Ullike Abikokk 2009-08-07 19:58:39 |
Allapalla:
Ei no miks hilja? võid ju moosi uuesti tulele panna, veidikeseks podisema lasta ja siis kõigi reeglite järgi purki.
Sama võid teha ka kui keedis veidike käärima kipub - naiteks kui kaanetamisega midagi veidi viltuon läinud. Profa:
nüüd on hilja,las siis hallitab. tänan siiski.Allapalla:
Ei säili, mingi aja pärast läheb hallitama.Kas keedetud moos säilib külmikus ka niisama kausis, purgis või pean ilmtingimata purki panema ja kinni kaanetama? ( ei ole enne moosi keetnud:S) Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Allapalla Kokaõpilane 2009-08-07 20:13:36 |
Ullike:
Suured tänud nõuande eest! Ei no miks hilja? võid ju moosi uuesti tulele panna, veidikeseks podisema lasta ja siis kõigi reeglite järgi purki. Sama võid teha ka kui keedis veidike käärima kipub - naiteks kui kaanetamisega midagi veidi viltuon läinud. |
|
Kätrin Abikokk 2009-08-13 10:16:07 |
Pille, mul on küsimus Pierre Hermé eklääride kohta. Retseptis on kirjas: Pane 200-kraadisesse ahju, siis keera ahi 180 kraadi peale ja küpseta umbes 20 minutit, kuni ekläärid on kenasti kerkinud ja kuldpruunid. Umbes 15 minuti pärast tee ahju uks kergelt praokile ja jäta nt puulusikas ahjuukse vahele - siis pääseb liigne niiskus ahjust välja. Kas see on siis, et küpseta 20minutit ja siis avatud uksega veel 15 minutit? Või 15 minutit kinnise uksega ja 5 minutit lahtise uksega- kokku 20minutit? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-13 10:36:36 |
K2trin:
Paned ahju ja küpsetad KOKKU umbes 20 minutit (kuni ekläärid on kenasti kerkinud, kuldpruunid ja katsudes kuivad tunduvad - selleks võib ka veidi rohkem kuluda). Veerand tundi peale küpsetamise algust pista puulusikas ahju vahele.
Teen retseptis ka täpsustuse..
Pille, mul on küsimus Pierre Hermé eklääride kohta. Retseptis on kirjas: Pane 200-kraadisesse ahju, siis keera ahi 180 kraadi peale ja küpseta umbes 20 minutit, kuni ekläärid on kenasti kerkinud ja kuldpruunid. Umbes 15 minuti pärast tee ahju uks kergelt praokile ja jäta nt puulusikas ahjuukse vahele - siis pääseb liigne niiskus ahjust välja. Kas see on siis, et küpseta 20minutit ja siis avatud uksega veel 15 minutit? Või 15 minutit kinnise uksega ja 5 minutit lahtise uksega- kokku 20minutit? |
|
Maias Mai Kokaõpilane 2009-08-13 10:43:59 |
Kui mul juurikad lähevad külmkapis hästi kiiresti pehmeks, kas siis on temp liiga madal või liiga soe? Ma olen täitsa hädas - paari päevaga lähevad porgandid juba vedelaks.. | |
Kätrin Abikokk 2009-08-13 11:08:58 |
Pille:
Väga hea. Hakkan täna katsetama.
K2trin:
Paned ahju ja küpsetad KOKKU umbes 20 minutit (kuni ekläärid on kenasti kerkinud, kuldpruunid ja katsudes kuivad tunduvad - selleks võib ka veidi rohkem kuluda). Veerand tundi peale küpsetamise algust pista puulusikas ahju vahele.
Teen retseptis ka täpsustuse..Pille, mul on küsimus Pierre Hermé eklääride kohta. Retseptis on kirjas: Pane 200-kraadisesse ahju, siis keera ahi 180 kraadi peale ja küpseta umbes 20 minutit, kuni ekläärid on kenasti kerkinud ja kuldpruunid. Umbes 15 minuti pärast tee ahju uks kergelt praokile ja jäta nt puulusikas ahjuukse vahele - siis pääseb liigne niiskus ahjust välja. Kas see on siis, et küpseta 20minutit ja siis avatud uksega veel 15 minutit? Või 15 minutit kinnise uksega ja 5 minutit lahtise uksega- kokku 20minutit? |
|
Merilin Abikokk 2009-08-13 12:18:24 |
Maias Mai:
Asi pole ilmselt mitte temperatuuris, vaid niiskuses - liiga kuiv on. Juurikas ei närtsi külmikus lühiajalisel hoidmisel, kui neid hoida kilekotis. Kui mul juurikad lähevad külmkapis hästi kiiresti pehmeks, kas siis on temp liiga madal või liiga soe? Ma olen täitsa hädas - paari päevaga lähevad porgandid juba vedelaks.. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Kodukanake Abikokk 2009-09-23 09:02:29 |
Minu rumal küsimus puudutab puljongi keetmist. Vaatasin kuskilt mingit õpetusvideot, millest jäi küsimus - kas puljongit võiks teha ka küpsetatud kana kontidest. Nt. sellest, mis ühe päeval jääb ahjukanast järele keeta järgmine päev puljongiks? Olen siiani alati ainult toorest lihast (kondikraamist) puljongit teinud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-23 09:05:50 |
Kodukanake:
Jah, võid küll. Briti ajakirjad-ajalehed soovitavad alati grillkana jäänused (ehk siis karkassi) sügakülma panna. Kui 3-4 karkassi koos, siis need puljongiks keeta..
Minu rumal küsimus puudutab puljongi keetmist. Vaatasin kuskilt mingit õpetusvideot, millest jäi küsimus - kas puljongit võiks teha ka küpsetatud kana kontidest. Nt. sellest, mis ühe päeval jääb ahjukanast järele keeta järgmine päev puljongiks? Olen siiani alati ainult toorest lihast (kondikraamist) puljongit teinud. |
|
Kodukanake Abikokk 2009-09-23 10:38:58 |
:D aitäh, Pille. Nii ma nüüd siis teengi. | |
<< < 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 > >> |