Zoozi Abikokk 2009-11-16 23:09:37 |
Pille:
Ma homme ostan ikka purgi ära. Ega muidu saagi teada, mida see endast kujutab. Täitsa põnev :)
Aitäh, Kiilike. Aga mis riigist saaks värsket okrat, ikka uudishimu :D
Zoozi:
Pole õrna aimugi, Zoozi :) Ma olen ainult värskeid kasutanud, kardan, et konservitud on kuidagi lödimad (okrad on ka värskest peast üsna pehmed). Kui proovid, siis anna teada :)Nägin poes okrat soolvees. Tahan teada,et kas seda sobiks näiteks kasutada nami-namis olevates retseptides. Pole õrna aimugi mis see on ja kuidas maitseb. Uudishimu on suur :D |
|
Kiilike Abikokk 2009-11-17 10:46:59 |
Zoozi:
Vat sellele ei oska vastata aga ma kasvatasin sel suvel uuesti kasvuhoones okrat :) Saaki oli niipalju, et sain suvel kaks korda teha ja külmutusse ka kahe korra jagu :).
Neid soolvees okraid on minu meelest kasutanud Moti Pereklubist :)(aga päris kindel ei ole, tean, et ta on ostnud okrat Eestist- aga siin ju muud ei müüda kui ainult soolvees)
Pille:
Ma homme ostan ikka purgi ära. Ega muidu saagi teada, mida see endast kujutab. Täitsa põnev :)
Aitäh,Kiilike.Aga mis riigist saaks värsket okrat,ikka uudishimu:DZoozi:
Pole õrna aimugi, Zoozi :) Ma olen ainult värskeid kasutanud, kardan, et konservitud on kuidagi lödimad (okrad on ka värskest peast üsna pehmed). Kui proovid, siis anna teada :)Nägin poes okrat soolvees. Tahan teada,et kas seda sobiks näiteks kasutada nami-namis olevates retseptides. Pole õrna aimugi mis see on ja kuidas maitseb. Uudishimu on suur :D |
|
Merilin Abikokk 2009-11-17 11:32:53 |
Ma olen täiesti kindel, et ma olen Eesti kaubanduses värsket okrat näinud. Kus või millal, ei oska praegu pakkuda. Aga meeles on, et oma meeletu hinnaga jäi silma. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-17 12:21:26 |
Zoozi:
Pereklubi Moti kasutab konservitud okrat, nii et ju süüa ikka kõlbab :) Aga värsket okrat lase mehel järgmine kord Londonist tuua. Seda ei pruugi leida mainstream poodidest (Tesco, Sainsbury, Mark & Spencer, Waitrose jne), aga kindlasti on seda värskel kujul saada araabia ja lähis-ida toidukaupadele spetsialiseeruvates väiksemates toidupoodides (vähemalt Edinburghis oli nii).
Londonis Kensingtonis on äääääääretult uhke ja šeff suur WholeFoodsi pood, aga ma nüüd ei suuda meenutada, kas okrat oli või mitte. Üldiselt oli seal kõike, mida hing ihaldada võis (v.a. kama, verikäkk ja astelpajumahl :))
Aitäh, Kiilike. Aga mis riigist saaks värsket okrat, ikka uudishimu :D |
|
Kairit Abikokk 2009-11-17 18:32:03 |
Minu rumal küsimus, mille üle olen juba aastaid pead vaevanud on see, et kas hakkliha koos sibulaga praadides lisatakse sibul enne ja siis hakkliha või vastupidi...no iga jumala kord teen ma seda erinevat moodi, aga küsimus vaevab ikka pead. | |
Netcat Abikokk 2009-11-17 18:37:43 |
Kairit:
Mina lisan tavaliselt sibula enne. Minu rumal küsimus, mille üle olen juba aastaid pead vaevanud on see, et kas hakkliha koos sibulaga praadides lisatakse sibul enne ja siis hakkliha või vastupidi...no iga jumala kord teen ma seda erinevat moodi, aga küsimus vaevab ikka pead. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kätrin Abikokk 2009-11-17 18:40:25 |
Netcat:
Mina lisan sibula pärast :)
Vabandust, täpsustus, see pärast tähendab siis poole praadimise pealt ikka, muidu läheb sibul enne kõrbema, kui hakkliha küpis.
Kairit:
Mina lisan tavaliselt sibula enne.Minu rumal küsimus, mille üle olen juba aastaid pead vaevanud on see, et kas hakkliha koos sibulaga praadides lisatakse sibul enne ja siis hakkliha või vastupidi...no iga jumala kord teen ma seda erinevat moodi, aga küsimus vaevab ikka pead. |
|
Merilin Abikokk 2009-11-17 18:58:19 |
K2trin:
Kuna sibul (hakitud) ei tohiks kõrbema minna ja hakkliha tahab väga korralikku läbipraadimist, siis lisan sibula alati poole praadimise ajal või praen üldse eraldi. Oleneb, mis hakklihaga edasi plaanis on. Netcat:
Mina lisan sibula pärast :)Kairit:
Mina lisan tavaliselt sibula enne.Minu rumal küsimus, mille üle olen juba aastaid pead vaevanud on see, et kas hakkliha koos sibulaga praadides lisatakse sibul enne ja siis hakkliha või vastupidi...no iga jumala kord teen ma seda erinevat moodi, aga küsimus vaevab ikka pead. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Netcat Abikokk 2009-11-17 19:24:30 |
Thredahlia:
Ok, minu kord lolli küsimusega esineda... Mismõttes väga korralikku läbipraadimist? Liiga kaua praadides läheb hakkliha ju tuimaks. Kvaliteetset hakkliha süüakse ju isegi toorelt. Ning harilikult läheb pannil pruunistatud hakkliha ju edasi kuskile teise rooga, mida ka pikemalt kuumutatakse. K2trin:
Kuna sibul (hakitud) ei tohiks kõrbema minna ja hakkliha tahab väga korralikku läbipraadimist, siis lisan sibula alati poole praadimise ajal või praen üldse eraldi. Oleneb, mis hakklihaga edasi plaanis on.Netcat:
Mina lisan sibula pärast :)Mina lisan tavaliselt sibula enne. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Merilin Abikokk 2009-11-22 13:21:47 |
Nii korralikku hakkliha, mida toorelt süüa, poest harilikult ei leia - seda peaks ise kodus tegema ja kohe tarbima.
Liha puhul on "pahad bakterid" liha pinnal ja seda pinda hakklihal juba jätkub, rohkem kui muul lihal. Korralikult läbi praadima tähendab minu puhul seda, et lihatükid seest roosaks ei jääks (juhul, kui edasi ei kuumuta muu toidu sees pärast).
Igatahes ei õnnestu sibulat alguses lisada ja seda nii praadida, et sibul enne kõrbema ei läheks, kui liha küps on. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
<< < 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 > >> |