"rumalad küsimused"

Kätrin
Abikokk
2009-10-28 09:50:19
Pille ja teised KitchenAidi omanikud- mul selline küsimus, et kui te munavalgeid vahustate pavlova jaoks, siis mis kiiruseid kasutate ja kui kaua? Mul õnnetus täna 2 satsi munavalgeid üle vahustada või ma ei tea, mis nendega juhtus- sain igaljuhul sellise ilusa voolava kreemi, mitte vormi hoidva vahu. Ise alustasin 4 munavalge ja natukese soolaga 2 kiiruse peal, sealt edasi 6nda peale, kui valged juba sellised hallikaks vahuks on muutunud. Igaljuhul vahtu ma ei saanud ja kraanikausist alla see sats läks :(

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-28 09:58:26
K2trin:
Pille ja teised KitchenAidi omanikud- mul selline küsimus, et kui te munavalgeid vahustate pavlova jaoks, siis mis kiiruseid kasutate ja kui kaua? Mul õnnetus täna 2 satsi munavalgeid üle vahustada või ma ei tea, mis nendega juhtus- sain igaljuhul sellise ilusa voolava kreemi, mitte vormi hoidva vahu. Ise alustasin 4 munavalge ja natukese soolaga 2 kiiruse peal, sealt edasi 6nda peale, kui valged juba sellised hallikaks vahuks on muutunud. Igaljuhul vahtu ma ei saanud ja kraanikausist alla see sats läks :(
Kätrin, siin on sellest juttu olnud. Esmalt madalaimal kiirusel paar minutit, kuni kergelt hallikas-vahune, siis vast 3-4 peal, kuni vaht on tugev. Kuuega pole ma vist kunagi vahustanudki. Hoiad silma peal, kuni vaht on ilus, valge ja läikiv - rohkem pole vaja.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2009-10-28 10:30:45
Pille:
K2trin:
Kätrin, siin on sellest juttu olnud. Esmalt madalaimal kiirusel paar minutit, kuni kergelt hallikas-vahune, siis vast 3-4 peal, kuni vaht on tugev. Kuuega pole ma vist kunagi vahustanudki. Hoiad silma peal, kuni vaht on ilus, valge ja läikiv - rohkem pole vaja.
Ma lugesin seda jah juba korduvalt, aga seal ongi kirjas, et madalal kiirusel ja see oligi minu jaoks 3-4 ja kiirust tõstes umbes 6-e peal. Nüüd siis tean, et tuleb aeglasemalt teha. Proovin õhtul uuesti.

Kätrini kokkamispäevik

Kätrin
Abikokk
2009-10-29 08:53:00
K2trin:
Pille:
K2trin:
Pille ja teised KitchenAidi omanikud- mul selline küsimus, et kui te munavalgeid vahustate pavlova jaoks, siis mis kiiruseid kasutate ja kui kaua?
Ma lugesin seda jah juba korduvalt, aga seal ongi kirjas, et madalal kiirusel ja see oligi minu jaoks 3-4 ja kiirust tõstes umbes 6-e peal. Nüüd siis tean, et tuleb aeglasemalt teha. Proovin õhtul uuesti.
Pille, küsin veel- kui kaua võtab kiiremal kiirusel tugeva vahu saavutamine? 5minutit? 10? Eile kolmandal katsel (4munavalget) vahustasingi käsimiksriga edasi mingil hetkel (selleks ajaks oli KitchenAid juba 5mintsa esimesel kiirusel vuristanud ja kiiremal ka samapalju) ja käsimiksriga võttis ikka tubli 15 minutit, et vaht, mis kuju hoiab, kätte saada. Ma hakkan juba arvama, et asi võib munades olla? Või minus ja mu kannatamatuses :)

