"rumalad küsimused"

Maffu
Kokaõpilane
2010-12-25 13:23:32
Minult ka üks rumal küsimus: miks hakkab suhkrumass tordi/koogi peal sulama? Näiteks tegin šokolaadivahu tordi, kuhu peale lõikasin rohelisest suhkrumassist traktori ning panin külmkappi. Hommikuks oli kõik see tort rohelise vedelikuga üle ujutatud. Teiseks tegin suhkrumassist gerberaid, värvisin toiduvärviga ja panin kreemiga biskviittordi peale. Seisis külma ruumis ja samuti hakkas värviline vedelik tordile tulema. Kas suhkrumassi ei tohi külma panna või on seal mingi muu asi?

Teise kursuse pagar-kondiiter.

Kätrin
Abikokk
2010-12-25 13:50:10
Maffu:
Minult ka üks rumal küsimus: miks hakkab suhkrumass tordi/koogi peal sulama? Näiteks tegin šokolaadivahu tordi, kuhu peale lõikasin rohelisest suhkrumassist traktori ning panin külmkappi. Hommikuks oli kõik see tort rohelise vedelikuga üle ujutatud. Teiseks tegin suhkrumassist gerberaid, värvisin toiduvärviga ja panin kreemiga biskviittordi peale. Seisis külma ruumis ja samuti hakkas värviline vedelik tordile tulema. Kas suhkrumassi ei tohi külma panna või on seal mingi muu asi?
Vedelik tordis sulatab suhkrumassis oleva suhkru üles - seepärast hakkabki sulama. Suhkrumassi alla peaks panema võikreemi, mis jahedas tahkub ja ei lase tordi niiskust läbi.

Kätrini kokkamispäevik

Oliivipuu
Abikokk
2011-01-03 20:56:30
Vabandan ette, kui see rumal tähelepanek oli, kuid nägin ühe perenaise tavapärast taignkausi pesemist, mis mind väga üllatas.Nimelt pani perenaine suurde taignakaussi vett ja siis käe tavalise kilekoti sisse ja pesi sellega kogu suure kausi väga kergelt tainast puhtaks. Läksin koju ja proovisin järele ja toimis. Mulle nimelt ei meeldi, kui mingi rimpsakas on käsna küles.
Heleen
Abikokk
2011-01-03 21:07:40
Oliivipuu:
Vabandan ette, kui see rumal tähelepanek oli, kuid nägin ühe perenaise tavapärast taignkausi pesemist, mis mind väga üllatas.Nimelt pani perenaine suurde taignakaussi vett ja siis käe tavalise kilekoti sisse ja pesi sellega kogu suure kausi väga kergelt tainast puhtaks. Läksin koju ja proovisin järele ja toimis. Mulle nimelt ei meeldi, kui mingi rimpsakas on käsna küles.
Minu arvates pole see üldsegi rumal tähelepanek. Kui see nipp mul meeles püsib, proovin selle isegi järgi! Minu jaoks vana tõde on olnud see, et lapi/käsnaga taignaseid potte/kausse pesta ei tohi. Seda just nimelt sel põhjusel, et taigen haakub väga hästi lapi külge ning ei tule sealt enam ära.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Tziiki
Abikokk
2011-01-05 12:29:17
mida tehakse täpsemalt toormartsipanist? kas see kõlbab vaid küpsetamiseks või annab sellest ise kaunistuste tegemise martsipani ka teha?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Laurentzius
Abikokk
2011-01-05 14:00:32
Tziiki:
mida tehakse täpsemalt toormartsipanist? kas see kõlbab vaid küpsetamiseks või annab sellest ise kaunistuste tegemise martsipani ka teha?
niisama süüa on ka hea :P

Vanapere köögikatsetused

Netcat
Abikokk
2011-01-05 15:43:23
Aga mis vahe siis on ikkagi "toorel" ja "mitte-toorel" martsipanil? Kas üks on siis kuumtöödeldud või mismoodi?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tziiki
Abikokk
2011-01-05 16:24:18
Netcat:
Aga mis vahe siis on ikkagi "toorel" ja "mitte-toorel" martsipanil? Kas üks on siis kuumtöödeldud või mismoodi?
mina sain netiotsingul sellise info, et toormartsipan oleks justkui see algmaterjal, millest muud martsipani tehakse. Et hilisem martsipani kvaliteet sõltub toormartsipanile lisatava suhkru kogusest, mida suurem on osakaal toormassi kasuks, seda kvaliteetsem. Aga samas leidsin linke, mis väidavad, et see on miski "pahn" mis vaid küpsetamiseks sobib. Ma nüüd nõutu :S

Tziiki
Abikokk
2011-01-05 16:53:20
rumalate küsimuste päev-tõin reisilt tuubi karripastat. Aga peal on kirjas English style. Nagu ma aru saan, siis on pastal ja pastal vahet. Aga mis tüüpi see English-style olla võiks?

Kardemon
Abikokk
2011-01-08 00:39:11
Heleen:
Oliivipuu:
Minu arvates pole see üldsegi rumal tähelepanek. Kui see nipp mul meeles püsib, proovin selle isegi järgi! Minu jaoks vana tõde on olnud see, et lapi/käsnaga taignaseid potte/kausse pesta ei tohi. Seda just nimelt sel põhjusel, et taigen haakub väga hästi lapi külge ning ei tule sealt enam ära.
mina lasen taignase kausi (pannkoogitaigen, pärmitaigen vms) vett täis ja siis käega lubistan taigna seinte küljest lahti. Valan vee ära ja siis pesuvahendiga. Kilekotti pole vajagi :) Jube on aga tõesti kui nuustiku küljes on taigent!!! Oliivipuu küsimus on kahe silma vahele jäänud... see jutt peaks vist kuskil nippide teemas olema?! On selline teema ikka?

http://kardemon.blogspot.com

<< 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 >>