Kätrin Abikokk 2010-01-03 00:01:49 |
Netcat:
Ma ei tea, kas ma nüüd väljendan end tehniliselt õigesti, kuid karamellistumise temperatuur on oluliselt kõrgem kui suhkrul, mistõttu saab sellega rohkem tööd teha ka kõrgetel temperatuuridel.
K2trin:
Aga mille poolest see parem on, kui tavaline suhkur või suhkrusiirup?Netcat:
Meie teeme sellega komme ja trühvleid.Aga mille jaoks glükoosisiirup üldse möödapääsmatult vajalik on, kui tohib (tobedalt) küsida? |
|
Spiidi Abikokk 2010-01-03 00:19:25 |
Mul on alati segadus kogupiimadega. Poes on müügil tavaline kohupiim ja siis juba suhkruga maitsestatud kohupiimad. Kui retseptis on kirjas kohupiim, siis on ilmselt mõeldud tavalist kohupiima jah? Kui neid on ju ka erineva rasvasisaldusega. Ja kui on mõeldud kohupiimapasta, siis on tegu juba magusa kohupiimaga? | |
Kiilike Abikokk 2010-01-03 09:10:34 |
Spiidi:
Siinsete retseptide kohta ei vastaks aga enda kasutusest võin öelda, et panen seda mis hetkel kodus juhtub olema( va ricotta ja toorjuustude kasutamine). Kohupiim on kohupiim. Sõltuvalt retseptist võib edukalt kasutada ka magusat tavalise kohupiima asemel või vastupidi. Nt kasutan kohupiimataina tegemisel enamasti vanilliga kohupiima. Toorjuustu ja ricottat ei tasu asedada või kui siis osaliselt - muidu muutub maitse.
Aa, ja kui vaja teralist kohupiima siis ei saa ka asednada(ise teen kohupiimapontšikuid teralise kohupiimaga).
Mul on alati segadus kogupiimadega. Poes on müügil tavaline kohupiim ja siis juba suhkruga maitsestatud kohupiimad. Kui retseptis on kirjas kohupiim, siis on ilmselt mõeldud tavalist kohupiima jah? Kui neid on ju ka erineva rasvasisaldusega. Ja kui on mõeldud kohupiimapasta, siis on tegu juba magusa kohupiimaga? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-03 10:48:18 |
Kiilike:
Ma pean tunnistama, et minu jaoks on kohupiim see korralik teraline "vana kooli" kohupiim ja kohupiimapasta pigem see torudes (ja nüüd ka topsides) müüdav kreemjam segu. Kui kasutan juba magusat kohupiimakreemi, siis vähendan retseptis suhkrukogust. Ma ei usu, et nami-namis on üldse retsepte, kus vaja juba magustatud kohupiimakreemi?
Spiidi:
Siinsete retseptide kohta ei vastaks aga enda kasutusest võin öelda, et panen seda mis hetkel kodus juhtub olema (va ricotta ja toorjuustude kasutamine). Kohupiim on kohupiim. Sõltuvalt retseptist võib edukalt kasutada ka magusat tavalise kohupiima asemel või vastupidi. Nt kasutan kohupiimataina tegemisel enamasti vanilliga kohupiima. Toorjuustu ja ricottat ei tasu asedada või kui siis osaliselt - muidu muutub maitse.
Aa, ja kui vaja teralist kohupiima siis ei saa ka asednada (ise teen kohupiimapontšikuid teralise kohupiimaga).Mul on alati segadus kogupiimadega. Poes on müügil tavaline kohupiim ja siis juba suhkruga maitsestatud kohupiimad. Kui retseptis on kirjas kohupiim, siis on ilmselt mõeldud tavalist kohupiima jah? Kui neid on ju ka erineva rasvasisaldusega. Ja kui on mõeldud kohupiimapasta, siis on tegu juba magusa kohupiimaga? |
|
Kiilike Abikokk 2010-01-03 12:39:29 |
Pille:
täpsustus: ma ei kasuta kohupiimakreeme nendes tuutudes ega topsides st pakikohupiima ainult:)
Aga siit küsimus: milline on hetkel see teraline kohupiim st kes tootja ja milline pakend? Mumuu oma ei ole enam leidnud poeriiulitelt :(
Kiilike:
Ma pean tunnistama, et minu jaoks on kohupiim see korralik teraline "vana kooli" kohupiim ja kohupiimapasta pigem see torudes (ja nüüd ka topsides) müüdav kreemjam segu. Kui kasutan juba magusat kohupiimakreemi, siis vähendan retseptis suhkrukogust. Ma ei usu, et nami-namis on üldse retsepte, kus vaja juba magustatud kohupiimakreemi?Spiidi:
Siinsete retseptide kohta ei vastaks aga enda kasutusest võin öelda, et panen seda mis hetkel kodus juhtub olema (va ricotta ja toorjuustude kasutamine). Kohupiim on kohupiim. Sõltuvalt retseptist võib edukalt kasutada ka magusat tavalise kohupiima asemel või vastupidi. Nt kasutan kohupiimataina tegemisel enamasti vanilliga kohupiima. Toorjuustu ja ricottat ei tasu asedada või kui siis osaliselt - muidu muutub maitse.
