"rumalad küsimused"

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-22 15:34:14
Netcat:
See on nüüd tõsiselt totakas küsimus, aga ma pole nii ammu kotiriisi keetnud. Eile tuli ette ja avastasin, et olen totaalselt ära unustanud selle triki, kuidas seda kiirkeedukotti avada. Sikutasin siit ja sealt, midagi ei juhtunud, pidin kääridega lõhki lõikama. Aga meenub nagu, et vanasti kusagilt servast tõmmates läks kott ise lahti.
Ma pole nüüd paar aastat kotiriisi keetnud, aga ma olen alati noaga või kääridega kotile peale keetmist lähenenud. Sõrmedega näppimiseks on kott natuke kuum ka :O (Ma lihtsalt vabandan välja oma teadmatust, sest pole rebimistehnikaga kursis :))

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-12-22 16:07:57
Seal on üks nõks. Ma mäletan, et tuli kuskilt õigest nurgast tõmmata ja siis ta rebenes kusagilt "õmbluse" kohalt pikuti lõhki. Aga vot ei oska enam :)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Ullike
Abikokk
2009-12-22 17:41:42
Tziiki:
Enely100:
Mul neid rumalaid küsimusi mitu tekkinud, aga vaid 2 on meeles :D 1. Kui leivajuuretis on külmkapis seisnud ja nüüd tahan seda kasutada, kas pean seda siis mingi aeg toatemperatuuril hoidma või võin lisada kohe külmana? 2. Kas on võimalik muna üle vahustada ja kuidas see siis välja näeks? Seda just siis, kui munavalgeid ja -kollaseid koos vahustada. Kui biskviittainast teen, siis alati mõtlen, et äkki oleks pidanud veel vahustama? Äkki oleks läinud veel kohevamaks?
iseasi kui pädev ma nüüd vastama olen, aga oma kogemus: juuretis tuleb külmikust (mitte sügavkülm) ja rändab otse sooja vette... muna üle vahustada küll ei saa-kui on kogu muna...munavalge kohta eraldi vahustades ei oska öelda..
Siiski - parem pidi olema võtta juuretisepoeg paar tundi enne toatemperatuurile soojenema. Mina näiteks plaanin õhtul taina käärima panna ja võtsin juuretise hommikul enne tööleminekut lauale sooja. Kui külmikust kohe vette segada, siis ilmselt algab käärimisprotsess hiljem või raskendatumalt (no pole asjatundja põhjust lahti seletama)?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Ullike
Abikokk
2009-12-22 17:42:44
Netcat:
Seal on üks nõks. Ma mäletan, et tuli kuskilt õigest nurgast tõmmata ja siis ta rebenes kusagilt "õmbluse" kohalt pikuti lõhki. Aga vot ei oska enam :)
Kui sul Netcat see meelde tuleb - jaga meiega ka kogemusi. Mina ka iga kord urgitsen noa või kääridega selle tulise koti kallal :)

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Kiilike
Abikokk
2009-12-22 21:23:44
Netcat:
See on nüüd tõsiselt totakas küsimus, aga ma pole nii ammu kotiriisi keetnud. Eile tuli ette ja avastasin, et olen totaalselt ära unustanud selle triki, kuidas seda kiirkeedukotti avada. Sikutasin siit ja sealt, midagi ei juhtunud, pidin kääridega lõhki lõikama. Aga meenub nagu, et vanasti kusagilt servast tõmmates läks kott ise lahti.
Kui keskelt nn sangast hoiad siis jäävad külgedele sellised ribad(nagu tiivad :) ) mis lõpuni kinni ei ole riisiga täidetud koti küljes ja vot seal kus see nn riba lahti jääb sealt peakski õnnestuma lahti tõmmata(alla suunas, mitte ribast vaid kotist siis). Ma kasutan küll Müllers Mühle kotikesi häda pärast kui lahtist saada pole :mad: aga usun, et teistel on sama süsteem. Aga enne vette panemist tasub vaadata kus see pisike sälk sees on - sealt siis saabki lahti :)

kiilikese köögikatsetused

Kessu343
Abikokk
2009-12-25 21:45:35
ei ole samuti ammu kotiriisi kasutanud, aga siis kui kasutanud olen, ma isegi ei ole teadnud, et on olemas mingi nipp koti avamiseks :D alati käärid appi võetud.
Seenekas
Abikokk
2009-12-26 01:00:13
Ma ausalt öeldes olen ka alati kääridega lähenenud ja alles hiljuti sain mehelt teada, et see kotiriis, mis meie lähipoodides viimastel aegadel saada ja seega ka kodus kasutusel on, on sellepärast kehv, et peab kääridega lõikama. Huvitav, kus ma eelnevad aastad elanud olen?? Aga ega ma ise tihti seda kotiriisi tee ka...
Zoozi
Abikokk
2009-12-27 17:37:38
Pille, aita palun kiirsti. Kas sellel koogil siin banaani-riisikook ei olegi rohkem vedelikku kui see 2,5dl? Väga jahune on.

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-27 17:41:18
Zoozi:
Pille, aita palun kiirsti. Kas sellel koogil siin banaani-riisikook ei olegi rohkem vedelikku kui see 2,5dl? Väga jahune on.
Zoozi, algretsept on siin - seal tõesti rohkem pole. Aga banaan peaks ju ka "vedelikku" andma? Kui ikka liiga kuiv tundub, siis lisa kookospiima või vett (või veel üks banaan).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-12-27 17:43:20
Pille:
Zoozi:
Zoozi, algretsept on siin - seal tõesti rohkem pole. Aga banaan peaks ju ka "vedelikku" andma? Kui ikka liiga kuiv tundub, siis lisa kookospiima või vett (või veel üks banaan).
Aitäh ,Pille ,kiire vastuse eest.Eks ma vaatan,mis välja tuleb.:)

Zoozi tegemised

<< 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 >>