Mari-LiisK Kokaõpilane 2011-05-30 15:33:38 |
Pille:
Ooohoh sellest on rohkemgi kui lihtsalt abi! Tänan väga! :) Mari-LiisK:
Kas sellest teemast oleks abi?Kas keegi oskab rääkida või ja margariini erinevusest? Miks ei tohiks (või tohib?) koogiküpsetamisel ühte teisega asendada? (Hetkel pole lihtsalt kodus margariini, aga küpsetada tahaks küll...) |
|
KaurK Kokaõpilane 2011-05-31 23:22:02 |
Tere! Lugu selline, et ühe roa tegemise üks komponente on Big Mac sauce, ehk Big Mac'i kaste. Kuna ma ei tea kas McDonaldsist saab osta seda otsustan ise selle teha, tuleb ilmselt odavam ka. Retsept olemas, vajalikud ained olemas peale ühe, selleks on Vlasici dill relish. Kas Eestis on seda saada kuskilt? Või, et kas saab seda millegagi asendada? Pilt ka dill relish'ist: | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-06-01 08:37:41 |
KaurK:
Ei ole Eestis näinud (ega otsinud), aga koostises on "CUCUMBERS, DISTILLED VINEGAR, SALT, CALCIUM CHLORIDE, ALUM, DEHYDRATED RED PEPPER, XANTHAN GUM, NATURAL FLAVORS, POLYSORBATE 80,YELLOW 5." Põhimõtteliselt võiksid võtta lihtsalt mingit tilliga marineeritud kurki ja selle imepeeneks hakkida?
Siin veel mõned retseptid:
Variant 1
Variant 2
Variant 3
jne jne
Tere! Lugu selline, et ühe roa tegemise üks komponente on Big Mac sauce, ehk Big Mac'i kaste. Kuna ma ei tea kas McDonaldsist saab osta seda otsustan ise selle teha, tuleb ilmselt odavam ka. Retsept olemas, vajalikud ained olemas peale ühe, selleks on Vlasici dill relish. Kas Eestis on seda saada kuskilt? Või, et kas saab seda millegagi asendada? Pilt ka dill relish'ist: http://www.boxbabble.com/p_images/g8/10308958.jpg |
|
Profa Abikokk 2011-06-01 09:45:19 |
Küsimus seoses uue sõiravormiga - kas puidust toiduanumat peaks samamoodi hooldama nagu näiteks lõikelauda, st. ennem esimest kasutamist õlitama, või vastupidi, see on ebasoovitav? Samuti kas puitvorm vooderdatakse marliga või mitte? Puudub igasugune kogemus puitvahenditega, va. lõikelaud ja puulusikas. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-06-01 09:57:42 |
Profa:
Mina vist õlitama ei hakka, lihtsalt pesen ja kuivatan hoolikalt enne ja pärast iga kasutamist. Aga marliga vooderdan kindlasti, seal oli ju selline lai pragu vahel? (Ma pole küll veel kilest välja võtnud, aga oli justkui).
