Seenekas Abikokk 2011-01-12 10:59:05 |
Kas keegi teab, millest koosneb Olivie salat? Nimi on pärit vene kaasaegse krimikirjaniku raamatutest ja kuna seda hõrgutist juba mitmes erinevas raamatus pidulikemal puhkudel pakutakse, siis hakkas huvitama. Tõlkijad on raamatutel erinevad, seega ei saa paralleeli Kristjani poolt kirjeldatud "baranka" tõlkenaljaga ka tõmmata. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-12 11:08:27 |
Seenekas:
Seenekas, põhimõtteliselt on tegemist peenemat sorti kartulisalatiga. Vaata kasvõi Wikipediat. Väga põnev taustalugu, sellest saaks ise juba krimiromaani kirjutada :D
Kas keegi teab, millest koosneb Olivie salat? |
|
Netcat Abikokk 2011-01-12 11:47:38 |
Pille:
Ma olen aru saanud, et tegu on selle asja eelkäijaga, mida sovetiajal - ja praegugi - pealinna salatiks kutsutakse. Seenekas:
Seenekas, põhimõtteliselt on tegemist peenemat sorti kartulisalatiga. Vaata kasvõi Wikipediat. Väga põnev taustalugu, sellest saaks ise juba krimiromaani kirjutada :DKas keegi teab, millest koosneb Olivie salat? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-12 11:57:10 |
Netcat:
Oi, Netcat, too pealinnasalat (siingi retsept olemas) on hr Ivan Ivanovi "varastatud" (ja loomulikult oluliselt kehvem) versioon algsest Lucien Olivieri retseptist. Ma räägin, et sellest loost saaks kriminulli. Teko koolitusel tuli sellest juttu ja mul kuskil terve ports vene- ja ingliskeelseid teemat lahkavaid artikleid välja prinditud..
Pille:
Ma olen aru saanud, et tegu on selle asja eelkäijaga, mida sovetiajal - ja praegugi - pealinna salatiks kutsutakse.Seenekas:
Seenekas, põhimõtteliselt on tegemist peenemat sorti kartulisalatiga. Vaata kasvõi Wikipediat. Väga põnev taustalugu, sellest saaks ise juba krimiromaani kirjutada :DKas keegi teab, millest koosneb Olivie salat? |
|
Seenekas Abikokk 2011-01-12 18:58:01 |
Pille:
Ja nii lihtne see oligi! Täiesti suurvenelik lai joon kartulisalati nimeks. :D Seenekas:
Seenekas, põhimõtteliselt on tegemist peenemat sorti kartulisalatiga. Vaata kasvõi Wikipediat. Väga põnev taustalugu, sellest saaks ise juba krimiromaani kirjutada :DKas keegi teab, millest koosneb Olivie salat? |
|
Fre Abikokk 2011-01-12 20:32:54 |
Olen selleaastase piparkoogitainaga väga hädas (kasutasin nami-nami retsepti). Juba ammu kurtsin, et väga rabe tuli. Siis ma veel ei teadnud mis on RABE. Nüüd on tainas selline, et lausa pudiseb näppude vahelt, rullida ei kannata üldse ja kui lõpuks õnnestub siis tervetena piparkooke pannile ei saa. Mida sellisele tainale lisama peaks et see vähegi kasutuskõlbulik oleks? Vett? Muna? Äkki keegi tark alkeemik annab nõu. | |
Spidur Abikokk 2011-01-14 16:18:39 |
hapukoort või muna paneks mina | |
ErleS Abikokk 2011-01-14 18:41:45 |
Meil tuli ka sel aastal tainas pisut kuiv, ema olevat kuskilt raamatust (äkki Saiad, pirukad, koogid?) lugenud, et hapukoort tuleks panna. | |
Enely Abikokk 2011-01-17 12:03:21 |
Ruttu oleks abi vaja:S, kui ma teen rullbiskviiti selle http://maitsevseiklus.blogspot.com/2010/12/porgandi-vaarikarull.html retsepti järgi, siis kas peaks kasutama ikkagi külmutatud vaarikaid või peab vaarikad üles sulatama? Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Tiina Abikokk 2011-01-17 12:06:31 |
Enely:
Ma pole küll selles asjas ekspert, kuid kuna täidises on želatiin, siis võib külmutatud vaarikate lisamine želatiini liiga ruttu tarretuma panna ja segu võib tükiline tulla. Mina sulataks ja kasutaks sulamisel tekkinud vedelikku želatiini leotamiseks. Ruttu oleks abi vaja:S, kui ma teen rullbiskviiti selle http://maitsevseiklus.blogspot.com/2010/12/porgandi-vaarikarull.html retsepti järgi, siis kas peaks kasutama ikkagi külmutatud vaarikaid või peab vaarikad üles sulatama? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
<< < 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 > >> |