"rumalad küsimused"

Netcat
Abikokk
2010-02-12 13:05:07
Kui ma tahaksin hiidkrevettidega sushit järgmiseks päevaks hoida, kuidas seda kõige parem säilitada oleks? Lihtsalt külmkapis suletud karbis (poeletil nad niimoodi ju seisavad, kuigi tulemus ei ole kuigi värske hiljem) või tasub krevetid pealt ära korjata ning vahepeal sügavkülma panna?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-12 13:23:51
Netcat:
Kui ma tahaksin hiidkrevettidega sushit järgmiseks päevaks hoida, kuidas seda kõige parem säilitada oleks? Lihtsalt külmkapis suletud karbis (poeletil nad niimoodi ju seisavad, kuigi tulemus ei ole kuigi värske hiljem) või tasub krevetid pealt ära korjata ning vahepeal sügavkülma panna?
Aga pane lihtsalt hiidkrevetid alles järgmisel päeval peale? Mis neist ikka peale panna, siis ära noppida, külma panna ja siis uuesti peale laduda? :O

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tullia
Abikokk
2010-02-12 14:08:41
Zoozi:
Mul jälle küsimus. Üritasin eile teha beseepalle. Aga ei tulnud välja. Välimus oli nagu ok, aga süües muutus see pealmine rabe osa nätskeks tükiks. Viskasin minema. Mis valesti tegin? Ise arvan, et kuumutasin vist vahu üle. Mul suhkrutermomeetrit pole ja sõrmega vahtu katsudes ei saanud ma küll aru, et kuum oleks. Pigem oli soe ja nii ma siis aina kuumutasin,kuni lõpuks oli mul tunne,et munavaht on nagu keedetud. Ega ma jonni jäta, teen varsti uuesti, aga tahaks siis teada, mis valesti läks :)
Mul õnnestusid kenasti, kuigi pole ka suhkrutermomeetrit. Vaht läks tõesti selliseks kõvaks, nagu keedetud oleks.

Tullia jutukesed

Zoozi
Abikokk
2010-02-12 14:23:28
Tullia:
Zoozi:
Mul jälle küsimus. Üritasin eile teha beseepalle. Aga ei tulnud välja. Välimus oli nagu ok, aga süües muutus see pealmine rabe osa nätskeks tükiks. Viskasin minema. Mis valesti tegin? Ise arvan, et kuumutasin vist vahu üle. Mul suhkrutermomeetrit pole ja sõrmega vahtu katsudes ei saanud ma küll aru, et kuum oleks. Pigem oli soe ja nii ma siis aina kuumutasin,kuni lõpuks oli mul tunne,et munavaht on nagu keedetud. Ega ma jonni jäta, teen varsti uuesti, aga tahaks siis teada, mis valesti läks :)
Mul õnnestusid kenasti, kuigi pole ka suhkrutermomeetrit. Vaht läks tõesti selliseks kõvaks, nagu keedetud oleks.
Vaht läks päris kiiresti kõvaks.Hoidsin aga pliidil edasi,sest mulle tundus,et pole piisavalt kuum.Ma arvan,et kuumutasin ikkagi liiga kaua.Kui munavalgeid üle jääb,proovin uuesti.

Zoozi tegemised

Netcat
Abikokk
2010-02-12 14:57:35
Pille:
Netcat:
Aga pane lihtsalt hiidkrevetid alles järgmisel päeval peale? Mis neist ikka peale panna, siis ära noppida, külma panna ja siis uuesti peale laduda? :O
Juba valmistehtud asja ülejääkidest käib jutt :)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-12 15:21:47
Netcat:
Pille:
Netcat:
Juba valmistehtud asja ülejääkidest käib jutt :)
Sorri, ma tõesti mõtlesin, et hakkate tegema järgmiseks päevaks :) Kui järgmisel päeval sööte, siis ma paneks lihtsalt külmkappi. Krevetid ilmselt olid juba varem ju sügavkülmutatud ja kaks korda sama asja külmutada ei tohiks..

Kingadraakon
Abikokk
2010-02-12 20:43:07
Tziiki:
mida teha kui puudub termomeeter, et mõõta liha sisetemperatuuri? soovin teha seda retsepti siin
sisetemperatuuri järgi tundub, et liha on selles retseptis jäetud pooltooreks (loe: suhteliselt tooreks). seega tuleks ahjuajaga mitte üle pingutada :) või noh, oleneb ju sellest kui toorest liha sa tahad ja talud. minu jaoks on seda parem, mida toorem :) mina teeks nii, et pruunistaks liha enne pannil ümberringi ära või paneks vähekeseks 225-kraadisesse ahju ja siis keeraks temperatuuri allapoole, näiteks 175 õi 150 kraadi juurde. 125 tundub mulle veits lahja, eriti kui sisetemperatuuri kontrollida ei saa. võid ka ettevaatlikult kahvliga proovida, mis värvi on lihamahl. ära siiski liialt torgi.
Tiina
Abikokk
2010-02-16 21:47:11
Mul on nüüd überrumal küsimus, aga rahu ei anna :) Apelsine või mandariine koorides jääb alati kätele vastik valge kiht. Pesen küll neid enne, aga vahet pole. Millest see kiht koosneb? Pealepritsitud mürgid? Tsitrusekooreõli?

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-17 07:59:21
Tiina:
Mul on nüüd überrumal küsimus, aga rahu ei anna :) Apelsine või mandariine koorides jääb alati kätele vastik valge kiht. Pesen küll neid enne, aga vahet pole. Millest see kiht koosneb? Pealepritsitud mürgid? Tsitrusekooreõli?
See peaks parafiin/vaha olema (vt nt seda toredat artiklit aastast 1933).

Silx
Abikokk
2010-02-17 14:52:24
Ja nüüd tuleb eriloll küsimus. :D Kas juustu saab külmutada ja kas see aitab halli minemise vastu? Ostan endale laktoosivaba juustu, vahel suure oltermanni kera.. ja ei jõua seda ära tarbida, enne kui untsu hakkab minema. :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

<< 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 >>