Pille Nami-Nami peakokk 2009-02-24 16:58:00 |
Adonay:
Briti retseptides on alati öeldud, et pöördõhuga ahjus tuleb 20 kraadi madalam temperatuur valida (a la küpseta 200-kraadises ahjus, pöördõhuga ahjus 180-kraadises)..
Mul on ka üks küsimus. Nimelt kolisin just ja uues kodus on elektriahi, millel on tuulutus/õhutus (ma tegelikult isegi ei tea, kuidas seda õigesti nimetada). Olen varem kasutanud vaid gaasiahju ja tavalist elektriahju. Pole varem sellise ahjuga kunagi kokku puutunud ja kuna valmistan ahjus väga palju süüa, siis huvitab, miks see tuulutus hea on, kuidas seda kasutada jne? Oskab keegi mind äkki aidata? |
|
Kärt Abikokk 2009-02-24 22:12:38 |
Tegin täna igastahes juustumuffineid ja need tulid selles ahjus eriti super kohevad. Ei tea, kas lihtsalt vedas või on see ahju "süü" :D | |
Kärt Abikokk 2009-02-24 22:40:11 |
Muide, veel üks rumal küsimus - kummad munad vahustuvad paremini, kas toasoojad või külmkapikülmad? | |
Kardemon Abikokk 2009-02-24 23:35:06 |
Adonay:
mina kuskilt lugesin, et toasoojad... ilmselt "Kelmikad keeksid" raamatust. ja seal oli veel hea idee, et kui võtad külmkapist muna aga ruttu vaja selleg toimetama hakata, siis panna kuuma(sooja) vette mingiks ajaks. Muide, veel üks rumal küsimus - kummad munad vahustuvad paremini, kas toasoojad või külmkapikülmad? http://kardemon.blogspot.com |
|
Uniquegirl Abikokk 2009-02-25 00:08:47 |
Kardemon:
munavalged vahustuvad paremini külmana aga munakollased soojana Adonay:
mina kuskilt lugesin, et toasoojad... ilmselt "Kelmikad keeksid" raamatust. ja seal oli veel hea idee, et kui võtad külmkapist muna aga ruttu vaja selleg toimetama hakata, siis panna kuuma(sooja) vette mingiks ajaks.Muide, veel üks rumal küsimus - kummad munad vahustuvad paremini, kas toasoojad või külmkapikülmad? |
|
Ussicke Abikokk 2009-03-05 12:48:01 |
Lihapirukate täidiseks mõeldud lihaollus kästakse nii mõneski retseptis ajada läbi hakklihamasina. Aga kui sihukest riistapuud majas pole? Kas sobib ka nt saumikser või köögikombaini purustaja? Või ajavad need oma ülisuure kiirusega liha imelikuks? | |
Zapxpxau Abikokk 2009-03-05 13:00:27 |
Ussicke:
Köögikombain sobib küll, aga kasutada ülimalt ettevaatlikult, et ei tekiks selline libe pasteetjas mass.
Lihapirukate täidiseks mõeldud lihaollus kästakse nii mõneski retseptis ajada läbi hakklihamasina. Aga kui sihukest riistapuud majas pole? Kas sobib ka nt saumikser või köögikombaini purustaja? Või ajavad need oma ülisuure kiirusega liha imelikuks? |
|
Profa Abikokk 2009-03-05 13:57:57 |
Zapxpxau:
Köögikombain madalaimal kiirusel ja ettevaatlikult ajab asja ära, sausegur ei kõlba kindlasti mitte. Samas soovitan liha lihtsalt noaga peeneks hakkida, tuleb palju mõnusam tekstuur kui hakklihatäidisega pirukal.
Ussicke:
Köögikombain sobib küll, aga kasutada ülimalt ettevaatlikult, et ei tekiks selline libe pasteetjas mass.Lihapirukate täidiseks mõeldud lihaollus kästakse nii mõneski retseptis ajada läbi hakklihamasina. Aga kui sihukest riistapuud majas pole? Kas sobib ka nt saumikser või köögikombaini purustaja? Või ajavad need oma ülisuure kiirusega liha imelikuks? |
|
Ussicke Abikokk 2009-03-05 14:34:41 |
Mul see "Magic bullet" või mis ta nimi oligi, sellega saab natukesehaaval küll tükeldada-segada ja väga hullult ei lõhu. Proovingi sellega - tänud :) | |
Ullike Abikokk 2009-03-17 14:49:49 |
Lisaks hilinenult muna soojendamisest. Vaja oli pärmnitaignasse panna muna - aga olin unustanud selle aegsasti kapist välja võtta. Külma muna sisse sõtkumine tähendab aga teadagi mida :)
Lõin siis muna tassi lahti - segasin kergelt läbi ja mikrolaineahju sulamisprogrammile. Sobis... Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > >> |