Pulavik Abikokk 2008-11-15 22:15:40 |
Mina olen küll kokku pannud sügavkülmas olnud ja üles sulatatud munavalge ja värskelt munast löödud variandi. Pavlova jaoks vist oli.. Täitsa normaalne oli, ei juhtunud küll miskit kummalist. | |
Tiina Abikokk 2008-11-17 14:14:25 |
JM:
Mina omas tarkuses paneks küll külmutatud ja värske kokku. Millegipärast ei usu, et seal mingit vahet oleks. Kuigi pole ise niimoodi veel proovinud :P Võtan üles vana munavalge teema. Kui mul on sügavkülmas nt 5 munavalget ja retsepti jaoks on seitse vaja, kuidas vana munavalge oma noorema sugulasega läbi saab? Võib sellega midagi üllatavat ette tulla, kui erineva värskusastmega ja osaliselt taas-sulatatud munavalgeid kasutada? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Kardemon Abikokk 2008-11-18 11:59:21 |
makaronivormi jaoks olen ikka keetnud makaronid eraldi ja siis need külma veega loputatult kihiti muu kraamiga vormi pannud. lasanjet tehakse aga keetmata plaatidest... kas makaronid saaks ka iseenesest panna keetmata kujul rohke kastmega vormi? http://kardemon.blogspot.com |
|
Spidur Abikokk 2008-11-18 12:18:37 |
Kardemon:
mina olen pannud makaronivormi keetmata makarone (kastmeks juustu ja tomati-hakklihakaste) nagu olen lasanjesse pannud ka keetmata kuivatatud lasnjeplaate. ma ei tea, et oleks olemas mingi lasanje kuldreegel.... mõnes retseptis tähtsad itaalia-onud lasevad küll oma kuivatud pasta enne vees sutsu keeda ja pole häda midagi. ise olen ka mõned korrad nii teinud. aga üldiselt ei viitsi sellega jännata.
makaronivormi jaoks olen ikka keetnud makaronid eraldi ja siis need külma veega loputatult kihiti muu kraamiga vormi pannud. lasanjet tehakse aga keetmata plaatidest... kas makaronid saaks ka iseenesest panna keetmata kujul rohke kastmega vormi? |
|
Kika Abikokk 2008-11-18 14:35:23 |
Kardemon:
mina teen alati makaronivormi keetmata makaronidest.
toored makaronid keevad ahjus kastme sees väga hästi pehmeks.
kastmena kasutan vedelamat tomatikastet või piima-juustukastet.
(põhimõtteliselt sama jutt, mis Spiduril :)) makaronivormi jaoks olen ikka keetnud makaronid eraldi ja siis need külma veega loputatult kihiti muu kraamiga vormi pannud. lasanjet tehakse aga keetmata plaatidest... kas makaronid saaks ka iseenesest panna keetmata kujul rohke kastmega vormi? |
|
Martiina Abikokk 2008-12-08 20:31:34 |
Mul tekkis ka üks rumal küsimus eile õhtul köögis... kuidas normaalselt apelsinikoort riivida saab? on selleks väga mingit eriseadeldist vaja või eriapelsine või olen ma lihtsalt nii saamatu? :D | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-08 21:51:50 |
Aniitram:
Minul täitsa tavaline peenike riiv, IKEA oma (vasakul) ja sellega riivingi:
Kui tahad peenikesi kooreribasid (nt kaunistuseks), siis selleks on mul spetsiaalne tsitruseriiv:
Mul tekkis ka üks rumal küsimus eile õhtul köögis... kuidas normaalselt apelsinikoort riivida saab? on selleks väga mingit eriseadeldist vaja või eriapelsine või olen ma lihtsalt nii saamatu? :D |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-12-08 22:08:07 |
Aniitram:
Mina kasutan ka ekstra peenikest riivi, Microplane Gourmet Fine-Spice ja vahel ka seda ribastajat (samasugune nagu Pillel), kaks väga mugavat asjandust.
Aastaid tagasi riivisin kah mingi suva juusturiiviga ja oli ikka piin, see peen koor jäi enamus lihtsalt nende tagurpidi ogade külge kinni, rebis apelsinist suuri tükke välja ja ei saanud kunagi seda koort ka piisavalt peenikeseks.
Otsi mõni sileda tagumise poolega peenike riiv.
Mul tekkis ka üks rumal küsimus eile õhtul köögis... kuidas normaalselt apelsinikoort riivida saab? on selleks väga mingit eriseadeldist vaja või eriapelsine või olen ma lihtsalt nii saamatu? :D |
|
Pisi-Pisi Abikokk 2008-12-08 22:24:54 |
Teemaga seoses, kas kusagil riivitud sidrunikoort müüakse ka? Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-08 22:42:04 |
Pisi-Pisi:
Kas Sa pead ikka sukaadi/suhkrustatud sidrunikoortv silmas?
Niisama värske riivitud sidrunikoore müümisest pole ma küll kuulnud - ei siin- ega sealpool piiri :D
Teemaga seoses, kas kusagil riivitud sidrunikoort müüakse ka? |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |