Triin

Postitusi: 321

Tiitel: Abikokk

Viimased postitused

2013-04-25 01:37:46
Meie pere lemmikräimed on frititud räimed. Munasegust ja riivsaiast läbi ja fritin tugevas kuumuses nii kaua, et kõpsuvad :). Mitte fileed. Aga frittides muutub see luu täiesti krõmpsusks ja keegi veel ei ole soovinud seda välja õngitseda. Inspiratsiooni sain Lissabonis söödud imemaitsvatest frititud sardiinidest - ja need meie räimed tulevad sama head :). Ja marineeritud räimi teen ka vahel. Ja hiljuti tegin räimefileedest pajarooga: lasin sibulad pannilt läbis, siis ladusin fileedega kihiti väiksesse potti, maitsestasin soola ja pipraga ja valasin peale rõõskakoort ja ahju - väga hea kartulite kõrvale. Eriti muidugi värskete kartulite, aga neid veel ei olnud.
2013-02-28 14:02:14
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 104 (MAGUS)[/B] Tegin tavalise trühvlitordi, siit Namist, beseekihiga. Tulemus oli ootuspäraselt hea. Kaunistasin temaatiliselt käepärasega, ei plaaninud siia üldse välja panna, mistõttu ei pingutanud, aga siis mõtlesin, et kuna pilt on ja tort oli, siis miks ka mitte.
2012-04-10 11:02:58
Tegin siinset munaõiesuppi, mis ületas kõik ootused. Nii maitsev oli. Keetsin puljongi tevest kanast (fileed küll lõikasin ära) ja naha võtsin ka ära, et puljong juba oli maitsev, aga päras see soja ja no tegelikult ma ei teagi mis selle supi nii maitsvaks tegi. Tasub igatahes proovida :).
2012-04-10 10:56:30
Profa:
Pille:
Tegin eile tänavuse esimese sõira, selle klassikalise, köömnetega. Küll on mõnus ja maitsev! Piimaks oli 3,5% Farmi piim, kohupiimaks Saida farmi poolekilone, munad enda kanadelt..
Tegin kah esimest korda Saida kohupiimast ja jäi kummaliselt vedel sõir, pigem määrdejuust. Maitsestasin nagu tavaliselt, sool, küüslauk, köömned, jahvatatud vürtsköömen ja samade maitseainekoguste juures jäi ka maitse kummaliselt nõrk ja pehme. Mis läks valesti?
äkki sa võtsid kokkuläinud piima liiga ruttu tulelt. See naksuvus hamba all mu meelest tuleb kui veel pisut kuumutada kui on juba kokku läinud.
2012-04-10 10:54:52
Pille:
Eilsel kevadpühadelaual oli loomulikult ka sõir, ikka see klassikaline röstitud köömnetega variant. Vormi tõi mulle mullu Sadamaturu perenaine, tuli teha topeltports sõira. Kohupiim oli Nõmmiku talu oma: http://farm6.staticflickr.com/5445/6911554886_8be07156c1_z.jpg Huvitav oli see, et kuigi lasin sõiral nõrguda, siis oli see praktiliselt sama paks, kui kaussi tahenema pandud sõir.
Ma olen vaadanud, et konsistentsi see sõira nõrutamine muudab vähe, põhiline, mis muudab on nõrutamine enne muna ja võiga kokku segamist ja uuesti kuumutamist. Ise ka viimasel ajal olen taas sõiralainel peale pikka pausi. See setude komme süüa sõira kastme või moosiga mitte leivaga on täiesti minu jaoks :).