"rumalad küsimused"

Tziiki
Abikokk
2009-09-25 22:47:20
Seenekas:
Mõnikord taas hapneb piim rutem, teine kord aeglasemalt. maitse sõltub ka söödast, mida on lehmadele antud. Räägin ainult praktilistest kogemustest. Aga see söödast sõltumine ja muu sarnane jutt pole vist väga huvitav laiemale ringile.
:) ikka on huvitav...hariv ju ;) jap...mul vanaema ka vahest kirub, et piim mõru-näe piimamees on lehmadele jälle kartulit andnud...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pisi-Pisi
Abikokk
2009-09-26 00:17:39
Selle hapupiimategemisega on veel selline lugu, et kui lisada juuretiseks keefirit, on tulemus täitsa hea, aga näiteks Pajumäe mahejogurt selleks ei kõlba - tulemus on umbes nagu tatt (mul mees korra proovis, rohkem ei proovi).

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Seenekas
Abikokk
2009-09-26 13:23:43
Pille:
Netcat:
Arooniakompoti juures on kirjas, et arooniad peavad eelnevalt vähemalt 2 päeva külmas vees ligunema. Eks ma panin siis nad likku, aga kangekaelsena tahaks ikkagi teada, et misjaoks sedasi tegema peab?
Seda peame Toivo Niibergi käest küsima :D :D Aga tõsiselt - ehk on tegemist arooniate parkainetega kuidagiviisi? Et leotamine mahendab maitset? (Tuletan siinkohal meelde, et ma söön marju toorelt ja mulle meeldivadki nad just selle kerge mõrkja maitse pärast.).
Arooniate eelnevelt leotamisest kuulen küll esimest korda, küll aga õpetati mulle tänavu, et vähe külma saanud või sügavkülmas hoitud marjad pidid rohkem mahla välja andma. Ei ole proovinud, seega kinnitatda ei saa.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-26 13:27:04
Seenekas:
Arooniate eelnevelt leotamisest kuulen küll esimest korda, küll aga õpetati mulle tänavu, et vähe külma saanud või sügavkülmas hoitud marjad pidid rohkem mahla välja andma. Ei ole proovinud, seega kinnitatda ei saa.
Jah, retseptikogus on kolm erinevat arooniakompoti retsepti, kõik Toivo Niibergi raamatust "Pihlakas aias ja köögis" (ja seal siis juttu ka arooniatest). Kõik Niibergi retseptid algavad: "Leota marju külmas vees 2-3 ööpäeva"..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2009-09-26 13:46:28
Tziiki:
Seenekas:
Mõnikord taas hapneb piim rutem, teine kord aeglasemalt. maitse sõltub ka söödast, mida on lehmadele antud. Räägin ainult praktilistest kogemustest. Aga see söödast sõltumine ja muu sarnane jutt pole vist väga huvitav laiemale ringile.
:) ikka on huvitav...hariv ju ;) jap...mul vanaema ka vahest kirub, et piim mõru-näe piimamees on lehmadele jälle kartulit andnud...
Kui nüüd hästi hoolega meelde tuletada, siis vanaema jtust meenub küll midagi, et vahel hapneb erinevat, aga mida ei mäleta seda ei mäleta. Soojema ilmaga hapneb tavaliselt rutem ja näeb veidi inetum välja, kuid see on meil mehe vasttusalas vaadata, et õle ei hapneks. Kooki kõlbab siis küll teha, aga kama maitsev pole. Kui siin meie küla kohalikke piimatootjaid vaadata, siis edumeelsemad turgutavad teatud aja tagant oma karjamaid neid üles kündes ja siis kõige sobilikumat heinasegu külvates. Kartulite kohta mul info puudub. Kindlalt tean, et piima teeb mõruks härghein e. jaanilill ja näiteks hobustele ei või tulikaid sööta. Karjamaal valivad loomad suurepäraselt ise välja, mis neile hea on, kuigi osa suure lämmasikusisaldusega (ristik, lutsern) taimi pole neile suures koguses kasulik. Lihaveiste ja piimalehmade toidulaud on samuti veidi erinev. Lehmade ja hobuste seedesüsteemid on totaalselt erinevad, samuti need karjamaarohud, mida tänapäeval neile pakutakse. Lambad on veel omaette teema.
Seenekas
Abikokk
2009-09-26 13:56:40
Pille:
Seenekas:
Jah, retseptikogus on kolm erinevat arooniakompoti retsepti, kõik Toivo Niibergi raamatust "Pihlakas aias ja köögis" (ja seal siis juttu ka arooniatest). Kõik Niibergi retseptid algavad: "Leota marju külmas vees 2-3 ööpäeva"..
Kui Toivo Niiberg jälle kohalikku kooli psühholoogialoengut pidama tuleb, eks siis püüame meeles pidada...:D
Zoozi
Abikokk
2009-10-11 23:24:51
Laenutasin raamatukogust India toidud 30 minutiga.Seda sirvides tekkis selline küsimus-et üheski retseptis ei kasutatud vürtsköömneid,vaid kasutati tavalisi.Isegi nt selline retsept ,nagu Jeera kartulid,kasutatakse tavalisi köömneid.Ma eeldasin ,et sinna läheb vaja vürtsköömneid ,nagu nimetuski viitab.Küsimus siis,et kas võib olla,et sõna köömen nö lihtsalt valesti tõlgitud või ongi kõik õige?

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-11 23:35:17
Zoozi:
Laenutasin raamatukogust India toidud 30 minutiga.Seda sirvides tekkis selline küsimus-et üheski retseptis ei kasutatud vürtsköömneid,vaid kasutati tavalisi.Isegi nt selline retsept ,nagu Jeera kartulid,kasutatakse tavalisi köömneid.Ma eeldasin ,et sinna läheb vaja vürtsköömneid ,nagu nimetuski viitab.Küsimus siis,et kas võib olla,et sõna köömen nö lihtsalt valesti tõlgitud või ongi kõik õige?
Lihtlabane tõlkeviga. Jeera on ikka vürtsköömned.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-10-11 23:44:51
Pille:
Zoozi:
Lihtlabane tõlkeviga. Jeera on ikka vürtsköömned.
Seda minagi arvasin, et ikka vürtsköömneid kasutatakse antud retseptides. Kontrollisin googlist nt seda dhana-jeerat. Raamatus kirjeldab kui segu jahvatatud koriandrist ja köömnetest. Aga peaks olema vürtsköömned. Täitsa nõme :(

Zoozi tegemised

Netcat
Abikokk
2009-10-20 18:42:56
See on nüüd kahtlemata rumal küsimus. Aga mis täpselt on mure- ja liivataigna vahe?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 >>