Postitusi: 10
Tiitel: Kokaõpilane
2010-08-18 18:09:21 |
mina tahaks ka teada, et kui martsipaniga tort kaetakse, miks siis alati võikreem alla pannakse? kas selleks et siledam jääks pind? ja kas peab ikka olema võikreem või võib olla ntks ka kohupiimakreem? |
2010-01-16 14:25:09 |
No oleksin ka huvitatud osalemisest 2.veebr. siis |
2009-10-16 16:13:44 |
Nii vaatasin järgi, 100 rooga Pirukate raamatus oli selle koogi nimeks Suussulav õunakook ja tekstis oli kirjas, et Mõisaproua õunakook on klaasika jne. Ühesõnaga vahet ei ole, igatahes on minu meelst mõlemas retseptis liialt palju võid, igal juhul jääb vääääga rasvane. |
2009-10-16 15:40:46 |
Netcat:
On jah vist 500 g selles 100 rooga raamatus see või kogus, minu jaoks kah ilmselgelt liialt rasvane ja kui ma õigesti mäletan siis retseptis oli vist tärklist kah suure koogi jaoks 3 dl + 3 spl jahu. Minule maitseb see kook nii, et kõik muu on enam-vähem sama, aga võid panen 350 g ja tärklist 2 dl ja jahu 2 dl ja ühe muna rohkem ning suhkurt õnutega tehes 1,5 dl. Ja seda kooki süüakse meie peres palju, isegi mees kes ei armasta üldse magusat, sööb nii et suu matsub :DPille:
No plaadikoogis oli minumeelest oluliselt _rohkem_ võid. Vist pool kilo :) Aga eks teised kogused olid ka vastavalt suuremad vist.Netcat:
Too mõisaproua kook on 100 rooga sarja Õunakookide raamatust ja seal on ta just nende kogustega. Kui uuesti teeks, siis paneks oluliselt vähem võid.Mis mõisaproua kooki puutub, siis mina tegin seda eelmisel aastal suure plaadikoogina ja retsept oli mingis ajakirjas, kas lihtsalt vähendasid koguseid või on see hoopis teine retsept? Meile küll meeldis. Rammus oli muidugi, kuid mitte liiga. Võib-olla sellele koogile vormi sees küpsemine lihtsalt ei sobi. |
2009-09-21 21:59:08 |
Korjasin hommikul paradiisiõunapuu alt mahakukkunud õunad ja tegin siinse retsepti järgi püreeks.... minu meelest tohutult hea, isegi üks lastest ütles, et palju parem kui maasikamoos :D Homme võtan terve puu tühjaks ja teen vist kõik püreeks, kui ainult see läbi sõela ajamine nii tüütu ei oleks. Või on järsku mõni hea nipp selle jaoks? |