"rumalad küsimused"

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-20 19:02:53
Netcat:
See on nüüd kahtlemata rumal küsimus. Aga mis täpselt on mure- ja liivataigna vahe?
Netcat, ei ole rumal, sest tegelikult on väga palju segadust (eestikeelses) kirjanduses. Mina lähtun prantsuse- ja inglisekeelsest terminoloogiast, kus tehakse vahet p?te brisée e. short(crust) pastry (MUREtainas) ning p?te sucrée e. sweetened short pastry, mis on magus muretainas e. LIIVAtainas (suhkruterad annavad "liivasuse") Tegelikult peaks mõlemal juhul töötama hästi külma võiga, aga ma kipun liivataina tegemisel kasutama toasooja võid ja siis valmis tainast jahutama. Kuigi ma olen vist poelettidel kohanud ka "magusat muretainast" ja "magusat liivatainast" (vs soolane liivatainas??).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kiilike
Abikokk
2009-10-20 20:30:41
Pille:
Netcat:
See on nüüd kahtlemata rumal küsimus. Aga mis täpselt on mure- ja liivataigna vahe?
Netcat, ei ole rumal, sest tegelikult on väga palju segadust (eestikeelses) kirjanduses. Mina lähtun prantsuse- ja inglisekeelsest terminoloogiast, kus tehakse vahet p?te brisée e. short(crust) pastry (MUREtainas) ning p?te sucrée e. sweetened short pastry, mis on magus muretainas e. LIIVAtainas (suhkruterad annavad "liivasuse") Tegelikult peaks mõlemal juhul töötama hästi külma võiga, aga ma kipun liivataina tegemisel kasutama toasooja võid ja siis valmis tainast jahutama. Kuigi ma olen vist poelettidel kohanud ka "magusat muretainast" ja "magusat liivatainast" (vs soolane liivatainas??).
mhhh, nüüd mul ka probleem :) Mul on liivatainana kasutusel retsept mis saadud vanadelt kondiitritelt ja seal peab olema tuhksuhkur.

kiilikese köögikatsetused

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-20 20:41:46
Kiilike:
Pille:
Netcat:
Netcat, ei ole rumal, sest tegelikult on väga palju segadust (eestikeelses) kirjanduses. Mina lähtun prantsuse- ja inglisekeelsest terminoloogiast, kus tehakse vahet p?te brisée e. short(crust) pastry (MUREtainas) ning p?te sucrée e. sweetened short pastry, mis on magus muretainas e. LIIVAtainas (suhkruterad annavad "liivasuse")
mhhh, nüüd mul ka probleem :) Mul on liivatainana kasutusel retsept mis saadud vanadelt kondiitritelt ja seal peab olema tuhksuhkur.
Kiilike, ma arvan, et põhirõhk on sõnal "suhkur" :) Vaatasin praegu Kaffehausi raamatust (Viini-Budapesti-Praha kohvikud) ja seal on ka tavaline suhkur.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-10-20 22:21:36
Minult nüüd äärmiselt rumal ja võhiklik küsimus - et kas keraamilisel pliidil ei saa malmpotte-panne üldse kasutada. Ma ise teadsin, et ei saa, aga ühes poes väideti, et saab. Vaja oma pliit välja vahetada, kuna on nii ära piinatud :) Kasutan aga väga tihti malmnõusid. Olen nüüd nõutu.

Zoozi tegemised

Netcat
Abikokk
2009-10-21 08:51:22
Saab, kui neil on piisavalt sile põhi, aga ei soovitata, sest nad on nii rasked ja võivad keraamika ära kriipida. Kui sa nad täpselt oma kohale tõstad ja ei lohista mööda pliiti... Aga kas induktsioonplaadil ka saab malmi kasutada ilma vahealuseta?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Nipitiri
Abikokk
2009-10-21 09:34:56
Zoozi:
Minult nüüd äärmiselt rumal ja võhiklik küsimus - et kas keraamilisel pliidil ei saa malmpotte-panne üldse kasutada. Ma ise teadsin, et ei saa, aga ühes poes väideti, et saab. Vaja oma pliit välja vahetada, kuna on nii ära piinatud :) Kasutan aga väga tihti malmnõusid. Olen nüüd nõutu.
Mina küll kasutan ja pole mingeid eriti hirmsaid tagajärgi märganud. Kavatsen jätkata :)
Mari-Liis
Abikokk
2009-10-21 09:36:08
Zoozi:
hmmm, mul on sagedasti malmpann ja-pott keraamilisel pliidil kasutuses. Pliidi (Gaggenau) kasutusjuhend lubab :)

Siit nurgast ja sealt nurgast

Kirsike
Abikokk
2009-10-21 11:08:52
Netcat:
Aga kas induktsioonplaadil ka saab malmi kasutada ilma vahealuseta?
Mis on vahealus? Malmi saab induktsioonil kasutada küll, täpselt samuti kõiki muid magnetit kügevõtvaid metallnõusid/vorme. Aga kriipimise kohta ei oska midagi arvata, mul ei ole veel kriipinud, aga never-say-never :O Samas ma ei kasuta igapäevases praadimises induktsioonil malmpanni, vaid Matadore. Igatahes Iitala esinduses lausa soovitati malmpanne induktsioonil kasutada (loomulikult nende endi toodangut :D)

Lindude toitmine

Netcat
Abikokk
2009-10-21 16:15:05
Näiteks Emile Henry savipotile müüdi lisavidinana sellist ketast, mis selle alla panduna induktsioonpliidil kuumaks läheb.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Zoozi
Abikokk
2009-10-21 22:27:25
Aitäh vastajatele :)

Zoozi tegemised

<< 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 >>