Profa Abikokk 2011-11-23 12:00:11 |
Liisi:
Minu arusaamist mööda on vahe valmistamises, ühtesid keedetakse, teisi tehakse kas pannil, fritüüris või praeahjus.
Küsin hästi vaikselt ühe rumala küsimuse - Mis vahe on frikadellidel ja lihapallidel? |
|
Liisi Abikokk 2011-11-23 12:40:36 |
Profa:
Ma mõtlesin sama :). Frikadelle saab siis ainult supis kasutada, ja kui frikadellid pannile visata saavad neist väikesed lihapallid :)
ÕS annab frikadelli tähenduseks väike hakkpall.
Liisi:
Minu arusaamist mööda on vahe valmistamises, ühtesid keedetakse, teisi tehakse kas pannil, fritüüris või praeahjus.Küsin hästi vaikselt ühe rumala küsimuse - Mis vahe on frikadellidel ja lihapallidel? |
|
h_s Kokaõpilane 2011-11-23 13:09:11 |
Olen mitmel korral sattunud hätta sellega, et leian mõne väga maitsva retsepti, mis ka suurepäraselt välja kukub, aga kui ma sama asja külalistele püüan pakkuda ja retsepti mitmekordistan, siis tulemus enam nii hea ei ole. Kas suurte koguste küpsetamise-grillimise-keetmise puhul peaks midagi teadma, mida ma ei tea? Nt et üks kiht liha haudepotis käitub ühtemoodi, kaks kihti aga teistmoodi? Kas neli kanakoiba küpsevad teistmoodi kui 12 kanakoiba? | |
Zapxpxau Abikokk 2011-11-23 18:05:44 |
Muidugi küpsevad pisut teistmoodi, esiteks nõks kauem ja võib ka juhtuda, et ei saa nii ühtlaselt krõbedaks kui nad on üksteisel külg-küljes kinni. Haudepotiga on kõige lollikindlam, lihtsalt mida rohkem seda kauem, sest seal ei ole vaja pruunistada ega midagi. Kuskil, kellelgi on mingid reeglid ka, nagu näiteks seaprae kohta öeldakse, et tund kilo kohta + üks lisatund. | |
Seenekas Abikokk 2011-11-24 01:13:41 |
Profa:
Parim vastaja küsimusele oleks vist proua Kodusokk koos parajalt paksu mehikesega parimais aastais nimega Karlsson Katuselt. :D :D Ma lapsena ka nuputasin, mis armsad asjad need lihapallid võiks olla. :) Liisi:
Minu arusaamist mööda on vahe valmistamises, ühtesid keedetakse, teisi tehakse kas pannil, fritüüris või praeahjus.Küsin hästi vaikselt ühe rumala küsimuse - Mis vahe on frikadellidel ja lihapallidel? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-11-24 07:17:03 |
Seenekas:
Minu jaoks on asi suuruses. Tillukesed on frikadellid, suuremad lihapallid.
Kusjuures Taanis on meie hakk-kotletid frikadeller :)
Profa:
Parim vastaja küsimusele oleks vist proua Kodusokk koos parajalt paksu mehikesega parimais aastais nimega Karlsson Katuselt. :D :D Ma lapsena ka nuputasin, mis armsad asjad need lihapallid võiks olla. :)Liisi:
|
Marju Abikokk 2011-11-24 10:07:40 |
Pille:
Vist läheb kokandusalase eesti keele valdkonda juba :) Ma arvan, et neil pole mingit vahet. Mõni ütleb frikadell, mõni lihapall. Ja minu meelest poest saab frikadelle, kodus aga lihapalle :) Seenekas:
Kusjuures Taanis on meie hakk-kotletid frikadeller :)Profa:
Parim vastaja küsimusele oleks vist proua Kodusokk koos parajalt paksu mehikesega parimais aastais nimega Karlsson Katuselt. :D :D Ma lapsena ka nuputasin, mis armsad asjad need lihapallid võiks olla. :)Minu arusaamist mööda on vahe valmistamises, ühtesid keedetakse, teisi tehakse kas pannil, fritüüris või praeahjus. |
|
Netcat Abikokk 2011-11-24 18:27:32 |
Marju:
Poest saab ka lihapalle, juba ammust ajast. Tänapäeval lisaks veel täidistega.
Mul on siin see Suitsu-Kangi-Virkuse Hakkliharaamat, ja siin on küll öeldud lihapallide juures, et neid võib praadimise ja küpsetamise asemel ka keeta või aurutada, frikadellide juures aga, et võib enne suppi panekut küpsetada ahjus. Et ikkagi ainult suuruse vahe siis. Pille:
Vist läheb kokandusalase eesti keele valdkonda juba :) Ma arvan, et neil pole mingit vahet. Mõni ütleb frikadell, mõni lihapall. Ja minu meelest poest saab frikadelle, kodus aga lihapalle :)Seenekas:
Kusjuures Taanis on meie hakk-kotletid frikadeller :)Parim vastaja küsimusele oleks vist proua Kodusokk koos parajalt paksu mehikesega parimais aastais nimega Karlsson Katuselt. :D :D Ma lapsena ka nuputasin, mis armsad asjad need lihapallid võiks olla. :) Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Eksitus Kokaõpilane 2011-12-01 10:32:17 |
Küsimus moosi kohta. Keetsin eile pirnimoosi ja sai õudselt magus...kuidas teda hapumaks saaks kui üldse? :) Muidu võiks ju üle keeta ja sidrunimahla lisada, aga moosi sees on mandlilaastud ja ma ei tea kuidas see mõjub neile. http://kulinaarsedeksitused.blogspot.com/ |
|
Zapxpxau Abikokk 2011-12-01 18:03:57 |
Sidrunhapet saaks ehk niisama ka juurde segada, aga vänge jääb igal juhul. Parem oleks üks ports pirne juurde hankida, pehmeks keeta ja ülejäänud moosiga kokku segada. | |
<< < 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 > >> |