"rumalad küsimused"

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-23 11:30:25
Zoozi:
Fre:
Minu tänase päeva rumal küsimus - retseptis on 800 g konservitud kikerherneid (http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=221). Kas siin on mõeldud puhaskaalu või koos vedelikuga kaalu (st mingi arv mingi suurusega purke???) Kuna minu kikerherneotsingud päädisid SuperNetto suurpurgiga, kus on kirjas 2.5 kilo ja netokaal 1.6 kilo siis olen nüüd segaduses. Et kas ma peaksin võtma pooled kikerherned ehk netokaal 800 g või võtma 800 g sellest 2.5-st kilost ehk siis umbes kolmandiku purgist?
Mina oleks võtnud 2 purki konserveerituid kikkerherneid, mis nt Stockmannis müüakse, aga kui palju seal sees on, ei tea praegu öelda. Aga nt mul on purk valgeid ube 400g/240g ja teine purk on ubade kokteil sama kaalunäitudega, ehk on abi :)
Seal retseptis on kindlasti mõeldud konservitud kikerherneid, mille purk kaalub enamasti 400 g (aga mujal maailmas on ka 800g purke). Nii et kaks konservi. Teen retsepti juures selgituse ka..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

JM
Abikokk
2009-01-30 18:34:40
Lugesin-proovisin eile kokaraamatust selle kohta, kuidas taipärast Vermicelli-riisipastat friteerida nii, et see krõmpsuks jääb. Ühesõnaga need pastapusad tuleb hetkeks kuuma õli sisse kasta, kus nad hetkega *puff* suuremateks varesepesadeks kasvavad. Aga noh. Mis selle õliga edasi teha? Retseptis kästi pannist kuumakindlasse nõusse ümber valada. Aga.. kas sellega annab pärast veel midagi teha või peab tast kuidagi viisakalt lahti saama? Pole elu sees nii suure rasvakogusega kokku puutunud, kas teda tohib hiljem uuesti kuumutada või ongi selline ühekordne lõbu?

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Netcat
Abikokk
2009-01-31 18:41:37
Pille:
Mann:
Zoozi:
Mina nägin eelmine nädal Tallinna Kaubamajas toiduosakonnas. Seal kus on juurikad, seal on üks nurgake öko või mis iganes. Seal oli nii sidruni kui ka apelsini riivitud koor pisikeses pakikeses. Hind oli ka krõbe. Paki sisu pole näinud, aga sahises :) kui raputada.
Sloveenias müüakse riivitud sidruni koort. Pidin sõbrale ostma kuivatud sidrunheina ja ei suvatsenud poes lugeda, mis pakil kirjas, ja nii ta saigi pakikesed sidrunikoorega.
Aga see ju kuivatatud, Mann? Siin Nami-namis on küll hulgaliselt retsepte, kus vaja värskeltriivitud sidrunikoort (no ikka sellist, mis veel aromaatne ja eeterlikke õlisid täis), aga ei ühtegi, kus oleks vaja kuivatatud riivitud sidrunikoort (lähim vaste on jõuluretseptides vajalik pomerants - see on kuivatatud ja pulbriline)..
Jah, see kuivatatud apelsini/sidrunikoor on saatanast. Mina sel aastavahetusel rumalast peast ostsin seda ja hiljem taipasin, et sellega pole midagi teha. Üritasin seda kasutada mõnes roas, kuhu oleks võinud pomerantsi panna - no et kui pomerants on apelsinikoore aseaine, siis _päris_ koor, olgugi et kuivatet, peaks parem olema... ütleme nii, et tulemust ei olnud... nagu tolmu oleks toidu sisse pannud.. :(

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Abikokk
2009-01-31 18:44:44
JM:
Lugesin-proovisin eile kokaraamatust selle kohta, kuidas taipärast Vermicelli-riisipastat friteerida nii, et see krõmpsuks jääb. Ühesõnaga need pastapusad tuleb hetkeks kuuma õli sisse kasta, kus nad hetkega *puff* suuremateks varesepesadeks kasvavad. Aga noh. Mis selle õliga edasi teha? Retseptis kästi pannist kuumakindlasse nõusse ümber valada. Aga.. kas sellega annab pärast veel midagi teha või peab tast kuidagi viisakalt lahti saama? Pole elu sees nii suure rasvakogusega kokku puutunud, kas teda tohib hiljem uuesti kuumutada või ongi selline ühekordne lõbu?
Aga mida friteerijad (ka spets masinate omanikud, õlis pirukate keetjad jne) üleüldse kasutatud õliga teevad? Lihtne linnainimesemõistus ütleb nagu, et teist korda vana õli kuumutamine peaks igal juhul ebatervislik olema...

