"rumalad küsimused"

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-26 12:35:39
Kiisu:
Nii, vb on see juba kuskil olnud aga mina sattusin eile jännni martspani rullimisega. Kleepus laua ja rulli külge ja ei õnnestunudki.. Nimelt oli plaan teha küpsisetort martsipani kattega aga jah-.. martsipani tuli kõrvale süüa. Kuidas see siis käib???
Lauale tuleks korralikult tuhksuhkrut puistata - või siis rullida kahe küpsetuspaberilehe vahel. Tegelikutl võiks sellised konkreetset teemat puudutavad küsimused esitada konkreetses teemas, nt antud juhul tortide kaunistamise teemas ja:
Kätrin:
Minul selline küsimus muhvinite kohta - tihtipeale kerkivad need viltu ja selliseks teravatipuliseks - millest see tuleb ja kuidas seda vältida?
küsimuse oleks võinud esitada muffinite teemas. Siis ei pea tulevased muffiniküpsetajad ja martsipanirullijad mööda foorumit otsima hakkama, et kas kuskil on juba sellisest asjast juttu olnud vms... Siin võiks olla kiired ja üldisemad küsimused, mis vastust vajavad :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tziiki
Abikokk
2010-02-28 11:23:44
selline küsimus, et suutsin siin võõral maal osta kuivainet, mille hilisemal tõlkimisel liigitaksin nisukruubiks...kas see on siis järelikult midagi kuskussi sarnast (ainult et jämedam) või on siiski tegu täiesti omaette tootega?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-28 11:36:40
Tziiki:
selline küsimus, et suutsin siin võõral maal osta kuivainet, mille hilisemal tõlkimisel liigitaksin nisukruubiks...kas see on siis järelikult midagi kuskussi sarnast (ainult et jämedam) või on siiski tegu täiesti omaette tootega?
Lihtsalt terve lihvitud nisutera, odrakruubi ja speltakruubi analoog. Nii kasutagi - suppides, putrudes, "orsotodes" jne. Kui internetist retsepte otsid, siis võid guugeldada "Ebly" (või vaadata nende veebilehte ideede saamiseks.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tziiki
Abikokk
2010-02-28 12:41:11
Pille:
Tziiki:
Lihtsalt terve lihvitud nisutera, odrakruubi ja speltakruubi analoog. Nii kasutagi - suppides, putrudes, "orsotodes" jne. Kui internetist retsepte otsid, siis võid guugeldada "Ebly" (või vaadata nende veebilehte ideede saamiseks.
oi, aitäh Pille...näeb välja täpselt samasugune kui selle lingi piltidel...kahjuks sealsed retseptid ei avane...aga pole hullu...valin siit ;)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Marju
Abikokk
2010-03-02 11:04:18
Mul on küsimus seoses ühe tordiretseptiga. Tahtsin ka Vabariigi aastapäevaks torti teha ja valisin ühe ilusa välja ja tegingi. Ebaõnnestus sajaprotsendiliselt. Kas on ikka normaalne vahustada koos munavalget ja rõõska koort? Arvestades, et munavalge vahustamiseks peab kauss olema puhas ja rasva sisse ei tohi sattuda.. See retsept oli: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/5893/white-chocolate-raspberry-and-hazelnut-marble-tort
Cashmir
Abikokk
2010-03-02 11:35:11
Marju:
Mul on küsimus seoses ühe tordiretseptiga. Tahtsin ka Vabariigi aastapäevaks torti teha ja valisin ühe ilusa välja ja tegingi. Ebaõnnestus sajaprotsendiliselt. Kas on ikka normaalne vahustada koos munavalget ja rõõska koort? Arvestades, et munavalge vahustamiseks peab kauss olema puhas ja rasva sisse ei tohi sattuda.. See retsept oli: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/5893/white-chocolate-raspberry-and-hazelnut-marble-tort
Tundub küll kahtlane. Või ehk želatiin peaks kuidagi koore rasvasuse munavalge seisukohast siduma?
Zapxpxau
Abikokk
2010-03-02 11:36:19
Marju:
Mulle tundub, et seal on nagu paar lauset puudu. Munavalge ja vahukoor sobivad kokku küll, aga juba vahustatud kujul. ...then tip into a bowl with the remaining cream and egg whites. Eelmisest munavalgevahust (step 1) oleks vist pidanud midagi järgi jääma või on lihtsalt puudu lauseosa kus käsib munavalge ennem vahustada. Igatahes vildakas. Mousse tegemisel on ikka vaja vahustada munavalge eraldi. Želatiiniga koor peab ennem tahenema külmkapis.

Zap*

Enely100
Abikokk
2010-03-02 18:45:33
Marju:
Kusjuures mul tekib alati sarnane küsimus Nigella Lawsonit vaadates. Ta teeb tihti magustoite, kuhu eelnevalt lisab nt likööri ja siis alles vahustab. Kas nende double cream on kuidagi teistmoodi vahukoor või läheb meie vahukoor ka nii vahtu? Mul endal tekkis aga järjekordne küsimus. Kui tahan teha suurema koguse keelekese või tordipõhja tainast teha, mis loomulikult korraga ahju ei mahu, siis kas pean taina vahepeal külmkappi panema?
Tiina
Abikokk
2010-03-02 18:56:44
Enely100:
Marju:
Kusjuures mul tekib alati sarnane küsimus Nigella Lawsonit vaadates. Ta teeb tihti magustoite, kuhu eelnevalt lisab nt likööri ja siis alles vahustab. Kas nende double cream on kuidagi teistmoodi vahukoor või läheb meie vahukoor ka nii vahtu?
Läheb küll vahukoor tilga likööri või isegi suurema koguse moosi vm sellisega vahtu. Lapsepõlves tehti maal kogu aeg magustoitu, kus koor segati maasikapüreega ja siis vahustati. Aga munavalgeid ja vahukoort koos vahustada tundub kahtlane, kuigi olen isegi sellist asja retseptis kohanud.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Fre
Abikokk
2010-03-02 21:14:26
Kas munavalgetega pole üldsegi nii et rasv segab nende vahustumist, sh ka vahukoore rasv?
<< 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 >>