Kätrini kokkamispäevik

Seenekas
Abikokk
2009-10-29 10:04:02
Mul ebaõnnestus ka suve jooksul paar korda see valge vahtu saamine, kuigi tegin samuti nagu ikka. Tänaseks usun, et selle kuidagi munadega seotud olevat. Aga 20 minutit tundub mulle juuube pikk aeg, ma aega pole võtnud, pakun, et kokku kuni 15 minutit on maksimum. Mul on küll 10 aastat vana tavaline Boshi köögikombain.
Mousse
Kokaõpilane
2009-11-03 22:49:10
Head foorumlased, olen pikalt siin foorumis lugemas käinud ning saanud palju ideid ja ka abi. Aga nüüd olen sattunud ühele põnevale toidule, mille kohta ei suuda kuskilt infot leida, kuid tahaks väga katsetada. Nimelt juhtusin Õhtulehest lugema restoran "Volga" kohta ning seal oli juttu (paberlehes ka pilt) räimerullidest. Kuna ise satun Tartusse nii harva, siis ei saa proovima minna ning siinkohal loodangi, ehk keegi namikatest oskab soovitada kuidas teha räimerulle toorjuustuga (kuum buffet).
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-03 22:55:43
mousse:
Head foorumlased, olen pikalt siin foorumis lugemas käinud ning saanud palju ideid ja ka abi. Aga nüüd olen sattunud ühele põnevale toidule, mille kohta ei suuda kuskilt infot leida, kuid tahaks väga katsetada. Nimelt juhtusin Õhtulehest lugema restoran "Volga" kohta ning seal oli juttu (paberlehes ka pilt) räimerullidest. Kuna ise satun Tartusse nii harva, siis ei saa proovima minna ning siinkohal loodangi, ehk keegi namikatest oskab soovitada kuidas teha räimerulle toorjuustuga (kuum buffet).
Mousse, tõstan Su küsimuse "Otsid retsepti?" teemasse, sest see käib pigem sinna..

Zoozi
Abikokk
2009-11-16 22:47:29
Mul kaks küsimust seekord. Nägin poes okrat soolvees. Tahan teada,et kas seda sobiks näiteks kasutada nami-namis olevates retseptides. Pole õrna aimugi mis see on ja kuidas maitseb. Uudishimu on suur :D Siis tahan teada mida tähendab trimmima, oli siin ühes okraga retseptis ja olen kohanud ka inglise keelsetes retseptides viigimarja kohta. Aitäh!

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-16 23:00:25
Zoozi:
Nägin poes okrat soolvees. Tahan teada,et kas seda sobiks näiteks kasutada nami-namis olevates retseptides. Pole õrna aimugi mis see on ja kuidas maitseb. Uudishimu on suur :D
Pole õrna aimugi, Zoozi :) Ma olen ainult värskeid kasutanud, kardan, et konservitud on kuidagi lödimad (okrad on ka värskest peast üsna pehmed). Kui proovid, siis anna teada :)
Zoozi:
Siis tahan teada mida tähendab trimmima, oli siin ühes okraga retseptis ja olen kohanud ka inglise keelsetes retseptides viigimarja kohta.
Kas oled kunagi aedubadelt ülemist ja alumist otsa (varrejuppi ja otsajuppi) ära lõiganud? Või viigimarjadelt seda puiset tippu ära lõiganud? Vot see ongi trimmimine :) Okra puhul on oluline see, et sa liiga palju ei trimmi, st "augud" ei tohiks nähtavale tulla (kui pole just öeldud, et tuleks okra tükeldada). Lõikad terava noaga ebavajaliku otsa ära, et pärast saaks tervet vilja mõnuga süüa ja midagi puiset-kõva-kiulist hamba all ei kriuksuks..

Kiilike
Abikokk
2009-11-16 23:04:49
Zoozi:
Mul kaks küsimust seekord. Nägin poes okrat soolvees. Tahan teada,et kas seda sobiks näiteks kasutada nami-namis olevates retseptides. Pole õrna aimugi mis see on ja kuidas maitseb. Uudishimu on suur :D Siis tahan teada mida tähendab trimmima, oli siin ühes okraga retseptis ja olen kohanud ka inglise keelsetes retseptides viigimarja kohta. Aitäh!
teise küsimuse saan vist vastata. Trimmima peab värskeid okraid st oli vist otsa ära lõikamine nii et kojad avatuks ei saa (jahedas vees hoidmine trimmimise juurde ei kuulu, vist) - see limane vedelik pääseks siis välja. Okra maitsest - mahe, veidi magus ja tundmatu siiski. Minule meeldisid, mehele ka aga lapsed olid vääga pikkade hammastega :). Arvan küll et kõlbab kasutada, sest muul kujul meil ju okrat ei müüda ja kõik oma aias/kasvuhoones ei kasvata ju.

kiilikese köögikatsetused

<< 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>