Profa Abikokk 2010-01-19 14:17:42 |
Nii, sedakorda minu kord üks teema püsti panna. HEMATOGEEN GLASUURIGA Suhkru ja magusainega Koostis: suhkur, maltoosi-või glükoosisiirup, kondenspiim, taimerasv, toidualbumiin, magusaine (sorbitool), lõhnaaine (vaniliin), vitamiin C. Piimaglasuur: suhkur, piimapulber, taimerasv, kakaopulber, emulgaator (letsitiin), lõhnaaine (pähkliaroom) 100g toodet sisaldab: süsivesikuid 81,9g; rasva 9,4g; valku 6,6g; C vitamiini 50 mg, rauda 10mg. Energeetiline väärtus: 417 kcal/ 100g Kasutamine: mitte rohkem kui 100g päevas. Netokogus 40 g Kus on siis lapsepõlvest teadaolev fakt et hematogeen sisaldab ka verepreparaate? Kas verepreparaadiks on sel juhul ehk toidualbumiin ehk raud? Alljärgnevas tootes leidsin ka toimeaine veri Nimetus: HEMATOGEEN 50G ATC: 0TLV Toimeaine: Veise veri Tootja: MIECYS HOLD Grupp: TOIDULISANDID HEMATOGEEN Suhkru ja magusainega. Koostis: suhkur, maltoosi-või glükoosisiirup, kondenspiim, taimerasv, toidualbumiin, magusaine (sorbitool), vitamiin C, lõhnaaine (vaniliin). 100g toodet sisaldab: süsivesikuid 77,9g; rasva 6,8g; valku 6,8g; C vitamiini 50 mg, rauda 10mg. Energeetiline väärtus: 399,8 kcal/ 100g Kas osad hematogeenid, näiteks Venemaal toodetud, on teise koostisega? | |
Martiina Abikokk 2010-01-19 14:33:23 |
Niipalju, kui mina tean, siis kunagi sisaldasid nad küll verd, kuid kuna mingil ajal (ajaliselt täpselt ei oska öelda) olid need verekomponendid kahtlase puhtusastmega, siis keelati vere kasutamine ära ja tänapäevane hematogeen on tõesti vaid kondenspiim jms magus kraam. ....Vähemalt nii seletas seda mulle kunagi üks medtöötaja. | |
Merilin Abikokk 2010-01-19 14:37:24 |
Profa:
Loogika ütleb, et kui toimeaine on veise veri, siis see muu koostis on ikka heemilisele rauale (vereproduktile) lisaks ja viimane on seal sees nii kui nii. Kust see heemiline raud muidu tulema peaks. Igatahes mitte rasvast või siirupist...
...kui just mingit muud päritolu albumiini ei kasutata... Nii, sedakorda minu kord üks teema püsti panna. HEMATOGEEN GLASUURIGA Suhkru ja magusainega Koostis: suhkur, maltoosi-või glükoosisiirup, kondenspiim, taimerasv, toidualbumiin, magusaine (sorbitool), lõhnaaine (vaniliin), vitamiin C. Piimaglasuur: suhkur, piimapulber, taimerasv, kakaopulber, emulgaator (letsitiin), lõhnaaine (pähkliaroom) 100g toodet sisaldab: süsivesikuid 81,9g; rasva 9,4g; valku 6,6g; C vitamiini 50 mg, rauda 10mg. Energeetiline väärtus: 417 kcal/ 100g Kasutamine: mitte rohkem kui 100g päevas. Netokogus 40 g Kus on siis lapsepõlvest teadaolev fakt et hematogeen sisaldab ka verepreparaate? Kas verepreparaadiks on sel juhul ehk toidualbumiin ehk raud? Alljärgnevas tootes leidsin ka toimeaine veri Nimetus: HEMATOGEEN 50G ATC: 0TLV Toimeaine: Veise veri Tootja: MIECYS HOLD Grupp: TOIDULISANDID HEMATOGEEN Suhkru ja magusainega. Koostis: suhkur, maltoosi-või glükoosisiirup, kondenspiim, taimerasv, toidualbumiin, magusaine (sorbitool), vitamiin C, lõhnaaine (vaniliin). 100g toodet sisaldab: süsivesikuid 77,9g; rasva 6,8g; valku 6,8g; C vitamiini 50 mg, rauda 10mg. Energeetiline väärtus: 399,8 kcal/ 100g Kas osad hematogeenid, näiteks Venemaal toodetud, on teise koostisega? Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Tziiki Abikokk 2010-01-27 12:47:14 |
mida teha kui puudub termomeeter, et mõõta liha sisetemperatuuri?
soovin teha seda retsepti siin As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Tiina Abikokk 2010-01-29 22:18:10 |
Mida selle jogurtijuustuga tehakse? Ma saan aru küll, et süüakse :D, aga kuidas teda ikkagi köögis kõige parem kasutada oleks? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-29 22:50:46 |
Tiina:
Tiina, seda võib panna nende filotainarullide sisse ricotta asemel, mis eile Liibanoni koolitusel menüüs olid!!
Mida selle jogurtijuustuga tehakse? Ma saan aru küll, et süüakse :D, aga kuidas teda ikkagi köögis kõige parem kasutada oleks? |
|
Zoozi Abikokk 2010-02-01 10:26:42 |
Küsimus selline,et kas kibbeh ja kefta jaoks poe või turu lambahakkliha sobiks?Või peab kindlasti olema hakitud liha? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-02-01 10:33:51 |
Zoozi:
Zoozi, me Toiduakadeemias kasutasime Eesti Mahe hakitud talleliha, st valmishakkliha. Ma lihtsalt polnud kindel, kui võimsad köögikombainid Nõmmel on.
Kodus olen kaks korda ostnud lambatalle kintsu ning selle tükeldanud ja siis köögikombainis peenestanud.
Küsimus selline,et kas kibbeh ja kefta jaoks poe või turu lambahakkliha sobiks?Või peab kindlasti olema hakitud liha? |
|
Zoozi Abikokk 2010-02-01 10:39:33 |
Pille:
Oi aitäh, Pille, kiire vastuse eest. Mul sõbrannad palusid mu mezze-kokkamisõhtu ülistamise peale ka kodus teha üks mezze-õhtu. See siis 13.02 :D
Zoozi:
Zoozi, me Toiduakadeemias kasutasime Eesti Mahe hakitud talleliha, st valmishakkliha. Ma lihtsalt polnud kindel, kui võimsad köögikombainid Nõmmel on.
Kodus olen kaks korda ostnud lambatalle kintsu ning selle tükeldanud ja siis köögikombainis peenestanud.Küsimus selline,et kas kibbeh ja kefta jaoks poe või turu lambahakkliha sobiks?Või peab kindlasti olema hakitud liha? |
|
Zoozi Abikokk 2010-02-05 07:54:05 |
Mul jälle küsimus. Üritasin eile teha beseepalle. Aga ei tulnud välja. Välimus oli nagu ok, aga süües muutus see pealmine rabe osa nätskeks tükiks. Viskasin minema. Mis valesti tegin? Ise arvan, et kuumutasin vist vahu üle. Mul suhkrutermomeetrit pole ja sõrmega vahtu katsudes ei saanud ma küll aru, et kuum oleks. Pigem oli soe ja nii ma siis aina kuumutasin,kuni lõpuks oli mul tunne,et munavaht on nagu keedetud. Ega ma jonni jäta, teen varsti uuesti, aga tahaks siis teada, mis valesti läks :) | |
<< < 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 > >> |