"rumalad küsimused"

Fre
Abikokk
2012-04-12 23:14:20
Üks loll versus sada tarka vol xxx. Kas on mingi rusikareegel biskviidist tordipõhjade immutamisel? Kui ma teen biskviiti alati 1 muna, 1 sl suhkrut, 1 sl jahu/tärklist, siis kas on pmst olemas mingi umbkaudnegi kogus vedelikku, mida peaks 1 ühiku ühemunabiskviidi kohta kasutama? Valdavalt kardan torti liiga ära leotada ja asi kipub kuivaks jääma. Ja loomulikult lööb paanika aegajalt pendli teise äärmusesse, tulemuseks lirtslörtstort.
Tziiki
Abikokk
2012-04-13 13:28:21
Fre:
Üks loll versus sada tarka vol xxx. Kas on mingi rusikareegel biskviidist tordipõhjade immutamisel? Kui ma teen biskviiti alati 1 muna, 1 sl suhkrut, 1 sl jahu/tärklist, siis kas on pmst olemas mingi umbkaudnegi kogus vedelikku, mida peaks 1 ühiku ühemunabiskviidi kohta kasutama? Valdavalt kardan torti liiga ära leotada ja asi kipub kuivaks jääma. Ja loomulikult lööb paanika aegajalt pendli teise äärmusesse, tulemuseks lirtslörtstort.
Minu arvates ei ole...sest täpselt sama retsepti järgi tehtud biskviit ei tule ju iga kord täpselt sama...vähemalt mul küll mitte. Mõnikord on kauem viitsimist mune vahustada ja mõnikord magan kõige õigema aja maha, mil biskviit ahjust välja võtta... Mina reeglina teen nii, et vaatan suuresti vahele käiva täidise ja "tõmbamise" aja järgi. Nt hapukooretorti tehes pole praktiliselt üldse vaja niisutada, eriti kui tort saab üleöö seista. Seevastu teralise kohupiimaga tehes tuleb ikka üsna korralikult niisutada. Natuke annab aimu ka nö katsumise meetod, kui oled ära niisutanud ja siis pealt katsuda, peab pealt olema vetruv ja märg, aga põhja alumine pool veel täiesti kuiv...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Suzlik
Kokaõpilane
2012-04-30 14:36:09
minu meelest oli raamatus Hõrgud Kodused Koogid isegi miski vedelikukogus ühe muna kohta toodud, aga mul hetkel pole raamatut kõrval. Kui jätkuval huvi pakub, võin õhtul järgi vaadata, kas mäletasin õigesti, et sellest seal juttu oli ja kirjutada :)

Life is uncertain, eat dessert first ampsukas

Suzlik
Kokaõpilane
2012-05-02 10:02:21
niisiis, kirjutan siia väljavõtte koogi niisutamisest raamatust Hõrgud Kodused Koogid, võib-olla kunagi kellelgi tekib veel küsimus: "Niisutusvedelikku kasutatakse tavaliselt 1/4 dl koogi põhja pandud iga muna kohta ehk 4 munast tehtud koogipõhi niisutatakse 1 dl vedelikuga. Kui marja- või moosikook saab rahus üle öö külmkapis seista, siis niisutatakse vähema vedelikukogusega."

Life is uncertain, eat dessert first ampsukas

Enely
Abikokk
2012-06-11 17:27:43
Kuidas saaks ära kasutada "valemartsipani" (toodi martsipan, aga paraku on selles mandlisisaldus ainult 23%)? Nüüd oleks vaja see kuidagi ära kasutada aga kas kasutada seda samamoodi nagu tavalist martsipani?

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-06-11 18:47:43
ENELY:
Kuidas saaks ära kasutada "valemartsipani" (toodi martsipan, aga paraku on selles mandlisisaldus ainult 23%)? Nüüd oleks vaja see kuidagi ära kasutada aga kas kasutada seda samamoodi nagu tavalist martsipani?
Vast küll. Võid koogis natuke vähem suhkrut lisada, kuna see "valemartsipan" on magusam tavapärasest martsipanist.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Enely
Abikokk
2012-06-11 19:15:10
Ma just ise mõtlesin ka seda, et selle lisamisel tuleb vist suhkrukogust vähendada, ma täna proovin, loodan et annab mingit väikestki martsipani maitset...

Fre
Abikokk
2012-06-12 04:00:55
Kunagi oli eraldi teema et "kust osta"???? Aga ma ei leia? Hädasti on vaja riivleiba, mitte kusagil ei ole, otsi tikutulega taga aga ikka tabamatu nagu kosher-mulgikapsad....
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-06-12 17:41:01
Fre, teema täitsa olemas: Kus saab osta?. Tõstan Su küsimuse sinna!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Enely
Abikokk
2012-06-13 13:30:15
Miks säilivad poejäätised (igaks juhuks ütlen, et mõtlen ikkagi konkreetselt Premia banaanijäätist) peaaegu 1,5 aastat? Ma saan aru, et sügavkülmas ja puha, aga kas tõesti peab üks jäätis säilima 1,5 aastat?

<< 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 >>