Aa, ja kui vaja teralist kohupiima siis ei saa ka asednada (ise teen kohupiimapontšikuid teralise kohupiimaga).Mul on alati segadus kogupiimadega. Poes on müügil tavaline kohupiim ja siis juba suhkruga maitsestatud kohupiimad. Kui retseptis on kirjas kohupiim, siis on ilmselt mõeldud tavalist kohupiima jah? Kui neid on ju ka erineva rasvasisaldusega. Ja kui on mõeldud kohupiimapasta, siis on tegu juba magusa kohupiimaga? |
|
Zapxpxau Abikokk 2010-01-03 13:03:52 |
Netcat:
Glükoos on mitmeski mõttes väga tänuväärne tegelane. Näiteks jäätiste ja sorbettide valmistamisel - tema omadused jäätumisel sarnanevad alkoholile - ei muutu kivikõvaks nagu tavaline siirup või suhkrulahus. Samuti keetmisel erinevad tema omadused suhkrust märgatavalt, seepärast sobib ta nii hästi näiteks vahukommide tegemiseks, ta jääb pehme ja veniv isegi pärast kõrgel temperatuuril töötlemist.
K2trin:
Aga mille poolest see parem on, kui tavaline suhkur või suhkrusiirup?Netcat:
Meie teeme sellega komme ja trühvleid.Aga mille jaoks glükoosisiirup üldse möödapääsmatult vajalik on, kui tohib (tobedalt) küsida? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-03 13:46:09 |
Zapxpxau:
Kolin selle teemaarenduse siia.
Netcat:
Glükoos on mitmeski mõttes väga tänuväärne tegelane. Näiteks jäätiste ja sorbettide valmistamisel - tema omadused jäätumisel sarnanevad alkoholile - ei muutu kivikõvaks nagu tavaline siirup või suhkrulahus. Samuti keetmisel erinevad tema omadused suhkrust märgatavalt, seepärast sobib ta nii hästi näiteks vahukommide tegemiseks, ta jääb pehme ja veniv isegi pärast kõrgel temperatuuril töötlemist.K2trin:
Aga mille poolest see parem on, kui tavaline suhkur või suhkrusiirup?Meie teeme sellega komme ja trühvleid. |
|
Netcat Abikokk 2010-01-07 16:32:00 |
Spiidi:
Kohupiimapastat on ka magustamata kujul.
Ma eelistan alati võtta magustamata kohupiima ja maitsestada seda ise, kui võimalik, sest päris vaniljesuhkruga tuleb parem. Mul on alati segadus kogupiimadega. Poes on müügil tavaline kohupiim ja siis juba suhkruga maitsestatud kohupiimad. Kui retseptis on kirjas kohupiim, siis on ilmselt mõeldud tavalist kohupiima jah? Kui neid on ju ka erineva rasvasisaldusega. Ja kui on mõeldud kohupiimapasta, siis on tegu juba magusa kohupiimaga? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kätrin Abikokk 2010-01-10 18:17:05 |
Minul küsimus matcha-tee kohta. Ostsime piprapoest topsikese matchapulbrit (must väike metallist tops, hieroglüüfid peal) prooviks, tegime teed (1tl 125ml vee kohta) ja saime tugevalt nori järele lõhnava tee. Maitse on kibe-mõrkjas ja järelmaitse on täitsa hea, kuid see lõhn?! Lähme peagi Uji-sse, mida Jaapanis peetakse matcha pealinnaks ja seal on kõik matchaga ning harjutame praegu, et seal oskaks asju nautida Aga see lõhn? Mida oleks hea teha-valmistada peale tee, et matchaga tutvust teha? | |
Zoozi Abikokk 2010-01-10 22:00:28 |
K2trin:
Poovi teha seda matcha-keeksi. See oli huvitav ja hästi mõnus. Samas mulle meeldisid ka matcha-trühvlid. Kahjuks ainult mulle, teiste jaoks olid vastikud. Maitse asi muidugi :)
Minul küsimus matcha-tee kohta. Ostsime piprapoest topsikese matchapulbrit (must väike metallist tops, hieroglüüfid peal) prooviks, tegime teed (1tl 125ml vee kohta) ja saime tugevalt nori järele lõhnava tee. Maitse on kibe-mõrkjas ja järelmaitse on täitsa hea, kuid see lõhn?! Lähme peagi Uji-sse, mida Jaapanis peetakse matcha pealinnaks ja seal on kõik matchaga ning harjutame praegu, et seal oskaks asju nautida Aga see lõhn? Mida oleks hea teha-valmistada peale tee, et matchaga tutvust teha? |
|
<< < 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 > >> |