"rumalad küsimused"

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-03-31 10:31:49
Zoozi:
Milline näeb välja sidruntüümian? Kas on teise maitsega kui tavaline tüümian?
See on umbes sama teema, nagu tavaline vürtsbasiilik ja kaneelbasiilik jne. Sidruntüümian lõhnab kergelt tsitruseliselt. Kui kasutada tavalist tüümiani, siis võib roale veidi sidrunimahla või riivitud sidrunikoort lisada. Lõpptulemus enam-vähem sama.. Wikipedia loetleb nt järgmiseid tüümiani variante: There are a number of different cultivars of thyme with established or growing popularity, including: English thyme -- the most common Lemon thyme -- smells of lemons Variegated lemon thyme -- with bi-colour leaves Orange thyme -- an unusually low-growing, ground cover thyme that smells like orange Creeping thyme -- the lowest-growing of the widely used thymes, good for walkways Silver thyme -- white/cream variegate Summer thyme -- unusually strong flavour

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-03-31 10:37:37
Pille:
Zoozi:
Milline näeb välja sidruntüümian? Kas on teise maitsega kui tavaline tüümian?
See on umbes sama teema, nagu tavaline vürtsbasiilik ja kaneelbasiilik jne. Sidruntüümian lõhnab kergelt tsitruseliselt. Kui kasutada tavalist tüümiani, siis võib roale veidi sidrunimahla või riivitud sidrunikoort lisada. Lõpptulemus enam-vähem sama.. Wikipedia loetleb nt järgmiseid tüümiani variante: There are a number of different cultivars of thyme with established or growing popularity, including: English thyme -- the most common Lemon thyme -- smells of lemons Variegated lemon thyme -- with bi-colour leaves Orange thyme -- an unusually low-growing, ground cover thyme that smells like orange Creeping thyme -- the lowest-growing of the widely used thymes, good for walkways Silver thyme -- white/cream variegate Summer thyme -- unusually strong flavour
Hmm, põnev. Polnud sellest ennem kuulnud. Ega meil vist ei müüda? Mõtlesin ka, et lisan tavalisele tüümianile sidrunikoort. Tänan, Pille :)

Zoozi tegemised

Marju
Abikokk
2009-04-05 09:39:26
Zoozi:
Hmm, põnev. Polnud sellest ennem kuulnud. Ega meil vist ei müüda? Mõtlesin ka, et lisan tavalisele tüümianile sidrunikoort. Tänan, Pille :)
Vist sidrunliivatee nime all võid seda tüümiani leida. Küll mitte toidupoest vaid selle seemneid aiapoest. Ühel aastal istutasin kuhugi liivakasti serva, kaunistuseks. Lõhnas imeliselt. Ja oli talvel ka roheline. Suvel kasvas edasi :) Soovitan proovida.
Annu
Kokaõpilane
2009-05-03 08:23:52
ämm saatis mulle sinki: ise suitsutatud, läbikasvanud, tulisoolane. nii soolane, et leiva peale ei lõika, võibollla mingi toidu sisse tükikestena... keegi soovitas sinki keeta, et vähendab soolasust. oskate midagi öelda? kas keetmine aitab? kui keeta, siis kui kaua?
Ullike
Abikokk
2009-05-03 18:34:29
Annu:
keegi soovitas sinki keeta, et vähendab soolasust. oskate midagi öelda? kas keetmine aitab? kui keeta, siis kui kaua?
Täpselt ei kujuta ette, mida sink sellises olukorras teeb, aga kui võtta omale eeskujuks soolaliha - siis seda ju kupatatakse. Ja kohe mitu korda kui on väga soolane. Võib-olla tõesti, et ka suitsutatud soolalihast (no mis see sink muud on?) saab sama moodi soola vähendada.

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Kätrin
Abikokk
2009-05-03 21:55:49
Minul on tekkinud mõned küsimused seoses pärmitaina ja selle küpsetamisega. Tegin täna keerustritslit (soolane stritsel singi ja juustuga) ning kasutasin taina tegemisel presspärmi (esmakordselt, varem olen kasutanud kuivpärmi) Tainas kerkis väga ilusti ja ka küpsedes oli sai kohev, kuid hiljem vajus see kokku ja kogu küpsetis jäi natukene sitke ja kõva. Siit ka mõned küsimused. Mis on maksimum aeg taina kerkimiseks presspärmi kasutamisel? Kas pärmitainas peab veel enne küpsetamist, pärast rullimist pannil kerkima? Kuidas pärmitainast küpsetada? Kuuma ahju ning küpsetusaja lõppedes jätta ahju jahtuma/ võtta kohe välja, jahutada ahju uks irvakil vm? Aitäh ette vastajatele! Tundub, et minu esimene kord pärmitainast teha oli tõeline algaja õnn, nüüd kõik järgnevad korrad on asi aina hullem ja hullem ja tulemus halvem :( Aga loodan paranemist! :)

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-03 22:17:13
K2trin:
Minul on tekkinud mõned küsimused seoses pärmitaina ja selle küpsetamisega. Tegin täna keerustritslit (soolane stritsel singi ja juustuga) ning kasutasin taina tegemisel presspärmi (esmakordselt, varem olen kasutanud kuivpärmi) Tainas kerkis väga ilusti ja ka küpsedes oli sai kohev, kuid hiljem vajus see kokku ja kogu küpsetis jäi natukene sitke ja kõva. Siit ka mõned küsimused. Mis on maksimum aeg taina kerkimiseks presspärmi kasutamisel? Kas pärmitainas peab veel enne küpsetamist, pärast rullimist pannil kerkima? Kuidas pärmitainast küpsetada? Kuuma ahju ning küpsetusaja lõppedes jätta ahju jahtuma/ võtta kohe välja, jahutada ahju uks irvakil vm?
Kätrin, tõstan Su küsimuse siia teemasse (muutsin tolle teema pealkirja veidi laiemaks, ennist oli juttu vaid kuklitest).

Berit
Abikokk
2009-05-08 16:21:27
Minul on selline küsimus, et kas biskviittainast oleks võimalik nõnda küpsetada, et pool tainast küpsetada kõigepealt ja seejärel teine pool (et saaks pärast mõlemad põhjad kokku ja kõrgema tordi), sest paraku ei ole mul 2 südamekujulist vormi. Või juhtub selle taignaga midagi, mis küpsetamist pärsiks, kui see nt 20 min. seisaks?
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-08 16:42:51
Berit:
Minul on selline küsimus, et kas biskviittainast oleks võimalik nõnda küpsetada, et pool tainast küpsetada kõigepealt ja seejärel teine pool (et saaks pärast mõlemad põhjad kokku ja kõrgema tordi), sest paraku ei ole mul 2 südamekujulist vormi. Või juhtub selle taignaga midagi, mis küpsetamist pärsiks, kui see nt 20 min. seisaks?
Ei juhtu midagi.

Kärt
Abikokk
2009-05-08 18:54:03
Ma praegu ei leidnud mujalt foorumist sellist nõuannet, kuigi mulle tundub, et olen siit lugenud selle kohta. Nimelt kõrvetasin oma teraspoti ära õliga, põhi on täiesti süsimust ja see must kiht näib seal üsna permanentne olevat. Kas sellest saab kuidagi lahti või viskan poti minema?

Kahekesi Kalamaja köögis

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>