"rumalad küsimused"

Kätrin
Abikokk
2009-03-17 16:43:32
Ullike:
Lisaks hilinenult muna soojendamisest. Vaja oli pärmnitaignasse panna muna - aga olin unustanud selle aegsasti kapist välja võtta. Külma muna sisse sõtkumine tähendab aga teadagi mida :) Lõin siis muna tassi lahti - segasin kergelt läbi ja mikrolaineahju sulamisprogrammile. Sobis...
Mina ei tea, mida külma muna pärmitainasse segamine tähendab?! Olen vaid kaks korda teinud ja munad sinna sisse retsepti järgi ei käinudki. Aga kui tulevikus peaks ette juhtuma retsept, kus pärmitainas ka muna on, siis peavad need soojad olema, sest? Lisan juurde, et mina olen pärmitainast sõltuvuses. Seda on nii kihvt teha ja see kätega sõtkumine on nii rahustav tegevus. Lugesin just leivateo kohta ning paistab palju sõtkumist :) Tuleb ette võtta :)

Kätrini kokkamispäevik

Triin
Abikokk
2009-03-17 16:54:49
Mul tekkis sama küsimus. Ma olen küll pannud muna otse külmikust, aga pole midagi märganud juhtumas :). Mis peab juhtuma?
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-03-17 17:04:09
Pärmitaina valmistamisel peaksid kõik ained olema toasoojad (ja ühtlaselt soojad) - siis ei ole ohtu, et mõni külm komponent pärmi tegevust pärsiks.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Nipitiri
Abikokk
2009-03-18 09:32:20
Pille:
Pärmitaina valmistamisel peaksid kõik ained olema toasoojad (ja ühtlaselt soojad) - siis ei ole ohtu, et mõni külm komponent pärmi tegevust pärsiks.
Lohutuseks võiks lisada, et ega külmade ainetega ka midagi hullu ei juhtu, ainult kerkimine võtab kauem aega - erinevalt liiga kuumast (nt piimast), mis seened sootuks ära võib tappa.
Kärt
Abikokk
2009-03-18 11:19:08
Mul on selline kogemus, et kui olen teinud pärmitainast munaga, siis muutuvad küpsetised palju kiiremini kõvaks, ja kui muna ei pane, siis seisavad palju kauem pehmena?

Kahekesi Kalamaja köögis

Zoozi
Abikokk
2009-03-27 10:13:00
Tõlgin siin endale üht retsepti ja inglise keel pole kõige parem, aga olen hakkama saanud. Nüüd jäin hätta, ehk palun keegi aitab...... :) Press a piece of plastic wrap against the surface of the batter and refrigerate it for at least 3 hours, or for up to 2 days. This long chill period will help the batter form the hump that is characteristic of madeleines. (For convenience, you can spoon the batter into the madeleine molds, cover and refrigerate, then bake the cookies directly from the fridge; see below for instructions on prepping the pans.)

Zoozi tegemised

Nipitiri
Abikokk
2009-03-27 10:19:25
Zoozi:
Tõlgin siin endale üht retsepti ja inglise keel pole kõige parem,aga olen hakkama saanud.Nüüd jäin hätta,ehk palun keegi aitab......:) Press a piece of plastic wrap against the surface of the batter and refrigerate it for at least 3 hours, or for up to 2 days. This long chill period will help the batter form the hump that is characteristic of madeleines. (For convenience, you can spoon the batter into the madeleine molds, cover and refrigerate, then bake the cookies directly from the fridge; see below for instructions on prepping the pans.)
Vaba tõlge: vajuta köögikile vastu tainapinda ja hoia külmkapis vähemalt 3 tundi, või kuni 3 päeva. Pikk jahutamine aitab tainal moodustada madeleine-dele iseloomulikku kühmu. Mugavuse mõttes võid taina tõsta madeleine vormidesse, (kilega) katta ja siis külma panna, seejärel küpsetada koogid otse külmkapist võetult; allpool on juhend, kuidas vorme ette valmistada.
Zoozi
Abikokk
2009-03-27 10:22:16
Nipitiri:
Zoozi:
Tõlgin siin endale üht retsepti ja inglise keel pole kõige parem,aga olen hakkama saanud.Nüüd jäin hätta,ehk palun keegi aitab......:) Press a piece of plastic wrap against the surface of the batter and refrigerate it for at least 3 hours, or for up to 2 days. This long chill period will help the batter form the hump that is characteristic of madeleines. (For convenience, you can spoon the batter into the madeleine molds, cover and refrigerate, then bake the cookies directly from the fridge; see below for instructions on prepping the pans.)
Vaba tõlge: vajuta köögikile vastu tainapinda ja hoia külmkapis vähemalt 3 tundi, või kuni 3 päeva. Pikk jahutamine aitab tainal moodustada madeleine-dele iseloomulikku kühmu. Mugavuse mõttes võid taina tõsta madeleine vormidesse, (kilega) katta ja siis külma panna, seejärel küpsetada koogid otse külmkapist võetult; allpool on juhend, kuidas vorme ette valmistada.
Tänan ,Nipitiri, kiire vastuse eest.Ma sain ka nii aru,aga tundus kuidagi imelik.Nüüd siin lugedes polegi enam.....:)

Zoozi tegemised

Bunnygirl79
Abikokk
2009-03-28 19:15:26
Triin:
Mul tekkis sama küsimus. Ma olen küll pannud muna otse külmikust, aga pole midagi märganud juhtumas :). Mis peab juhtuma?
Ma olen täheldanud, et kui panna külm muna, siis võtab kerkimine pisut kauem aega, kui sooja munaga, muud nagu suurt midagi ei muutu. Kui on vaja toasooje mune, aga mul on meelest läinud need külmkapis soojenema võtta, siis ma panen muna lihtsalt väiksesse plekk-kaussi ja kallan niipalju sooja vett, et muna on kaetud, seni on täitsa toiminud :).

http://bunnygirl79.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-03-31 10:22:18
Milline näeb välja sidruntüümian? Kas on teise maitsega kui tavaline tüümian?

Zoozi tegemised

<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>