Zoozi Abikokk 2011-02-11 17:52:06 |
Cif? | |
Netcat Abikokk 2011-02-12 11:23:41 |
Mina soovitaks plastikkauss minema visata ja asendada keraamilise, klaasi või roostevaba terasega. Tervisele parem ja peale joonistamine kah raskem. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Riinuška Kokaõpilane 2011-02-14 00:30:41 |
Oeh, minult ka järjekordne rumal küsimus... Olen paljudest retseptidest lugenud, et muffinitaignast võib teha muffinite asemel ka näiteks ühe suure keeksi. Kas aga vastupidi ka on võimalik - teha keeksitaignast hoopis muffineid? Kas üldiselt peaks muffinitaigen olema natuke paksem kui keeksitaigen või saab neid mõlemaid üks-ühele vahetada? | |
Blondie Abikokk 2011-02-14 10:07:57 |
Riinuška:
Mina olen asjaolude sunnil teinud keeksivormis muffinitainast ja vastupidi, nii et tehniliselt saab küll, aga tegelikult on muffinitainas keeksivormis ikka suur muffin ja keeks muffinivormis ikka väike keeks :) Oeh, minult ka järjekordne rumal küsimus... Olen paljudest retseptidest lugenud, et muffinitaignast võib teha muffinite asemel ka näiteks ühe suure keeksi. Kas aga vastupidi ka on võimalik - teha keeksitaignast hoopis muffineid? Kas üldiselt peaks muffinitaigen olema natuke paksem kui keeksitaigen või saab neid mõlemaid üks-ühele vahetada? |
|
Netcat Abikokk 2011-02-14 15:48:35 |
Mis värk selle supilt vahu riisumisega ikkagi on, kas on olemas definitiivset teaduslikku vastust, mis juhtub, kui see sisse lasta keeda? Kui uskuda vana kooli inimesi, siis läheb kõik puhta hukka, samas mind on korduvalt hämmastanud detailsed lihasuppide retseptid, kus poole sõnagagi pole vahukorjamise vajalikkust mainitud. Ja kunagi mul oli tükk tegu, et seletada välismaalasest tuttavale, misasi on üldse vahukulp. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Petu Abikokk 2011-02-14 19:27:50 |
Netcat:
minu teada on nii, et vahu sisse keeda laskmine ei ole ei ohtlik ega mõju otseselt halvasti ka puljongi maitseomadusile. Küll aga jäävad puljongisse siis väikesed tumepruunid, konsistentsilt (ja maitselt) kummi meenutavad tükikesed. See, mis vahuna välja tuleb ja pärast tükki jääb, on, kui mul õigesti meeles, valk.
Kui on olnud plaan puljongilt pärast jahtumist rasv ära korjata, seejärel munavalgega selitada ja läbi riide kurnata, ei ole mina viitsinud küll vahtu riisuda. Tavalisest sõelast läheb paraku osa tükke läbi. Mis värk selle supilt vahu riisumisega ikkagi on, kas on olemas definitiivset teaduslikku vastust, mis juhtub, kui see sisse lasta keeda? Kui uskuda vana kooli inimesi, siis läheb kõik puhta hukka, samas mind on korduvalt hämmastanud detailsed lihasuppide retseptid, kus poole sõnagagi pole vahukorjamise vajalikkust mainitud. Ja kunagi mul oli tükk tegu, et seletada välismaalasest tuttavale, misasi on üldse vahukulp. http://www.facebook.com/peeter.raudvere |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-02-14 19:44:42 |
Petu:
Tõstan puljongiteemasse ka.
Netcat:
minu teada on nii, et vahu sisse keeda laskmine ei ole ei ohtlik ega mõju otseselt halvasti ka puljongi maitseomadusile. Küll aga jäävad puljongisse siis väikesed tumepruunid, konsistentsilt (ja maitselt) kummi meenutavad tükikesed. See, mis vahuna välja tuleb ja pärast tükki jääb, on, kui mul õigesti meeles, valk.
Kui on olnud plaan puljongilt pärast jahtumist rasv ära korjata, seejärel munavalgega selitada ja läbi riide kurnata, ei ole mina viitsinud küll vahtu riisuda. Tavalisest sõelast läheb paraku osa tükke läbi.Mis värk selle supilt vahu riisumisega ikkagi on, kas on olemas definitiivset teaduslikku vastust, mis juhtub, kui see sisse lasta keeda? Kui uskuda vana kooli inimesi, siis läheb kõik puhta hukka, samas mind on korduvalt hämmastanud detailsed lihasuppide retseptid, kus poole sõnagagi pole vahukorjamise vajalikkust mainitud. Ja kunagi mul oli tükk tegu, et seletada välismaalasest tuttavale, misasi on üldse vahukulp. |
|
Koogi Kata Abikokk 2011-02-14 21:24:30 |
Blondie:
Olen Blondiega täiesti nõus. Riinuška:
Mina olen asjaolude sunnil teinud keeksivormis muffinitainast ja vastupidi, nii et tehniliselt saab küll, aga tegelikult on muffinitainas keeksivormis ikka suur muffin ja keeks muffinivormis ikka väike keeks :)Oeh, minult ka järjekordne rumal küsimus... Olen paljudest retseptidest lugenud, et muffinitaignast võib teha muffinite asemel ka näiteks ühe suure keeksi. Kas aga vastupidi ka on võimalik - teha keeksitaignast hoopis muffineid? |
|
Riinuška Kokaõpilane 2011-02-15 18:51:32 |
Koogi Kata:
Aitäh mõlemale :) Blondie:
Olen Blondiega täiesti nõus.Riinuška:
Mina olen asjaolude sunnil teinud keeksivormis muffinitainast ja vastupidi, nii et tehniliselt saab küll, aga tegelikult on muffinitainas keeksivormis ikka suur muffin ja keeks muffinivormis ikka väike keeks :)Oeh, minult ka järjekordne rumal küsimus... Olen paljudest retseptidest lugenud, et muffinitaignast võib teha muffinite asemel ka näiteks ühe suure keeksi. Kas aga vastupidi ka on võimalik - teha keeksitaignast hoopis muffineid? |
|
jf Kokaõpilane 2011-02-16 17:36:18 |
täna hakkasin mõtlema, kas prantsuse brioche ei ole mitte vaste meie võisaiakesele? | |
<< < 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 > >> |