud.
See ei ole vastus Su küsimusele, aga ma kasutangi oma silikoonvormi AINULT nende tuunikalaomletikeste küpsetamiseks. Kõik muffinid teen metallist muffinivormides, pabervormid vahel. Lihtsalt metallvormides küpsevad muffinid kuidagi palju paremini..
Mul kerkiks küsimus, et kui üks asi imab endasse eelmise toidu maitse ja lõhna sedavõrd, et ei ole sellest puhtaks pestav, siis kui hügieeniline see on? Või oligi äkki viga panna seda nõudepesumasinasse? Erinevaid silikoonist köögiriistu poes vaadeldes olen sageli näinud keeldu neid nõudepesumasinas pesta, mõnda asja oli keelatud isegi kraani all loputada, ainult puhtaks võis pühkida.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Silja
Abikokk
2012-03-21 13:26:51
Asusin koogimeistri poes uurima pritskotte ja tüllesid. Ja mõistmatuks jääb termin pritskoti "sidur". Kuidas ma neid tüllesid valima peaks kui ei tea suur see koti sidur on... Edit: sain nüüd teada mis sidur on aga et seda juppi on siis igal juhul vaja- siduri külge kinnitub otsik jah?

Lavendlimesi.blogspot.com

Lausperfektne
Kokaõpilane
2012-03-21 13:35:28
Silja:
Asusin koogimeistri poes uurima pritskotte ja tüllesid. Ja mõistmatuks jääb termin pritskoti "sidur". Kuidas ma neid tüllesid valima peaks kui ei tea suur see koti sidur on... Edit: sain nüüd teada mis sidur on aga et seda juppi on siis igal juhul vaja- siduri külge kinnitub otsik jah?
Sidurit ei ole vaja, kui tahad ainult ühte mustrit pritsida, sidur on selleks, et saad seal lihtsalt tülle otsast ära keerata ja teisega asendada ning sama kreemiga edasi pritsida. Tüllesid saab ka lihtsalt kilest pritskotti või siis riidest koti sisse panna ja vastava mõõduga auk teha koti otsa.
Silja
Abikokk
2012-03-21 14:31:36
Lausperfektne:
Silja:
Sidurit ei ole vaja, kui tahad ainult ühte mustrit pritsida, sidur on selleks, et saad seal lihtsalt tülle otsast ära keerata ja teisega asendada ning sama kreemiga edasi pritsida. Tüllesid saab ka lihtsalt kilest pritskotti või siis riidest koti sisse panna ja vastava mõõduga auk teha koti otsa.
Tänud! Ma juba otsapidi Suhkrukunstis - seal on veel mõnusamaid asju :D Täna tuleb üks pritsikomplekt ära- jube sefiiritordi isu on :)

Lavendlimesi.blogspot.com

Laurentzius
Abikokk
2012-04-10 12:52:26
Olen vaadanud siin erinevaid omleti retsepte, ja tekkis üks rumal küsimus, kas sellel vedelikul mis sa munade kloppimise ajal lisad on ka mingi roll?? Tavaliselt teen omletti lihtsalt nii et klopin munad soola ja pipraga lahti ja pannile...

Vanapere köögikatsetused

Zapxpxau
Abikokk
2012-04-10 13:33:39
Laurentzius:
Olen vaadanud siin erinevaid omleti retsepte, ja tekkis üks rumal küsimus, kas sellel vedelikul mis sa munade kloppimise ajal lisad on ka mingi roll?? Tavaliselt teen omletti lihtsalt nii et klopin munad soola ja pipraga lahti ja pannile...
Me teeme tavaliselt sellist õhulist omletti (kerkib õhku täis ja kohevaks) ning sinna käib natuke jahu + piim, aga kui teha seda õhukest prantsuse moodi omletti, siis ei panda eriti midagi. Natukese vedeliku lisamine muudab selle lihtsalt veel vedelamaks ja õhemaks.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-10 14:21:23
Zapxpxau:
Laurentzius:
Me teeme tavaliselt sellist õhulist omletti (kerkib õhku täis ja kohevaks) ning sinna käib natuke jahu + piim, aga kui teha seda õhukest prantsuse moodi omletti, siis ei panda eriti midagi. Natukese vedeliku lisamine muudab selle lihtsalt veel vedelamaks ja õhemaks.
Siin on väga tore essee perfektse omleti valmistamisest (ingl. k). Ühe suure muna kohta lisatakse enamasti lusikatäis vett või piima - kuuma panniga kokku puutudes muutub see vedelik auruks ning lõpptulemuseks on omlett veidi kohevam ja õhulisem, kui vaid munadest tehtud omlett.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Lepatriiinu
Kokaõpilane
2012-04-11 11:06:31
Minul tekkis selline küsimus, et mis asjad on vanillivahupulber, šokolaadivahupulber ja tiramisukreemipulber? - google´st otsides väga targemaks ei saanud. Sain Külmtortide raamatu ning seal retseptides siuksed asjad kasutuses. Tordi valmistamises on kirjas nii, et pulbrist tuleb valmistada pakendil oleva valmistusõpetuse järgi kate, kasutades retseptis antud koguseid. Tean et on olemas tarretisepulber, aga neid ma pole kuulnud. Keegi teab millega tegu?
Profa
Abikokk
2012-04-11 11:50:34
Lepatriiinu:
Minul tekkis selline küsimus, et mis asjad on vanillivahupulber, šokolaadivahupulber ja tiramisukreemipulber? - google´st otsides väga targemaks ei saanud. Sain Külmtortide raamatu ning seal retseptides siuksed asjad kasutuses. Tordi valmistamises on kirjas nii, et pulbrist tuleb valmistada pakendil oleva valmistusõpetuse järgi kate, kasutades retseptis antud koguseid. Tean et on olemas tarretisepulber, aga neid ma pole kuulnud. Keegi teab millega tegu?
Tegu on suurtööstuses ülimalt tavaliste asjadega, seal tehakse enamus asju pulbritest. Kodus võiks selliste asjade kasutamist vältida ja teha "päris" torte.

Profa köögipool

Marju
Abikokk
2012-04-11 14:18:20
Lepatriiinu:
Ma arvan, et pead nende vahtude ja kreemide retseptid ise üles otsima ja need asjad päris koostisainetest valmistama.
<< 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 >>