Blondie Abikokk 2010-04-01 19:41:07 |
Thredahlia:
Aitäh kõigile vastamast, mul pole parasjagu miksrit ja see käsitsi kloppimine läheb üsna traagiliseks, kui korralikku vahtu tahta :D Blondie:
Ikka on, muna peaks toasoe olema ja õhk kuiv :)
Tilk haput, nt sidrunimahla ja vasest vahustamisnõu peaks ka aitama.
Miksriga vahustades ei ole vahet, kas vahustada kollane ja valge koos või eraldi. Eraldi vahustamisel on lihtsalt rohkem mässamist ja musti nõusid.Kas on mingeid nippe, kuidas muna kiiremini vahtu läheb? |
|
Merilin Abikokk 2010-04-02 20:44:29 |
Blondie:
Aga sel juhul on äkki jama tehnikas - ma siin olen see ilmelik kes kuni 3 muna vabatahtlikult käsitsi vahustab, näiteks keeksi jaoks ja koos valgetega. No ei peeta normaalseks noh. Tehnilisest poolest oskab Pille ilmselt paremini rääkida, aga õige liigutus tuleb enda jaoks leida, selline natuke kahekasas on efektiivsem kui ringselt või üles-alla kloppimine. Thredahlia:
Aitäh kõigile vastamast, mul pole parasjagu miksrit ja see käsitsi kloppimine läheb üsna traagiliseks, kui korralikku vahtu tahta :DBlondie:
Ikka on, muna peaks toasoe olema ja õhk kuiv :)
Tilk haput, nt sidrunimahla ja vasest vahustamisnõu peaks ka aitama.
Miksriga vahustades ei ole vahet, kas vahustada kollane ja valge koos või eraldi. Eraldi vahustamisel on lihtsalt rohkem mässamist ja musti nõusid.Kas on mingeid nippe, kuidas muna kiiremini vahtu läheb? Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Profa Abikokk 2010-04-11 20:25:43 |
Üks rumal küsimus siis - mis vahe on bulguril ja kuskussil? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-11 20:38:19 |
Profa:
Abiks on Nami-Nami kokandussõnastik:
Bulgur on leotatud, keedetud, kuivatatud ja purustatud nisuterad. Bulguri toiteväärtus on lähedane täisterajahule. Bulgur pehmeneb kiiresti, mistõttu temast saab valmistada väga kiiresti putrusid. Bulgurit kasutatakse ka lihatoitude lisandina riisi asemel.
Saadaval on erineva purustusastmega (peenikest/keskmist/jämedamat) bulgurit.
Kuskuss on jahvatatud nisutang, mis niisutatakse, kaetakse peenjahuga ning seejärel aurutatakse peaaegu küpseks.
Ehk siis esimene on purustatud terve tera, teine on jämedam manna, mida on niisutatud ja peene nisujahuga töödeldud...
Üks rumal küsimus siis - mis vahe on bulguril ja kuskussil? |
|
Pisi-Pisi Abikokk 2010-04-11 22:34:17 |
Mida võiks teha napoleoni teost üle jäänud taignaga? Struudlit äkki? Tainast on mul kõvasti, ühe napoleoni saaks temast veel küll teha (aga seda ma just tegin, hetkel ei viitsi). Toppisin üle jäänud taigna sügavkülma, loodan, et temaga seal miskit ei juhtu. Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Spidur Abikokk 2010-04-12 08:18:49 |
Pisi-Pisi:
mina kasutaks mingi piruka või kohupiimakoogi põhjana (kui kasutad põhjana seda valelehttaignat). struudli tainas nii palju rasva ei käi ja ma ei ole kindel, kas seda saab piisavalt õhukeseks rullida.
Mida võiks teha napoleoni teost üle jäänud taignaga? Struudlit äkki? Tainast on mul kõvasti, ühe napoleoni saaks temast veel küll teha (aga seda ma just tegin, hetkel ei viitsi). Toppisin üle jäänud taigna sügavkülma, loodan, et temaga seal miskit ei juhtu. |
|
Fre Abikokk 2010-04-19 23:17:22 |
Minu rumal küsimus - kusagil nami-namis oli viide ühele soomekeelsele tordiblogile, kunagi vaatasin seda aga ei salvestanud lehekülje aadressi. Nüüd pea täitsa tühi. Kas keegi oskab aidata? | |
Kirsike Abikokk 2010-04-19 23:55:38 |
Fre:
Mansikkamäki äkki?
Minu rumal küsimus - kusagil nami-namis oli viide ühele soomekeelsele tordiblogile, kunagi vaatasin seda aga ei salvestanud lehekülje aadressi. Nüüd pea täitsa tühi. Kas keegi oskab aidata? |
|
Kairit Abikokk 2010-04-20 09:28:30 |
Fre:
Minu üks lemmikumaid on Kinuskikissa. Äkki oli see? Minu rumal küsimus - kusagil nami-namis oli viide ühele soomekeelsele tordiblogile, kunagi vaatasin seda aga ei salvestanud lehekülje aadressi. Nüüd pea täitsa tühi. Kas keegi oskab aidata? |
|
Seenekas Abikokk 2010-04-20 19:37:13 |
Mida võiks tähendada 1 dl munavalget retseptis, kus see munavalge hiljem vahustatakse? | |
<< < 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 > >> |