Netcat Abikokk 2009-05-11 17:45:03 |
Maris:
No et rasvase paberi viskad pärast minema ja ei pea vormi pesema. I guess. Pille:
Siit tekib mul küsimus, et miks sellist küpsetuspaberit üldse kasutada, mida tuleb rasvainega määrida, kui tahad kooki kätte saada? Kas sellel paberil on mingi teistsugune otstarve?Samas võib nt briti kokaraamatutes (ja tõlkeretseptides) kohata juhiseid, et kata paberiga ja määri paber rasvainega. Seda seepärast, et mitte kõik müüdavad küpsetuspaberid pole mittenakkuvad (non-stick). Sel juhul aitab paber kooki vormist kergemini kätte saada, aga selleks, et paberit koogi küljest kätte saada, tulekski see enne võiga määrida. Vähemalt ca 2000 õnnestus mul Šotimaal paar koda osta lihtsalt 'baking paper'it, millega pidin kõvasti vaeva nägema. Edaspidi olin targem ja maksin rohkem raha 'non-stick parchment paper'i eest. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Zoozi Abikokk 2009-05-21 16:47:45 |
Pille, aita mind palun! Vaata seda retsepti siin. Ma ei saa vedeliku kogustest hästi aru. Kas on ikka kõik õigesti või ma lihtsalt hetkel ei jaga asja, nimelt piinab mind kolmandat päeva migreen. Tänud juba ette :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-21 17:03:19 |
Zoozi:
Asi oli minus ja mitte Sinu migreenis, Zoozi. Vaata nüüd retsepti uuesti, ehk on sõnastus selgem :)
Pille, aita mind palun! Vaata seda retsepti siin. Ma ei saa vedeliku kogustest hästi aru. Kas on ikka kõik õigesti või ma lihtsalt hetkel ei jaga asja, nimelt piinab mind kolmandat päeva migreen. Tänud juba ette :) |
|
Zoozi Abikokk 2009-05-21 19:09:07 |
Pille:
Tänan, Pille! Nüüd sain aru :) (Aga peavalu on ka selleks korraks möödas :D)
Zoozi:
Asi oli minus ja mitte Sinu migreenis, Zoozi. Vaata nüüd retsepti uuesti, ehk on sõnastus selgem :)Pille, aita mind palun! Vaata seda retsepti siin. Ma ei saa vedeliku kogustest hästi aru. Kas on ikka kõik õigesti või ma lihtsalt hetkel ei jaga asja, nimelt piinab mind kolmandat päeva migreen. Tänud juba ette :) |
|
Kätrin Abikokk 2009-05-24 10:29:07 |
Ostsin just uue toidukile ja ma ei tea, kas kasutan seda valesti (üks pool kleepub rohkem kui teine?) aga mina pole veel suutnud leida kilet, mis tõesti hästi kinnituks (välja arvatud ise-enda külge, muidugi) Millist toidukilet te kasutate, mis tõesti hästi nakkuks ja toiduanuma peal püsib nii, et õhk vahele ei pääse? | |
Triin Abikokk 2009-05-25 12:31:19 |
K2trin:
minu kogemuse järgi oleneb nõu materjalist. Väga hästi kinnitub klaasnõudele, aga mõned materjalid ei võta kinni nt plastmass ja mõned keraamilised asjad. Mul on mitmeid kilesid olnud ja erinevust nende vahel pole olnud. Aga võibolla pole lihtsalt märganud :). Ostsin just uue toidukile ja ma ei tea, kas kasutan seda valesti (üks pool kleepub rohkem kui teine?) aga mina pole veel suutnud leida kilet, mis tõesti hästi kinnituks (välja arvatud ise-enda külge, muidugi) Millist toidukilet te kasutate, mis tõesti hästi nakkuks ja toiduanuma peal püsib nii, et õhk vahele ei pääse? |
|
Kärt Abikokk 2009-05-25 12:32:39 |
Selline küsimus, et kas muretaignast koogipõhjad võiks paar õhtut ette küpsetada aja säästmise mõttes? Et teen ükspäev põhjad valmis, järgmine päev valmistan täidise ja küpsetan pirukad nö. lõpuni? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-25 14:51:50 |
Adonay:
Kindlasti võid. Pirukapõhjasid eelküpsetatakse ju tihti (blind bake/pre-bake) ca 10-15 minutit, siis täidetakse ja küpsetatakse lõpuni. Ei ole olulist vahet, kas jätkad küpsetamist kohe või 24 tunni pärast.
Selline küsimus, et kas muretaignast koogipõhjad võiks paar õhtut ette küpsetada aja säästmise mõttes? Et teen ükspäev põhjad valmis, järgmine päev valmistan täidise ja küpsetan pirukad nö. lõpuni? |
|
Pisi-Pisi Abikokk 2009-05-29 19:53:03 |
Mis asi on mangošerbett? Mangomaitseline jäätis? (Asi on Tupperware kataloogis, kus õpetatakse tegema suvist kokteili) Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Pisi-Pisi Abikokk 2009-05-30 20:22:30 |
Kas munavalget on võimalik liiga vahtu ajada? No umbes sinnakanti mõtlen, et vahukoorest võib vahel või saada... Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
<< < 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 > >> |