Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-30 20:25:26 |
Pisi-Pisi:
Šerbetil on ÕSi andmeil kaks tähendust (vt ka nami-nami kokandussõnastikku:
1) ) paks magus (pähklitega) mass suhkrust ja puuviljadest või kohvist või kakaost (Eestis enim levinud tähendus)
2) idamaine karastusjook puuviljamahlast ja suhkrust
3) maitsestatud ja külmutatud suhkruvesi ehk vesijäätis (Euroopas ja Ameerikas enim levinud tähendus).
Selle kolmanda asemel kasutatakse tänapäeval enamasti mõistet sorbett (pean tunnistama, et mulle on šerbeti ja sorbeti erinevus veidi hägusaks jäänud, kui see peakski seal olema. Mõnede arvates on..)
Mis asi on mangošerbett? Mangomaitseline jäätis? (Asi on Tupperware kataloogis, kus õpetatakse tegema suvist kokteili) Pisi-Pisi:
Võib küll. Munavalged tuleks vahustada paksuks vahuks, siis lisada suhkur ja jätkata vahustamist seni, kuni on tugev ja läikiv vaht ja kuni kaussi saab (teoreetilisetl) pahupidi keerata (ja vaht ei loksu ega vaju kuskile).
Kui siis veel edasi vahustada, võib õhu uuesti välja kloppida :(
Kas munavalget on võimalik liiga vahtu ajada? No umbes sinnakanti mõtlen, et vahukoorest võib vahel või saada... |
|
Sinner Kokaõpilane 2009-06-11 14:28:44 |
Mul oleks selline küsimus, et kui kotleti retseptis on 2 viilu saia, aga ma ei taha sellepärast saia ostma hakata, siis kui palju peaks selle asemel riivsaia panema või millega seda näiteks asendada võiks? | |
Spidur Abikokk 2009-06-12 19:20:58 |
Sinner:
mina paneks 2 sl riivsaia. kiirkaerahelbeid, mõnda jahu või sojahelbeid olen ka pannud.
Mul oleks selline küsimus, et kui kotleti retseptis on 2 viilu saia, aga ma ei taha sellepärast saia ostma hakata, siis kui palju peaks selle asemel riivsaia panema või millega seda näiteks asendada võiks? |
|
Seenekas Abikokk 2009-06-14 23:23:40 |
Kas rabarbrist saab teha tarretist? Millegipärast esitas mees mulle sellise küsimuse, kui küsisin, kas ta sooviks, et teeksin. Tal seostus see mingi happeliste toitude teemaga, mida ei osanud mulle mõistlikult seletada :) | |
Zoozi Abikokk 2009-06-14 23:58:51 |
Seenekas:
Peaks saama. Olen teinud seda kooki, mille peale käis rabarberitarretis. Tarretus kenasti.
Kas rabarbrist saab teha tarretist? Millegipärast esitas mees mulle sellise küsimuse, kui küsisin, kas ta sooviks, et teeksin. Tal seostus see mingi happeliste toitude teemaga, mida ei osanud mulle mõistlikult seletada :) |
|
Spidur Abikokk 2009-06-15 11:26:23 |
Minagi olen rabarberit tarretanud. Kiivi ja värske ananass pidid kehvad tarretujad olema. | |
Seenekas Abikokk 2009-06-15 20:32:28 |
Tänan teid mõlemat ja jutt läkski meil kodus sujuvalt rabarbrilt üle ananassile. Mis seos neil omavahel sel hetkel oli, jääb mehe teada...:) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-06-15 21:33:18 |
Spidur:
Ananass ja kiivi (värsked) sisaldavad bromeliini - see ei lase tarretuda ja muutub piimaga kokku puutudes kibedaks. Rabarber on lihtsalt hapu :)
Minagi olen rabarberit tarretanud. Kiivi ja värske ananass pidid kehvad tarretujad olema. |
|
Kätrin Abikokk 2009-07-04 08:31:31 |
Ma ei tea, kas varajane hommikutund või lihtsalt selline hetk, aga hakkan tegeme tuunikala-kikerherne wrappe ja retseptis on 400gr konserveeritud kikerherneid. Kas see on kuivkaal või konservikaal? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-07-04 08:42:03 |
K2trin:
See tähendab 400 g purki (millest enamasti ca 280 g on vist herneid ja ülejäänud soolvesi). 400 g on see "kõige tavalisema" suurusega metallist konservpurk herneid, tomateid jms.
Ma ei tea, kas varajane hommikutund või lihtsalt selline hetk, aga hakkan tegeme tuunikala-kikerherne wrappe ja retseptis on 400gr konserveeritud kikerherneid. Kas see on kuivkaal või konservikaal? |
|
<< < 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 > >> |