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Seenekas
Abikokk
2009-01-31 19:20:36
Minu rumal küsimus järgmine. Tean, millene näeb välja tähtaniis ja olen ka kasutanud. Kas keegi oskab lihtsalt aniisi kohta midagi rääkida?. Mees tegi siin köha vastu (päris hästi aitab) apteegitilliteed ja küsis, et nii aniisi maitsega ja kus-mis jne. aniisi kohta ja mul mõistus otsas. Retseptikogust lugesin välja, et kasutada saab jahvatatud aniisi ja siis meenusid veel kommid lapsepõlvest.
Zoozi
Abikokk
2009-01-31 21:30:15
Netcat:
JM:
Aga mida friteerijad (ka spets masinate omanikud, õlis pirukate keetjad jne) üleüldse kasutatud õliga teevad? Lihtne linnainimesemõistus ütleb nagu, et teist korda vana õli kuumutamine peaks igal juhul ebatervislik olema...
Mina viskan ära. Aga teen friteeritud toitu väääääga harva :)

Zoozi tegemised

Marju
Abikokk
2009-02-01 00:18:45
JM:
Aga noh. Mis selle õliga edasi teha? Retseptis kästi pannist kuumakindlasse nõusse ümber valada. Aga.. kas sellega annab pärast veel midagi teha või peab tast kuidagi viisakalt lahti saama? Pole elu sees nii suure rasvakogusega kokku puutunud, kas teda tohib hiljem uuesti kuumutada või ongi selline ühekordne lõbu?
Juurdlesin just täna sama asja üle. Kui õli oli pannil juba kaks päeva seisnud, hakkas tunduma, et panni on ikkagi veel vaja kasutada. Viisin õli puukuuri taha metsa alla. Aga Tallinnas... oleksin mõelnud nädal aega ja siis vist lõpuks tasapisi rohke kuuma vee ja pesuvahendiga sellest õlist kraanikausi kaudu vabanema püüda hakanud. (Aga kasutasin õli kaks korda, sest esimese korra järel tundus ta veel nii värske, et valasin kõhklemata pudelisse tagas)
Fre
Abikokk
2009-02-01 07:25:40
Marju:
......Kui õli oli pannil juba kaks päeva seisnud, hakkas tunduma, et panni on ikkagi veel vaja kasutada. Viisin õli puukuuri taha metsa alla. Aga Tallinnas... oleksin mõelnud nädal aega ja siis vist lõpuks tasapisi rohke kuuma vee ja pesuvahendiga sellest õlist kraanikausi kaudu vabanema püüda hakanud.
Tallinnas on ka peenemal härrasrahval puukuurid ja just sinna puukuuri kõrvale aiaäärde käib ka meil toiduõli. Friteerin muidugi haruharva, kui keskmise lapsega kahekesi oleme siis teeme salasööki ehk friikartuleid. Aga lugesin kunagi Maakodust (vist) et mingi pubi oli friikartulite tegemisest üle jäänud õliga immutanud oma terrassikatte pakud.
Zapxpxau
Abikokk
2009-02-01 14:30:25
Ma kasutan ka õli kaks korda, aga frittimiseks kasutan ainult maapähkliõli sest see kannatab kõrgemat temperatuuri ja on neutraalsema maitsega. Tavaliselt teen õliga kas kohupiimapontšikuid, donutseid või cannolisid, teisel korral kasutan kas krevettide või muu soolasema/vürtsikama kraami jaoks, nii et kui on ka natuke teine maitse siis ei jää see tunda. Pärast teist korda läheb koerale toidu praadimiseks, vahel teeme talle maksa ja neere, sea omad tuleb nagunii läbi praadida.

Zap*

Nipitiri
Abikokk
2009-02-01 16:50:05
Kasutatud õli ei tohi mingil juhul kraanikausist alla kallata - kui vaja ära visata, siis keeratava korgiga nõusse, kork peale ja prügikasti. Mina friteerin ka väga-väga harva, peamiselt takistabki just see, et pärast on suur kogus õli raisus ja vaja viisakalt ära visata...
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>