"rumalad küsimused"

Zoozi
Abikokk
2008-12-08 22:46:30
Pisi-Pisi:
Teemaga seoses, kas kusagil riivitud sidrunikoort müüakse ka?
Mina nägin eelmine nädal Tallinna Kaubamajas toiduosakonnas. Seal kus on juurikad, seal on üks nurgake öko või mis iganes. Seal oli nii sidruni kui ka apelsini riivitud koor pisikeses pakikeses. Hind oli ka krõbe. Paki sisu pole näinud, aga sahises :) kui raputada.

Zoozi tegemised

Mann
Abikokk
2008-12-08 22:50:06
Zoozi:
Pisi-Pisi:
Mina nägin eelmine nädal Tallinna Kaubamajas toiduosakonnas. Seal kus on juurikad, seal on üks nurgake öko või mis iganes. Seal oli nii sidruni kui ka apelsini riivitud koor pisikeses pakikeses. Hind oli ka krõbe. Paki sisu pole näinud, aga sahises :) kui raputada.
Sloveenias müüakse riivitud sidruni koort. Pidin sõbrale ostma kuivatud sidrunheina ja ei suvatsenud poes lugeda, mis pakil kirjas, ja nii ta saigi pakikesed sidrunikoorega.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-08 22:55:14
Mann:
Zoozi:
Pisi-Pisi:
Sloveenias müüakse riivitud sidruni koort. Pidin sõbrale ostma kuivatud sidrunheina ja ei suvatsenud poes lugeda, mis pakil kirjas, ja nii ta saigi pakikesed sidrunikoorega.
Aga see ju kuivatatud, Mann? Siin Nami-namis on küll hulgaliselt retsepte, kus vaja värskeltriivitud sidrunikoort (no ikka sellist, mis veel aromaatne ja eeterlikke õlisid täis), aga ei ühtegi, kus oleks vaja kuivatatud riivitud sidrunikoort (lähim vaste on jõuluretseptides vajalik pomerants - see on kuivatatud ja pulbriline)..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Spidur
Abikokk
2008-12-09 08:28:36
mulle meeldib see auklik kooreribade tõmbaja. väga mugav ja kerge puhastada.

Elina tegemised

Mann
Abikokk
2008-12-09 10:13:48
tead see on selline ikka nätske, mitte kuiv :)
Kardemon
Abikokk
2008-12-13 19:12:45
kui rosinaid/mangotükke jms rummis leotada ja siis küpsetise sisse panna... kas siis kaob samuti alkohol seest ära nagu muu kuumutatud toidutegemise käigus? (hoian pöiallt, et vastus oleks JAH :)... ja kui ei kao, millega võiks asendada rummi? rummiessentsiga???

http://kardemon.blogspot.com

Merilin
Abikokk
2008-12-13 19:54:24
Ühestki küpsetisest tegelikult ei kao alkohol eriti kusagile, vastupidi levinud arvamusele (hautistest ja katmetest-suppidest aga küll), samas on kogused nii imetillukesed ja küpsetisse ühtlaselt jaotunud, et ilmselt saaks keefiri joomisest rohkem purju - st. võib ikka pakkuda ka lastele. Asendama ma küll ei hakkaks kui kook just ainult rummirosinatest ei koosne.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Fre
Abikokk
2009-01-23 10:47:17
Minu tänase päeva rumal küsimus - retseptis on 800 g konservitud kikerherneid (http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=221). Kas siin on mõeldud puhaskaalu või koos vedelikuga kaalu (st mingi arv mingi suurusega purke???) Kuna minu kikerherneotsingud päädisid SuperNetto suurpurgiga, kus on kirjas 2.5 kilo ja netokaal 1.6 kilo siis olen nüüd segaduses. Et kas ma peaksin võtma pooled kikerherned ehk netokaal 800 g või võtma 800 g sellest 2.5-st kilost ehk siis umbes kolmandiku purgist?
Zoozi
Abikokk
2009-01-23 11:05:58
Fre:
Minu tänase päeva rumal küsimus - retseptis on 800 g konservitud kikerherneid (http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=221). Kas siin on mõeldud puhaskaalu või koos vedelikuga kaalu (st mingi arv mingi suurusega purke???) Kuna minu kikerherneotsingud päädisid SuperNetto suurpurgiga, kus on kirjas 2.5 kilo ja netokaal 1.6 kilo siis olen nüüd segaduses. Et kas ma peaksin võtma pooled kikerherned ehk netokaal 800 g või võtma 800 g sellest 2.5-st kilost ehk siis umbes kolmandiku purgist?
Mina oleks võtnud 2 purki konserveerituid kikkerherneid,mis nt Stockmannis müüakse,aga kui palju seal sees on,ei tea praegu öelda.Aga nt mul on purk valgeid ube 400g/240g ja teine puk on ubade kokteil sama kaalunäitudega,ehk on abi:)

Zoozi tegemised

Dee
Abikokk
2009-01-23 11:18:39
Kui Compali 400-grammist kikerhernepurki mõtled, siis saan aidata. Loen siin kodus olevalt purgilt välja nii: netokogus 410 g, kuivmass 275 g. Ise oleksin seal retseptis kasutanud samuti 2 purki neid Compali kikerherneid nõrutatult. Aga nüüd ei teagi, äkki peab seal tõesti olema 800 g kuivmassi? Hmmm... Edit: Avastasin, et eestikeelsel etiketil on siin kuivmassi kaaluks pandud 275 g, originaaletiketil aga 260 grammi (drained weight) Arvan, et originaaletiketil ikka õigem info. :/
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>