"rumalad küsimused"

Tiina
Abikokk
2009-02-05 23:20:14
Bunnygirl79:
Kas fooliumis toitu võib mikroahju sooja panna?
Õige vastus on jah, et ei tohi fooliumi mikroahju panna, just nagu muid metallist nõusid, k a kristalli. Kuigi nt on soovitus vee soojendamisel tassis lusikas sisse jätta - vastasel korral on oht, et vedelik läheb keema ja siis ahjust väljavõtmisel purskab vulkaanina (selle näiteks on kindlasti internetis mõni video ka olemas ;))

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Maris
Abikokk
2009-02-06 08:09:58
Miks ei tohi metalli mikrolaineahju panna? Tsiteerin teadjaid: Põhjus on lihtne. Mikrolained on elektromagnetiline kiirgus. Kui selline kiirgus puutub kokku metalliga (või ükskõik millise elektrilise juhiga), kutsub ta esile elevtrivoo metallis – just nii saavad raadiod, televiisorid ja mobiiltelefonid oma signaali. Ahjus olev metall muutuks koheselt laineid edastavaks „antenniks.“ Mikrolaineahjudes on väga palju mikrolainevõimsust (tavaliselt umbes 800 W), nii et kui seal veel „antenn“ ka oleks, kutsuks see esile väga kõrget voolu. Kõrge vool põhjustab kõrget pinget ja see omakorda paneb ahju sees sädemed edasi-tagasi lendama, mis võib mikrolaineid kahjustada. Nii et igati kasulik oleks järgida tootja juhiseid ja metallist esemeid mikrolaineahju mitte panna.
Netcat
Abikokk
2009-02-06 13:45:41
Aga samas need poes müüdavad valmistoidud, vormiroad jne on ju sageli mingist paksemast fooliumist karbis ja otse ette nähtud mikros soojendamiseks. Ise olen korduvalt soojendanud Ekstra kohupiimavormi mikros ja midagi pole plahvatanud ega sädemeid pritsinud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Lilly_Munster
Abikokk
2009-02-18 13:56:23
Miks paljudes magusates küpsetistes on sool? Näituseks shokolaadikoogis, mis sisaldab hulga nö puhast shokolaadi, suhkrut jm paremat, on ka noatsatäis soola. (Ma teen sageli ilma ja soolaga-soolata koogil maitsevahet pole tähendanud :) )
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-02-18 15:03:20
Lilly_Munster:
Miks paljudes magusates küpsetistes on sool? Näituseks shokolaadikoogis, mis sisaldab hulga nö puhast shokolaadi, suhkrut jm paremat, on ka noatsatäis soola. (Ma teen sageli ilma ja soolaga-soolata koogil maitsevahet pole tähendanud :) )
Tsipa soola magustoitudes parandab maitseomadusi (aitab maitsetel paremini esile tulla) ja küpsetistel parandab küpsemisomadusi. McGee väidab oma suures piiblis (lk 524), et tainastes sool "tightens gluten network" ja seetõttu "makes dough more elastic".

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Uniquegirl
Abikokk
2009-02-18 18:06:27
Lilly_Munster, just eile vahustades munavalget koogi jaoks lugesin, et soovitatakse vahusta tsipa soolaga ja mõtlesin ka, et huvitav miks küll. Nüüd siis jälle targem
Netcat
Abikokk
2009-02-19 14:12:38
Uniquegirl:
Lilly_Munster, just eile vahustades munavalget koogi jaoks lugesin, et soovitatakse vahusta tsipa soolaga ja mõtlesin ka, et huvitav miks küll. Nüüd siis jälle targem
Munavalgetesse pannakse soola selleks, et paremini vahtu läheks (vaht tugevam oleks).

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kärt
Abikokk
2009-02-24 13:27:18
Mul on ka üks küsimus. Nimelt kolisin just ja uues kodus on elektriahi, millel on tuulutus/õhutus (ma tegelikult isegi ei tea, kuidas seda õigesti nimetada). Olen varem kasutanud vaid gaasiahju ja tavalist elektriahju. Pole varem sellise ahjuga kunagi kokku puutunud ja kuna valmistan ahjus väga palju süüa, siis huvitab, miks see tuulutus hea on, kuidas seda kasutada jne? Oskab keegi mind äkki aidata?

Kahekesi Kalamaja köögis

Spidur
Abikokk
2009-02-24 14:30:03
äkki on on see pöördõhuga ahi? see vist lubab korraga mitut plaaditäit küpsetisi küpsetada ja tuleb kasutada 20 kraadi madalamat küpsetustemperatuuri (et siis äkki mingi elektri kokkuhoid ka?)

Elina tegemised

Lilly_Munster
Abikokk
2009-02-24 16:31:44
Integreeritavatel ja ka tavalistel moodsamatel elektriahjudel on veel jahutus, et kapp põlema ei läheks või lihtsalt pliidi seinad jahedad püsiksid. Puhubki pliit kuskilt ukse kohalt õhku välja. Et kas sul puhub ahjus või ahjust välja? :D
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>