Zapxpxau Abikokk 2010-02-17 15:21:35 |
Silx:
Juustu võib külmutada küll. Juhtu temaga midagi.
Ja nüüd tuleb eriloll küsimus. :D Kas juustu saab külmutada ja kas see aitab halli minemise vastu? Ostan endale laktoosivaba juustu, vahel suure oltermanni kera.. ja ei jõua seda ära tarbida, enne kui untsu hakkab minema. :) |
|
Fre Abikokk 2010-02-17 17:06:36 |
Silx:
See ei ole üldse loll küsimus, meil läheb ka juust aegajalt hallitama kui majapidamises toitujate arv ootamatult muutuma juhtub - nt mees pisematega maale sõidab ja suurem tüdruk isa juurde läheb. Ei ole külmutamise kohta uurimiseni jõudnud aga meeles on mõlkunud teema ammu. Praegu olen hallitamise vastu võidelnud sellega et ostan valdavalt Valio juustusid millel on keskmiselt madalam hallitavus. Igatahes hea teada et võib külmutada. Ja nüüd tuleb eriloll küsimus. :D Kas juustu saab külmutada ja kas see aitab halli minemise vastu? Ostan endale laktoosivaba juustu, vahel suure oltermanni kera.. ja ei jõua seda ära tarbida, enne kui untsu hakkab minema. :) |
|
Kätrin Abikokk 2010-02-17 17:19:29 |
Minul samasse teemasse - kuidas te säilitate parmesani? Ta on mul pidevalt kapis olemas, aga korraga kasutan seda ju vähe, kuid väga pisikesi tükke poes ei müüda. Ja nii läheb ta ikka miski hetk äärest hallitama. Poes seisavad küll kerad terveid kuid - kuidas küll? | |
Spiidi Abikokk 2010-02-17 17:22:50 |
Kätrin:
Ma ostan alati parmesani lahtisest letist ja lasen hästi väikse tüki lõigata. Nii väikse, kui müüjal annab lõigata. Nii on äraviskamise oht väiksem.
Minul samasse teemasse - kuidas te säilitate parmesani? Ta on mul pidevalt kapis olemas, aga korraga kasutan seda ju vähe, kuid väga pisikesi tükke poes ei müüda. Ja nii läheb ta ikka miski hetk äärest hallitama. Poes seisavad küll kerad terveid kuid - kuidas küll? |
|
Profa Abikokk 2010-02-17 18:06:43 |
Mina lasen parmesani Itaaliast tuua mitme suure tüki kaupa. Vaakumis säilib ta vist igavesti:), igatahes aasta-pooleteise vanust juustu söön ja surnud ei ole. Lahtisel juustul lõikan hallituse küljest ja riivin rahumeeli toidu sisse - ka see ei ole tervise peale käinud. Ühesõnaga, parmesani säilitamine on imelihtne - säilib niikaua kui ära süüakse. Vaatasin huvi pärast ühe eelmisel nädalal Itaaliast külmikusse maandunud parmesani (30 kuud laagerdanud reggiano)ametlikku säilimisaega - see on 8 kuud. | |
Kätrin Abikokk 2010-02-17 20:14:09 |
Ma olen ka hallitust ära lõiganud ja siis "puhtast" tükist riivinud :D Siis jätkan tegevust | |
Kingadraakon Abikokk 2010-02-17 22:25:51 |
hoian parmesani tupperware (võimalikult) õhukindlas säilituskarbis. | |
Netcat Abikokk 2010-02-18 08:02:43 |
Kätrin:
Kui tükk on toiduvalmistamise käigus juba korralikult kätega üle käperdatud ja paari päeva kuni nädala (olenevalt juustust, igasugused odavamad asendused nagu Synnove lähevad kiiremini halli) jooksul ära ei kasuta, siis sügavkülma. It's the only way.
Tavalist juustu mul niiviisi harilikult üle ei jää, aga kui jääks, siis riiviks enne ja siis paneks ka sügavkülma. Riivitud juust seisab sügavkülmas küll. Arvatavasti tekstuur kannatab, aga kuumale toidule lisades vahet pole. Ainult tehke endale teene ja kirjutage pakendile külma paneku kuupäev peale. Muidu leiate 2,5 aasta pärast sügavkülma alumise riiuli tagaosast karbi mingi kahvatu ollusega ja üritate asjata mõistatada, mis asi see on.
Minul samasse teemasse - kuidas te säilitate parmesani? Ta on mul pidevalt kapis olemas, aga korraga kasutan seda ju vähe, kuid väga pisikesi tükke poes ei müüda. Ja nii läheb ta ikka miski hetk äärest hallitama. Kätrin:
Seni, kuni juustu ei puutu, ta reeglina seisab. Nagu kõik säilitatavad asjad, kuni keegi pakendi avab ja sinna sisse baktereid lisama läheb. Poes seisavad küll kerad terveid kuid - kuidas küll? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Silx Abikokk 2010-02-18 08:52:06 |
Nuh, ma siiani ka hallitust ära katkunud jne.. aga sedasi läeb ka palju raisku.. ja laktoosivabad juustud ei ole kõige odavamast killast :)
Aga hea, et külmutada võib. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Fre Abikokk 2010-02-18 21:46:11 |
Tegin mannavahtu siinse retsepti järele. No mina ei tea, mul ei õnnestu mitte iiiiiialgi saada ilusat kohevat vahtu vaid ikka jääb selline veniv. Vanasti rääkis tuttav kokk, et mannavahu jaoks on vaja tööstuslikumat sorti suurköögi mikserit. Nüüd on mul kodus KA aga tulemus ikka sama imelik veniv jama.... | |
<< < 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 > >> |