"rumalad küsimused"

Netcat
Abikokk
2009-09-25 12:21:20
Huvitav, mis juhtub, kui martsipani käsitsi riivimise asemel sellele läheneda sauseguri hakkimisotsikuga?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-25 12:32:19
Netcat:
Huvitav, mis juhtub, kui martsipani käsitsi riivimise asemel sellele läheneda sauseguri hakkimisotsikuga?
Ma olen martsipani-muretainast teinud köögikombainis (lõikuriga), läks kenasti ühtlaseks. Aga kuna martsipaniriivimine mul ei õnnestu ja pole kunagi piisavalt varakult meeles martsipani sügavkülma panna, siis ma olen viimasel ajal "pätsi" lihtsalt õhukesteks viiludeks lõiganud ja koogi peale laotanud. (Viimati nt seda ploomikooki tehes).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Spiidi
Abikokk
2009-09-25 12:38:55
Ma ostan tihti Pajumäe talupiima, kuid ei jõua seda ära tarbida ja läheb hapuks. Kuna tegu on kuumtöötlemata piimaga siis, kas seda hapuks läinud piima on julge hapupiimana kasutada? :) Näiteks pannkookides. Ma siiani ei ole julgenud kasutada kuna see piim ei näe hapust peast liiga hea välja :)

le D?ner

Tziiki
Abikokk
2009-09-25 12:56:24
Spiidi:
Ma ostan tihti Pajumäe talupiima, kuid ei jõua seda ära tarbida ja läheb hapuks. Kuna tegu on kuumtöötlemata piimaga siis, kas seda hapuks läinud piima on julge hapupiimana kasutada? :) Näiteks pannkookides. Ma siiani ei ole julgenud kasutada kuna see piim ei näe hapust peast liiga hea välja :)
minu teada see õige maa hapupiim ei ole niisama külmikus pahaks läinud piim, vaid see tuleb kenasti hapnema panna...minu vanaema teeb seda näiteks nii, et kui piimale kerge hapukas maik/lõhn külmikus juurde tuleb, siis tõstab kannu toatemperatuurile ja katab korralikult kinni (paneb taldriku tagurpidi kannule peale) ja kuna tegemist keraamilise kannuga, siis ei saa piim seal ka valgust...ja valmis peaks ta olema siis, kui on paks ja kallerdunud, nagu tarretis...veidi tuleb vist veekiht ka peale... ahjaa-seda ka, et iga aastaaja piim mu mäletamist mööda hapnemiseks ei kõlbagi...talvine vist läheb kibedaks vmt...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Netcat
Abikokk
2009-09-25 13:08:57
Pille:
Netcat:
Ma olen martsipani-muretainast teinud köögikombainis (lõikuriga), läks kenasti ühtlaseks. Aga kuna martsipaniriivimine mul ei õnnestu ja pole kunagi piisavalt varakult meeles martsipani sügavkülma panna, siis ma olen viimasel ajal "pätsi" lihtsalt õhukesteks viiludeks lõiganud ja koogi peale laotanud. (Viimati nt seda ploomikooki tehes).
Mõtlesin Thredahlia õunakoogi peale pigem seda küsides. Viimasest martsipaniriivimiskogemusest on ka suht kehv mälestus, kuigi hoidsin seda sügavkülmas enne.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-25 13:13:51
Netcat:
Mõtlesin Thredahlia õunakoogi peale pigem seda küsides. Viimasest martsipaniriivimiskogemusest on ka suht kehv mälestus, kuigi hoidsin seda sügavkülmas enne.
Tolle koogi jaoks ma hakin väikesteks kuubikuteks ja segan taina hulka.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tziiki
Abikokk
2009-09-25 13:17:48
Netcat:
Pille:
Netcat:
tegin hiljuti ühte õunakooki, kus muretaigna põhjale läks peale martsipani-või-muna segu...martsipan tuli samuti segusse riivida... siit nami-namist oli martsipani külmas hoidmise õpetus küll meeles, kuid kuna koogitegu pidi toimuma nii-jooksuga poodi, koostisosad korvi ja koju tegema, siis polnud mul aega martsipani külmas hoida...loomulikult soojalt mul see riivimine ei õnnestunud, murendasin siis kaussi, aga tükid jäid liiga suured-siis panin julgelt käed külge :D ja käesoojuses sai martsipanist ja võist ilus ühtlane segu, hiljem vahustasin muna teises nõus eraldi ja segasin siis õrnalt martipani-või segule...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pirqu
Kokaõpilane
2009-09-25 13:36:56
Spiidi:
Minu piim tuleb Pahklast ja ülejäägi hapendan samamoodi kaane all toatemperatuuril. Ja megahead pannkoogid tulevad. Küpsetasin veel ühte küüslaugusaia ja maitse on suurepärane!!
Lilly_Munster
Abikokk
2009-09-25 15:29:52
Spiidi:
Ma siiani ei ole julgenud kasutada kuna see piim ei näe hapust peast liiga hea välja :)
See tuleb t?enäoliselt sellest, et tegemist on homogeniseerimata piimaga. Hea hapu piima saamiseks ei ole toorpiima m?tet kaua külmkapis hoida, muidu kipub hapupiim kibeda k?rvalmaitse saama. V?ib ka paar lusikat keefiri (ma olen actimeli pannud) nö juuretiseks sisse segada.
Seenekas
Abikokk
2009-09-25 17:47:27
Tziiki:
Spiidi:
minu teada see õige maa hapupiim ei ole niisama külmikus pahaks läinud piim, vaid see tuleb kenasti hapnema panna...minu vanaema teeb seda näiteks nii, et kui piimale kerge hapukas maik/lõhn külmikus juurde tuleb, siis tõstab kannu toatemperatuurile ja katab korralikult kinni (paneb taldriku tagurpidi kannule peale) ja kuna tegemist keraamilise kannuga, siis ei saa piim seal ka valgust...ja valmis peaks ta olema siis, kui on paks ja kallerdunud, nagu tarretis...veidi tuleb vist veekiht ka peale... ahjaa-seda ka, et iga aastaaja piim mu mäletamist mööda hapnemiseks ei kõlbagi...talvine vist läheb kibedaks vmt...
Ilmselt on maapiima hapendamiseks ka mitu eri varianti, kuid meil lastatkse ta lihtsalt tavalises purgis hapuks minna. Niimoodi aastaringselt. Vahepeal mees, kes toorest piima ei talu, lisas törtsu juba hapnenud piima sellele, mida hapuks hakkasime laskma minna, tema arvates olevat nii parem saanud. Viimasel ajal me nii ei tee. Ega see hapupiim nii ilus välja näegi enne segamist ja see väljanägemine peaks ka rasvasuseprotsendist sõltuma. Mõnikord taas hapneb piim rutem, teine kord aeglasemalt. maitse sõltub ka söödast, mida on lehmadele antud. Räägin ainult praktilistest kogemustest. Aga see söödast sõltumine ja muu sarnane jutt pole vist väga huvitav laiemale ringile.
<< 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 >>