Seenekas Abikokk 2009-05-08 19:17:12 |
Mu mehel juhtus sama ja tema lahendas olukorra ehituspoest pärit hästi peenikese liivapaberipadjaga lihvides. Müüakse ehituspoe maalriosakonnas. On suurema nõudepesušvammi suurune ja maksab u. 10.- kr. Lihvida tuleb kuiva potti! | |
Zoozi Abikokk 2009-05-08 20:26:54 |
Mul ka nö rumal küsimus. Nimelt täna keeksi tehes oli retseptis öeldud, et määrida vorm ja siis katta küpsetuspaberiga. Tekkis küsimus, et milleks on vajalik vormi määrimine, kui kasutan küpsetuspaberit? | |
Maris Abikokk 2009-05-08 21:27:47 |
Zoozi:
Ei olegi vaja. Mõnikord võib vormi natuke märjaks teha, siis küpsetuspaber hoiab paremini vormi külge. Vormi määrimine rasvainega ja siis küpsetuspaberi kasutamine tundub raiskamisena :) Mul ka nö rumal küsimus.Nimelt täna keeksi tehes oli retseptis öeldud,et määrida vorm ja siis katta küpsetuspaberiga.Tekkis küsimus,et milleks on vajalik vormi määrimine ,kui kasutan küpsetuspaberit? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-09 12:20:35 |
Maris:
Kui niipidi on teha kästud (määri vorm, kata paberiga), siis on tõesti eesmärgiks lihtsalt paberi parem nakkumine (Nigella nt teeb pavlovat tehes küpsetuspaberile esmalt igasse nurka munavahutupsu ja siis keerab paberi ringi ja need neli tupsu on 'liimiks', mis paberi kinni hoiavad), sama roll on ka rasvainega määrimisel või veega niisutamisel.
Samas võib nt briti kokaraamatutes (ja tõlkeretseptides) kohata juhiseid, et kata paberiga ja määri paber rasvainega. Seda seepärast, et mitte kõik müüdavad küpsetuspaberid pole mittenakkuvad (non-stick). Sel juhul aitab paber kooki vormist kergemini kätte saada, aga selleks, et paberit koogi küljest kätte saada, tulekski see enne võiga määrida. Vähemalt ca 2000 õnnestus mul Šotimaal paar koda osta lihtsalt 'baking paper'it, millega pidin kõvasti vaeva nägema. Edaspidi olin targem ja maksin rohkem raha 'non-stick parchment paper'i eest :D
Zoozi:
Ei olegi vaja. Mõnikord võib vormi natuke märjaks teha, siis küpsetuspaber hoiab paremini vormi külge. Vormi määrimine rasvainega ja siis küpsetuspaberi kasutamine tundub raiskamisena :)Mul ka nö rumal küsimus.Nimelt täna keeksi tehes oli retseptis öeldud,et määrida vorm ja siis katta küpsetuspaberiga.Tekkis küsimus,et milleks on vajalik vormi määrimine ,kui kasutan küpsetuspaberit? |
|
Uniquegirl Abikokk 2009-05-09 15:51:19 |
Adonay:
mina olen pannud põhja vee keema ja soodat juurde, lasknud natuke keeda ja siis puidust labidaga kraapinud ja nii mitu mitu mitu korda. Olen alati poti puhtaks saanud Ma praegu ei leidnud mujalt foorumist sellist nõuannet, kuigi mulle tundub, et olen siit lugenud selle kohta. Nimelt kõrvetasin oma teraspoti ära õliga, põhi on täiesti süsimust ja see must kiht näib seal üsna permanentne olevat. Kas sellest saab kuidagi lahti või viskan poti minema? |
|
Maris Abikokk 2009-05-09 21:55:05 |
Pille:
Siit tekib mul küsimus, et miks sellist küpsetuspaberit üldse kasutada, mida tuleb rasvainega määrida, kui tahad kooki kätte saada? Kas sellel paberil on mingi teistsugune otstarve? Samas võib nt briti kokaraamatutes (ja tõlkeretseptides) kohata juhiseid, et kata paberiga ja määri paber rasvainega. Seda seepärast, et mitte kõik müüdavad küpsetuspaberid pole mittenakkuvad (non-stick). Sel juhul aitab paber kooki vormist kergemini kätte saada, aga selleks, et paberit koogi küljest kätte saada, tulekski see enne võiga määrida. Vähemalt ca 2000 õnnestus mul Šotimaal paar koda osta lihtsalt 'baking paper'it, millega pidin kõvasti vaeva nägema. Edaspidi olin targem ja maksin rohkem raha 'non-stick parchment paper'i eest. |
|
Pisi-Pisi Abikokk 2009-05-11 13:02:12 |
Ma ei tea, kas see just kõikse õigem teema on, aga natuke rumal küsimus on mul küll - nimelt, kas keegi on kusagil Tallinnas näinud poes müügil Borodino leiba? Ma tean, et Saaremaal tehakse kõnealust leiba, aga ainsad kohad, kus ma seda müügil olen näinud, on erinevad laadad. Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-11 13:13:44 |
Pisi-Pisi:
Pisi-Pisi, uuri leivateemas!
Ma ei tea, kas see just kõikse õigem teema on, aga natuke rumal küsimus on mul küll - nimelt, kas keegi on kusagil Tallinnas näinud poes müügil Borodino leiba? Ma tean, et Saaremaal tehakse kõnealust leiba, aga ainsad kohad, kus ma seda müügil olen näinud, on erinevad laadad. |
|
Sp Kokaõpilane 2009-05-11 15:26:59 |
Kas oskate öelda nippi kuidas kohupiim kringlis nö alles jääks. Minul tavaliselt küpseb nö taina sisse. Kas oleneb kohupiima sordist või millestki muust? Tahaks ikka kohe korralikku kohuiimakirnglit teha kus korralik paks kohupiima kiht vahel oleks. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-11 15:33:11 |
Sp:
SP, tõstsin Su küsimuse siia teemasse.
Kas oskate öelda nippi kuidas kohupiim kringlis nö alles jääks. Minul tavaliselt küpseb nö taina sisse. Kas oleneb kohupiima sordist või millestki muust? Tahaks ikka kohe korralikku kohuiimakirnglit teha kus korralik paks kohupiima kiht vahel oleks. |
|
<< < 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 > >> |