"rumalad küsimused"

JM
Abikokk
2009-02-01 19:14:05
Nipitiri:
Kasutatud õli ei tohi mingil juhul kraanikausist alla kallata - kui vaja ära visata, siis keeratava korgiga nõusse, kork peale ja prügikasti. Mina friteerin ka väga-väga harva, peamiselt takistabki just see, et pärast on suur kogus õli raisus ja vaja viisakalt ära visata...
Ma olen vist ikkagi patune, pärast mitmepäevast kõhklemist läks see õli ikkagi WC-st alla. No ei old ühtegi korgiga anumat mida ära oleks saanud visata ja muud tarka samuti pähe ei tulnud. Aga jah, sellisel puhul tõesti mõttetu värk see friteerimine. Jama, see vermicelli värk on päris põnev söögiasi.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Zapxpxau
Abikokk
2009-02-01 20:47:30
Muuseas, Tefalil on selline fritüür, Tefal ActiFry, mis väidetavalt küpsetab 1 kg friikaid vaid 1 spl õliga. Kahjuks ei oska arvata, kas see ka kohupiimapontšikuid niimoodi valmistada suudab, kuid olen ses suhtes pigem skeptiline. Huvitav oleks kui teaks mida sellega valmistada saab.

Zap*

Netcat
Abikokk
2009-02-02 16:56:33
JM:
Nipitiri:
Kasutatud õli ei tohi mingil juhul kraanikausist alla kallata - kui vaja ära visata, siis keeratava korgiga nõusse, kork peale ja prügikasti. Mina friteerin ka väga-väga harva, peamiselt takistabki just see, et pärast on suur kogus õli raisus ja vaja viisakalt ära visata...
Ma olen vist ikkagi patune, pärast mitmepäevast kõhklemist läks see õli ikkagi WC-st alla. No ei old ühtegi korgiga anumat mida ära oleks saanud visata ja muud tarka samuti pähe ei tulnud.
Üks hea viis õli likvideerimiseks on absorbeerida see kasutatud majapidamispaberisse vms materjali ja visata siis biolagunevate jäätmete hulka. Torustikku ei tasu tõesti valada, eriti mitte kraanikausi kaudu. Siis on ummistus varsti külas.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

JM
Abikokk
2009-02-02 17:14:05
Netcat:
Üks hea viis õli likvideerimiseks on absorbeerida see kasutatud majapidamispaberisse vms materjali ja visata siis biolagunevate jäätmete hulka. Torustikku ei tasu tõesti valada, eriti mitte kraanikausi kaudu. Siis on ummistus varsti külas.
Appiappi... mingi poole liitri õli jaoks läheb.. kui palju majapidamispaberit? :S

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Netcat
Abikokk
2009-02-02 17:30:56
JM:
Netcat:
Appiappi... mingi poole liitri õli jaoks läheb.. kui palju majapidamispaberit? :S
Päris palju vist. Mul harilikult pole isegi poolt liitrit ühesugust õli korraga majaski olnud, äraviskamisest rääkimata. Senised kogemused piirduvad pannitäitega.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Bunnygirl79
Abikokk
2009-02-05 22:04:17
Olen peaaegu terve päeva mõelnud, aga vastust ikka ei tea... Kas fooliumis toitu võib mikroahju sooja panna? Tegin täna ahjulõhet fooliumis ja plaanisin homme ühe paki tööle kaasa võtta, aga siis hakkasin soojendamise peale mõtlema, ja sealt edasi enam ei saanud :).

http://bunnygirl79.blogspot.com

JM
Abikokk
2009-02-05 22:13:30
Bunnygirl79:
Kas fooliumis toitu võib mikroahju sooja panna?
Ma mäletan et ükskord panin unise peaga või mikrolaineahju soojenema koos paberiga.. Noh, taluvõil kah selline hõbepaber ümber, eksole. Ja uh kui kiiresti uni pealt ära läks, kui see seal sees särtsuma ja välku lööma hakkas... See küll pigem äpardusteteema lugu, aga vastusena vist kõlbab eelpostitajale kah.

Bunnygirl79
Abikokk
2009-02-05 22:18:47
Kõlbab vastuseks küll ja jälle natuke targem kah :).
JM:
Ma mäletan et ükskord panin unise peaga või mikrolaineahju soojenema koos paberiga.. Noh, taluvõil kah selline hõbepaber ümber, eksole. Ja uh kui kiiresti uni pealt ära läks, kui see seal sees särtsuma ja välku lööma hakkas... See küll pigem äpardusteteema lugu, aga vastusena vist kõlbab eelpostitajale kah.

http://bunnygirl79.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2009-02-05 22:20:08
Bunnygirl79:
Selline reegel on meeles, et mikroahju ei tohi panna metalli, ka kuldäärega taldrikuid. Pole ise proovinud, aga JM kogemus näitab, et ju ses jutus mingi iva ikka on.

Zap*

Dee
Abikokk
2009-02-05 22:40:51
Bunnygirl79:
Mäletan, kuidas nooremana meie kõige esimesse mikrolaineahju järjekindlalt kuldäärtega taldrikuid toppisin ja kus need siis alles lõid seal särtsu. :D Fooliumi ei saa juba seepärast kasutada, et see kiirgab mikrolaineid tagasi ja toit ei taha soojaks minna. Hullematel juhtudel võib põlema ka minna. No särtsu lööb küll, nii et täitsa kujutan ette, kuidas JM-il uni ruttu ära läks. :D
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>