Küsimus seoses uue sõiravormiga - kas puidust toiduanumat peaks samamoodi hooldama nagu näiteks lõikelauda, st. ennem esimest kasutamist õlitama, või vastupidi, see on ebasoovitav? Samuti kas puitvorm vooderdatakse marliga või mitte? Puudub igasugune kogemus puitvahenditega, va. lõikelaud ja puulusikas. |
|
Seenekas Abikokk 2011-06-01 09:58:14 |
Mina igatahes oma pashavormi õlitasin paar korda enne kasutamist ja kuna tegin tänavu pashat mitmeid kordi, siis uue asja puhul ka vahepeal ja enne "puhkusele" panekut. Kaasa ka soovitas. Ja veel on mul köögi tööpind maarjakasest ja suur söögilaud samuti. Mõlemaid õlitan aegajalt, esimene aasta tihemini, nüüd ca korra aastas. Köögi tööpinda suhtusin küll alul üsna skeptiliselt, et vesi-rasv-plekid, aga lootsin, et küllap mees uue teeb kui vaja. :) Ja polegi häda midagi, alul sai ka enne õlitamist peenikese liivapaberipadjaga üle lükatud, et ebatasasusi siluda ja mõnda vastikut plekki eemaldada. Nüüd pärast kuut aastat pole see enam vajalik. | |
KaurK Kokaõpilane 2011-06-01 12:29:32 |
Pille:
Tänan. Aga jah, Big Mac saucega ikka võimlemist päris palju, vaga teha kaste, et teha kaste, et teha Big Maci kaste. :D Muidu siin samal lehel oli vene kastme retsept olemas, niiet thumbs up. :) KaurK:
Ei ole Eestis näinud (ega otsinud), aga koostises on "CUCUMBERS, DISTILLED VINEGAR, SALT, CALCIUM CHLORIDE, ALUM, DEHYDRATED RED PEPPER, XANTHAN GUM, NATURAL FLAVORS, POLYSORBATE 80,YELLOW 5." Põhimõtteliselt võiksid võtta lihtsalt mingit tilliga marineeritud kurki ja selle imepeeneks hakkida?
Variant 1
Variant 2
Variant 3
jne jneTere! Lugu selline, et ühe roa tegemise üks komponente on Big Mac sauce, ehk Big Mac'i kaste. Kuna ma ei tea kas McDonaldsist saab osta seda otsustan ise selle teha, tuleb ilmselt odavam ka. Retsept olemas, vajalikud ained olemas peale ühe, selleks on Vlasici dill relish. Kas Eestis on seda saada kuskilt? Või, et kas saab seda millegagi asendada? Pilt ka dill relish'ist: http://www.boxbabble.com/p_images/g8/10308958.jpg |
|
Annuzhka Kokaõpilane 2011-06-01 17:47:29 |
Felixil on olemas mingi nn kurgisalat, ehk siis nagu purustadu kurk siis vms. Ma maitsend ei ole seda, aga vbl on midagi sarnast, mida siin vajatakse ... It´s all about seasoning! |
|
Meringue Abikokk 2011-06-01 21:05:11 |
KaurK:
Mina olen kunagi proovinud teha ise seda kastet. Minuarust oli isegi sama retselt, mis Pille antud "Variant 1" lehel. Kasutasin seda Felixi kurgisalatit:
Kui ma õigesti mäletan, siis toimis päris hästi.
Pille:
Tänan. Aga jah, Big Mac saucega ikka võimlemist päris palju, vaga teha kaste, et teha kaste, et teha Big Maci kaste. :D Muidu siin samal lehel oli vene kastme retsept olemas, niiet thumbs up. :)KaurK:
Variant 1
Variant 2
Variant 3
jne jneTere! Lugu selline, et ühe roa tegemise üks komponente on Big Mac sauce, ehk Big Mac'i kaste. Kuna ma ei tea kas McDonaldsist saab osta seda otsustan ise selle teha, tuleb ilmselt odavam ka. Retsept olemas, vajalikud ained olemas peale ühe, selleks on Vlasici dill relish. Kas Eestis on seda saada kuskilt? Või, et kas saab seda millegagi asendada? Pilt ka dill relish'ist: http://www.boxbabble.com/p_images/g8/10308958.jpg |
|
Annaliisa Kokaõpilane 2011-06-09 13:21:26 |
Help! Vaja teha üks pisarakook, retsept on väikse ahjuplaadi mõõdus, aga mul on suur. Proovisin korra oma pea järgi koguseid suurendada, aga taignast ei tulnud küll mitte midagi välja, võid sai vist liiga palju, tekkis selline võikreem pigem, mis pole kindlasti õige. Tean, sest olen seda kooki väiksemasse vormi varem teinud. Äkki keegi oskab need kogused mulle ümber arvutada nii, et saaksin tavalise suure ahjuplaadi täie kooki? :( Jube kiire on ka, sest vaja õhtuseks sünnipäevapeoks valmis saada nii, et oleks ikka jahtunud ka korralikult ja pisarad peal. Retsept siin: http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7400 | |
<< < 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 > >> |