Oliivipuu Abikokk 2011-12-09 18:20:33 |
Veel üks rumalapoolne küsimus, mis tuleneb sellest, et kuskilt kuulsin, aga täpselt ei tea. Soovin kalkuni praadi ahjupotis küpsetada, kuid seekord prooviksin eelnevalt kalkunit marinaadis hoida (kuna kuulsin, et on parem tulemus). Kas see on hea mõte ja missugune see marinaad peaks olema ja kui kaua hoida? Kui lisada küpstavale kalkunile mingi tomatipõhjaline kaste, kas see oleks hea mõte ja kas oleks tulemus veidi sarnane marineerimisele? Ette tänades ja meeldivaid hetki enne pühi! | |
Netcat Abikokk 2011-12-10 15:58:37 |
Oliivipuu:
Kalkuni marineerimiseks piisavalt suurt nõud mul pole olnud, aga pardi puhul on küll paremaid tulemusi andnud, jah. Mina kasutasin apelsinimahla-veini marinaadi. Üldiselt marinaad võib olla mistahes hapu koostisosa+õli+ürdid jm maitseained, oma maitse järgi.
Tomatikaste tapaks kardetavasti kalkuni maitse siiski liialt ära. Ka ei seondu see mulle isiklikult jõuludega. Äkki hoopis siider? Veel üks rumalapoolne küsimus, mis tuleneb sellest, et kuskilt kuulsin, aga täpselt ei tea. Soovin kalkuni praadi ahjupotis küpsetada, kuid seekord prooviksin eelnevalt kalkunit marinaadis hoida (kuna kuulsin, et on parem tulemus). Kas see on hea mõte ja missugune see marinaad peaks olema ja kui kaua hoida? Kui lisada küpstavale kalkunile mingi tomatipõhjaline kaste, kas see oleks hea mõte ja kas oleks tulemus veidi sarnane marineerimisele? Ette tänades ja meeldivaid hetki enne pühi! Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Oliivipuu Abikokk 2011-12-15 16:07:06 |
Väga rumal küsimus! Vabandan ette ja taha ka! Mõni päev tagasi klikkisin ühele aknale, mis oli pr.Pille teksti keskel. Seal oli võimalus tutvuda eelnevatel aastatel kokkade konkursile esitatud kandikutega (Taani koka valmistatud vist). Kuna ma ei leia nüüd seda akent enam üles, kuid lubasin oma lapselapsele seda kandikut näidata, siis... loomulikult, vabandan, et segan niisuguse palvega, kuid kui on võimalik, siis palun pr.Pillet, et ta annaks vihje, kuidas ma selleni jälle jõuaks. Ette tänades ja südamest vabandades ja teid tervitades! Tervist ja armastust teile kõigile soovides! | |
Blondie Abikokk 2011-12-27 12:19:17 |
Kas marineeritud seeni saab kuidagi muudmoodi ka kasutada? Ma pean silmas, et kas annab kuhugi toidu sisse ka panna, kus on muidu marineerimata seened ette nähtud, või jääb ikkagi imelik? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-27 12:37:33 |
Blondie:
Siin on 15 retsepti marineeritud seente kasutamiseks.
Kas marineeritud seeni saab kuidagi muudmoodi ka kasutada? Ma pean silmas, et kas annab kuhugi toidu sisse ka panna, kus on muidu marineerimata seened ette nähtud, või jääb ikkagi imelik? |
|
Blondie Abikokk 2011-12-27 15:24:51 |
Pille:
See tähendab tavaliste marineerimata seente asenduseks siiski ei sobi? Blondie:
Siin on 15 retsepti marineeritud seente kasutamiseks.Kas marineeritud seeni saab kuidagi muudmoodi ka kasutada? Ma pean silmas, et kas annab kuhugi toidu sisse ka panna, kus on muidu marineerimata seened ette nähtud, või jääb ikkagi imelik? |
|
Narkolepsia Abikokk 2011-12-27 16:12:41 |
Blondie:
Jääb jube hapu ja äädikane ju.. See tähendab tavaliste marineerimata seente asenduseks siiski ei sobi? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-27 16:16:28 |
Narkolepsia:
Kuskil kotletitaina või hakklihavormi sees ma kasutaks, kastmesse juba väga ei paneks. Seepärast meeldibki mulle rohkem seeni soolvees säilitada, kasutusvõimalusi palju rohkem :)
Blondie:
Jääb jube hapu ja äädikane ju..See tähendab tavaliste marineerimata seente asenduseks siiski ei sobi? |
|
Blondie Abikokk 2011-12-27 16:40:57 |
Pille:
Aitäh, hea mõte! :) (Ise üldse seeni sisse teinud ei ole, saabusid kingituseks, aga kogust rohkem kui ainult salatina kahepeale tarvitamiseks). Narkolepsia:
Kuskil kotletitaina või hakklihavormi sees ma kasutaks, kastmesse juba väga ei paneks. Seepärast meeldibki mulle rohkem seeni soolvees säilitada, kasutusvõimalusi palju rohkem :)Blondie:
Jääb jube hapu ja äädikane ju..See tähendab tavaliste marineerimata seente asenduseks siiski ei sobi? |
|
Triin Abikokk 2011-12-28 10:51:18 |
mina olen marineeritud seeni pannud nt lihakastmele. Kui ära nõrutada vedelik ja isegi kergelt läbi loputada, siis on jäänud väga hea. Mulle meeldivad pisut äädikased kastmed. Ja pastakastmetele. Poerõõsakoorega ei ole isegi kokku läinud, kuigi keeta eriti ei julge ka. Eks palju sõltub marinaadist. Ma usun, et sellised seened sobivad ka lahtisesse pirukasse väga hästi mõne maheda köögiviljaga koos nt. Ja miks mitte ka muffinisse. Jne, siiski on kasutusvõimalusi päris palju tundub mulle. | |
<< < 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 > >> |