Tuuli: Nii, minult küsiti täna küsimus, mis hakkas ennast ka huvitama. Ammendavat vastust ei osanud anda. Paraku.
Küsimus oli siis sellest, et miks on mannavaht ilma piimata süües selline kurgu peale hakkav ja mõru. Ise pakkusin välja, et mõrkjad marjad, mida on töödeldud pluss happelisus annavad sellise efekti, mida siis piimaga pehmendades saab neutraliseerida.
Aga see oli vaid oletus.
Seega, tõepoolest, miks?
Minu arvates on see seotud ikka kuidagi mannaga. Ükskõik mis marju või kui magusaid sinna panna on ikka üks ja sama. Mannaputru saab ju alati piimaga keedetud, peaks veega proovima keeta...
Et ma arvan siis, et manna veega keedetuna ongi sellise maitsega:)
Mina avastasin internetist ühe hea versiooni mannavahu tegemiseks ja ei jäänud kibe. Nimelt teen esmalt valmis mannapudru (veega) ning pärast jahtumist lisan moosi/mahla ja siis vahustan. Aga muidugi oleneb ka mannast.