"rumalad küsimused"

Ilse
Abikokk
2011-10-19 14:44:56
Mina olen kasutanud kanepist nööri, sest seda on mul juhtumisei üks suurem rull sattunud, tomateid sidusin ka sellega:) Aga soovitan otsida käsitöö poodidest seal on ka linast ja takunööri olen ka näinud. Siis on üks vähe jämedam siidinöör ka mul. Siinkohal soovitan lõigata valmis lihal nöör vaid ühest kohast lahti ja siis harutada, kui lõikad mitmest kohast on kindel värk et mõni jupike ikka jääb sisse:) Toidu juures soovitan ikka naturaalseid nööre kasutada:) http://shop.kl24.ee/kontakt/ http://shop.kl24.ee/looduslikud_materjalid/0/readmore/2344/ http://shop.kl24.ee/looduslikud_materjalid/0/readmore/2345/

Ilse köögis

Ilse
Abikokk
2011-10-19 14:48:25
Profa:
Zapxpxau:
Petu:
Missugune nöör sobib kõige paremini prae kokku sidumiseks?
Spets kööginöörid on olemas, aga kui seda pole olen mina kasutanud sellist paksemat sileda pinnaga kapronnööri.
Siit kohe järgmine küsimus - kustkohast saab osta takunööri? Viimasel paaril singi suitsutamisel olen taku asendanud sisalkiust nööriga, kuna takku pole lihtsalt leidnud, ei jürkist, tiimarist ega ka mitte ehituspoodidest. Mujalt ei oska eriti otsida ka.
http://shop.kl24.ee/looduslikud_materjalid/0/readmore/2344/ siit saab neti teel ka tellida, ise olen siit igasugu lõngu tellinud ja olen teeninduega rahul, aga saab ka kohale minna ja kohapeal valikuga tutvuda ning osta:)

Ilse köögis

Netcat
Abikokk
2011-10-19 15:03:07
Aianduspoodides ikka on kah neid looduslikke ja biolagunevaid nööre nähtud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Vispel
Kokaõpilane
2011-11-03 12:15:22
Olen mitmes välismaises toidublogis märganud või asendamist ghee-ga ehk clarified butter ehk selgitatud võiga. Nägin ka Stockmannis seda müügil, soovi korral võib gheed ise ka teha. Kas keegi on proovinud gheega küpsetada, kuidas õnnestus? Väidetavalt peaks küpsetiste maitse parem olema, pannil praadides ei lähe kõrbema ja lisaks muidugi on see tervislikum kui tavaline või. Kas koguseliselt peaks kasutama sama palju gheed, kui retseptis märgitud võid? Tänan ette:)

VISPEL: Kristel kokkab & kirjutab

Põrnikas
Abikokk
2011-11-03 14:23:15
Vispel:
Olen mitmes välismaises toidublogis märganud või asendamist ghee-ga ehk clarified butter ehk selgitatud võiga. Nägin ka Stockmannis seda müügil, soovi korral võib gheed ise ka teha. Kas keegi on proovinud gheega küpsetada, kuidas õnnestus? Väidetavalt peaks küpsetiste maitse parem olema, pannil praadides ei lähe kõrbema ja lisaks muidugi on see tervislikum kui tavaline või. Kas koguseliselt peaks kasutama sama palju gheed, kui retseptis märgitud võid? Tänan ette:)
paar aastat tagasi tegin gheed üsnagi sageli ja siis kasutasin seda peamiselt praadimiseks või toitude maitsestamiseks (nt segasin peale riisi valmimist sinna mingi koguse gheed sisse), küpsetistes kasutasin vist mõnijkord ka, ja pakun et panin mõnevõrra vähem kui retseptis võid oli ettenähtud (peale selitamist peaks ju alles jääma võirasv, mida on võis 82%)
Domori
Kokaõpilane
2011-11-10 09:34:16
Küsimus seoses kohupiimaga. Tahan teha kama-kohupiimamuffineid. Retseptis on sees kohupiim ja Pille on kasutanud ka tavalist kohupiima, kahjuks on mul siin selle saamine raskendatud, st seda praktiliselt pole. Siin on saadaval kohupiim pasta kujul, küll võib-olla veidi paksem kui Eesti oma. Kas ma peaksin panema seda natukene vähem kui retseptis on või kasutama hoopis ricottat?Tahaksin, et tulemus jääks mõnusalt õhuline ja kardan, et liiga palju pastat ei lase neil kerkida ja seega pole just väga ilusad ega ka maitsvad. Aitäh!
Enely
Abikokk
2011-11-12 20:18:37
Kas küpsetatud küpsisepõhi jääb krõbedam kui külmkapis hoitud küpsisepõhi? Tahan teha homseks banoffe kooki, aga retseptid jagunevad enam vähem kaheks. Kes küpsetavad põhja ja kes hoiavad külmkapis mingi aja, aga tahakski teada kui suur vahe nendel kahel variandil on?

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-11-12 20:51:58
Domori:
Küsimus seoses kohupiimaga. Tahan teha kama-kohupiimamuffineid. Retseptis on sees kohupiim ja Pille on kasutanud ka tavalist kohupiima, kahjuks on mul siin selle saamine raskendatud, st seda praktiliselt pole. Siin on saadaval kohupiim pasta kujul, küll võib-olla veidi paksem kui Eesti oma. Kas ma peaksin panema seda natukene vähem kui retseptis on või kasutama hoopis ricottat?Tahaksin, et tulemus jääks mõnusalt õhuline ja kardan, et liiga palju pastat ei lase neil kerkida ja seega pole just väga ilusad ega ka maitsvad. Aitäh!
Domori, Sa võid rahumeeli mõne qvarki-poest osta või siis jalutada lähimasse vene/poola poodi (neid on ju Saksamaal ka, eks?) ja sealt tvorogi osta..
Enely:
Kas küpsetatud küpsisepõhi jääb krõbedam kui külmkapis hoitud küpsisepõhi? Tahan teha homseks banoffe kooki, aga retseptid jagunevad enam vähem kaheks. Kes küpsetavad põhja ja kes hoiavad külmkapis mingi aja, aga tahakski teada kui suur vahe nendel kahel variandil on?
Küpsetatud küpsisepõhi pudiseb veidi vähem. Maitsel minu arust olulist vahet pole. Kui mul ahi niiehknii sees on (sest küpsetan veel midagi), siis panen ahju. Spetsiaalselt selle 10minutilise küpsetamise pärast pole ma ahju kunagi sisse lülitanud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Enely
Abikokk
2011-11-13 01:21:17
Tänan jällegi kiire vastuse eest, tean nüüd arvestada.

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

Domori
Kokaõpilane
2011-11-14 11:57:27
Pille:
Domori, Sa võid rahumeeli mõne qvarki-poest osta või siis jalutada lähimasse vene/poola poodi (neid on ju Saksamaal ka, eks?) ja sealt tvorogi osta..
Aitäh vastuse eest Pille. Seekord sai siiski ricotta ja quarki segu. Toimis igati hästi ja tulemus oli väga hea. Üldiselt ma kasutan seda quarki ja tavaliselt probleeme pole. Samas on erinevus siiski olemas, seepärast ka küsisin. Vene pood on olemas küll ja olen seal aegajalt ka käinud, aga see on suht kaugel ja värsket kraami alati pole.
<< 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 >>