Pille Nami-Nami peakokk 2011-02-16 19:10:36 |
jf:
Tegelikult on väikese briošši vaste "nupsusai", aga ega seda keegi ei kasuta.
täna hakkasin mõtlema, kas prantsuse brioche ei ole mitte vaste meie võisaiakesele? |
|
Marju Abikokk 2011-02-16 21:02:11 |
Pille:
Niisama huvi pärast küsin nüüd, et kas võisaiake on see nagu kihiline rasvane saiake, poes võisai? jf:
Tegelikult on väikese briošši vaste "nupsusai", aga ega seda keegi ei kasuta.täna hakkasin mõtlema, kas prantsuse brioche ei ole mitte vaste meie võisaiakesele? |
|
Fre Abikokk 2011-02-20 13:04:57 |
Mida teha, et poest ostetud potimaisteained kuidagi paremini/pikemalt säiliksid? Eriti problemaatiline on basiilik, paar päeva ja juba närtsinud. | |
Zapxpxau Abikokk 2011-02-20 13:29:32 |
Niiskust ja valgust on vaja. Kuigi nendega on tihti probleem, et need ei seisa püsti, tuleks nende juuri piisavalt niisutada/kasta. Hoida jahedamas, kui tahad, et uusi lehti ka tuleks, siis on valgust vaja. Seal kotituutu sees võivad lehed minna ka hauduma, parem oleks kergelt niiske köögipaber vms. Aga saab ka külmkapis hoida, isegi kuni 2 nädalat, kui see kiletuutu ära võtta ja niisket paberit kasutada. | |
Domori Kokaõpilane 2011-03-03 13:27:30 |
Alustan oma postitusi kohe küsimusega. Biskviittainast teen juba pikemat aega, kuid enamasti kukkub see pärast ahjust võtmist kokku. Ei oska ise suurt midagi ette võtta. Olulist vahet ei ole, kas teen seda puupliidil või korralikult jälgitava elektriahjuga. Foorumis on sarnane küsimus juba püstitatud, kuid head vastust ei olnud (va vahustada kollane ja valge eraldi). Ahjus kerkib tainas ilusti ja moodustab kena kumeruse või on tasane ja välja võttes siis tekitab lohu. Maitset isenesest ei muuda, kuid pole väga ilus. Olen teinud nii ainult jahuga kui ka kartulijahuga. Mõttes on variandid, et keerata pärast valmimist kuumus maha ja oodata veidi enne välja võtmist või siis kohe pärast välja võtmist keerata kummuli alusele (ei lase vormis jahtuda). Vast keegi oskab soovitada? Siinses retseptikogus olevatel biskviittaigna piltidel on sarnane tulemus, st on veidi kokku vajunud. Aga võibolla on see normaalne ja paanitsen üle? | |
Minukiisu Abikokk 2011-03-03 13:51:05 |
Domori:
Lugesin kusaglt et munad tuleb ikka korralikult vahustada,st kaua.
Proovi järgmine kord mune veel kauem vahustada ,kui tavaliselt ,äkki on abiks. Alustan oma postitusi kohe küsimusega. Biskviittainast teen juba pikemat aega, kuid enamasti kukkub see pärast ahjust võtmist kokku. Ei oska ise suurt midagi ette võtta. Olulist vahet ei ole, kas teen seda puupliidil või korralikult jälgitava elektriahjuga. Foorumis on sarnane küsimus juba püstitatud, kuid head vastust ei olnud (va vahustada kollane ja valge eraldi). Ahjus kerkib tainas ilusti ja moodustab kena kumeruse või on tasane ja välja võttes siis tekitab lohu. Maitset isenesest ei muuda, kuid pole väga ilus. Olen teinud nii ainult jahuga kui ka kartulijahuga. Mõttes on variandid, et keerata pärast valmimist kuumus maha ja oodata veidi enne välja võtmist või siis kohe pärast välja võtmist keerata kummuli alusele (ei lase vormis jahtuda). Vast keegi oskab soovitada? Siinses retseptikogus olevatel biskviittaigna piltidel on sarnane tulemus, st on veidi kokku vajunud. Aga võibolla on see normaalne ja paanitsen üle? |
|
Kardemon Abikokk 2011-03-03 15:04:10 |
ma tean,. et kuskil teemas on läbi jooksnud küsimus ja vastus mu murele... et kui on plaan teha kooki teise mõõduga vormis kui on retseptis, siis on olemas mingi tabel.. kust saab korrutades vms õiged kogused koostisosadele. Palun viidet!!!!
Ja palun seda viidet ka Hüva Nõu alla :)
Ette tänades!!! http://kardemon.blogspot.com |
|
Merilin Abikokk 2011-03-03 17:15:55 |
Kardemon:
Ma ei tea, mis tabelist on jutt, aga olen sellise tabeli kunagi endale teinud:
http://thredahlia.blogspot.com/2008/08/retsepti-teisendamine.html ma tean,. et kuskil teemas on läbi jooksnud küsimus ja vastus mu murele... et kui on plaan teha kooki teise mõõduga vormis kui on retseptis, siis on olemas mingi tabel.. kust saab korrutades vms õiged kogused koostisosadele. Palun viidet!!!! Ja palun seda viidet ka Hüva Nõu alla :) Ette tänades!!! Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Oliivipuu Abikokk 2011-03-03 17:49:05 |
Palun abi maitsestajatelt! Kord pakuti mulle kkeedetud kana tükikesi, mida tuli kasta kastmesse, mille põhikomponendiks oli soja sauce Kikkoman, lisatud veel veini jne...... Mis veini võiks lisada ja mida siis veel see jne. tähendada võiks.Kuid siiani ei ole ise osanud seda korrata.See oli jaapani köögist pärit vana kaste, nii nimetas perenaine. kaste oli veidi magus, aga veidi, aga mitte piprane. Ette tänades! Omaarust juba saatsin taolise küsimuse, aga tundub, et arvuti viperus või hoopiski minu. | |
Merilin Abikokk 2011-03-03 17:54:06 |
Oliivipuu:
Teriyaki kaste äkki? Palun abi maitsestajatelt! Kord pakuti mulle kkeedetud kana tükikesi, mida tuli kasta kastmesse, mille põhikomponendiks oli soja sauce Kikkoman, lisatud veel veini jne...... Mis veini võiks lisada ja mida siis veel see jne. tähendada võiks.Kuid siiani ei ole ise osanud seda korrata.See oli jaapani köögist pärit vana kaste, nii nimetas perenaine. kaste oli veidi magus, aga veidi, aga mitte piprane. Ette tänades! Omaarust juba saatsin taolise küsimuse, aga tundub, et arvuti viperus või hoopiski minu. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
<< < 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 > >> |