Triin Abikokk 2010-02-18 21:58:56 |
minu kogemust mööda tuleb seda vahustada ikka KAUA. Ja läheb küll. Mul on käsimikser ja olen saanud õige. No sellise, mis ujub piima peal :). Aga see kaua on ikka tõesti kaua. Ja algmaterjal peab olema vedelapoolne. Juba mul tekib isu :). No nüüd öösel ikka ei tee enam :). | |
Fre Abikokk 2010-02-18 22:29:15 |
OK, äkki ma siis proovin veel vahustada. Aga ei tea kas mannavahtu saab ka üle vahustada? | |
Kätrin Abikokk 2010-02-19 09:09:13 |
Fre:
Minul ka KA mannavaht ikka oma pool tundi käinud ja ajan taga sama asja - sellist mõnusat vahtu nagu lapsepõlvest mäletan, aga no kuidagi ei õnnestu.
Siinkohal on minupuhul ilmselt süüdi vedeliku ja manna vahekord vahustatavas, sest olen ühekorra varem saanud juba asja täitsa õhuliseks ja nüüd viimane kord jälle kleepuvat-jooksvat möksi endale teinud.
OK, äkki ma siis proovin veel vahustada. Aga ei tea kas mannavahtu saab ka üle vahustada? |
|
Kärt Abikokk 2010-02-19 14:20:47 |
Kui ma ükskord 3 korda õuntest mannavahtu üritasin teha ja kõik need 3 korda unstu läksid, oli asi selles, et algmaterjal oli liiga paks. Peab ikka vedelamapoolne olema, siis olen saanud ka ilusti õhuliseks. | |
Kiilike Abikokk 2010-02-19 21:02:03 |
Kätrin:
Rusikareegel mannavahu tegemisel on minul olnud 0,5l vedelikku ja 0,25 dl mannat, lisaks vajadusel suhkur ja vaniljesuhkur. Keedan kuni manna on klaasjas. Olen vahustanud nii kuumalt kui külmalt. Käsimikseriga vahustanud ei ole kunagi üle 20 minuti ja suurimat võimsust pole ka kasutanud.
Fre:
Minul ka KA mannavaht ikka oma pool tundi käinud ja ajan taga sama asja - sellist mõnusat vahtu nagu lapsepõlvest mäletan, aga no kuidagi ei õnnestu.
Siinkohal on minupuhul ilmselt süüdi vedeliku ja manna vahekord vahustatavas, sest olen ühekorra varem saanud juba asja täitsa õhuliseks ja nüüd viimane kord jälle kleepuvat-jooksvat möksi endale teinud.OK, äkki ma siis proovin veel vahustada. Aga ei tea kas mannavahtu saab ka üle vahustada? |
|
Fre Abikokk 2010-02-19 21:07:45 |
Nami-nami mannavahu retseptis oli 1 liiter vedelikku ja 1.5 dl mannat - lisasin lõpupoole veidi veel vedelikku niiet ma ei usu et liiga paks oli. Kas sellest on ka mingit vahet et kas vahustada soojalt (st veidi jahtunult) või külmalt? Üldiselt läks lõpupoole asi paremaks, st hommikuks oli õhtune veniv sefiirilaadne koostis muutunud millegipärast veidi vahusemaks. Aga päris õige see ikka ka ei olnud. Lisaks oli ta kuidagi imeliku maitsega, laps ütles et "seebimaitse" - ma ei tea kas sai mahl liiga kange või mis. | |
Kiilike Abikokk 2010-02-19 21:16:55 |
Fre:
no mannapudrule läheb ju 1l piima ja 1 dl mannat ning siis keeb pudru.... see kogus mannat mannavahu retseptis on veidi kahtlane ...
Üldiselt vaieldakse selle soojalt/külmalt vahustamise üle. Meil on kuumalt vahustamine moes aga paljud teevad seda siis kui on jahtunud.
Nami-nami mannavahu retseptis oli 1 liiter vedelikku ja 1.5 dl mannat - lisasin lõpupoole veidi veel vedelikku niiet ma ei usu et liiga paks oli. Kas sellest on ka mingit vahet et kas vahustada soojalt (st veidi jahtunult) või külmalt? Üldiselt läks lõpupoole asi paremaks, st hommikuks oli õhtune veniv sefiirilaadne koostis muutunud millegipärast veidi vahusemaks. Aga päris õige see ikka ka ei olnud. Lisaks oli ta kuidagi imeliku maitsega, laps ütles et "seebimaitse" - ma ei tea kas sai mahl liiga kange või mis. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-02-19 21:29:16 |
Kiilike:
Aga mina nii teengi - pudrule detsiliiter mannat, mannavahtudele poolteist detsiliitrit. Vahustan pooljahtunult ja on igati kohevad vahud saanud :O
Too Salme Masso õuna-mannavahu retsept, mida Adonay mainis, oli testimata-tuunimata. Tegin ise paar korda ja lõpuks jäin ikka selle 1 liiter vedelikku/1.5 dl mannat juurde. Minu "uus" versioon on siin.
Fre:
no mannapudrule läheb ju 1l piima ja 1 dl mannat ning siis keeb pudru.... see kogus mannat mannavahu retseptis on veidi kahtlane ...
Üldiselt vaieldakse selle soojalt/külmalt vahustamise üle. Meil on kuumalt vahustamine moes aga paljud teevad seda siis kui on jahtunud.Nami-nami mannavahu retseptis oli 1 liiter vedelikku ja 1.5 dl mannat - lisasin lõpupoole veidi veel vedelikku niiet ma ei usu et liiga paks oli. Kas sellest on ka mingit vahet et kas vahustada soojalt (st veidi jahtunult) või külmalt? Üldiselt läks lõpupoole asi paremaks, st hommikuks oli õhtune veniv sefiirilaadne koostis muutunud millegipärast veidi vahusemaks. Aga päris õige see ikka ka ei olnud. Lisaks oli ta kuidagi imeliku maitsega, laps ütles et "seebimaitse" - ma ei tea kas sai mahl liiga kange või mis. |
|
Kirsike Abikokk 2010-02-19 22:27:54 |
Mina vahustan jahtunult. Koguseid ei oska öelda, teen silma järgi. Järgmine kord kui teen, möödan üle. Untsu pole veel läinud. Väga ilusad vahud tulevad (omaarust vähemalt :D ) | |
Kiilike Abikokk 2010-02-19 22:34:02 |
Pille:
Nu jah, ma lähenen mannavahu vedelikule väiksema manna kogusega - 1l kohta läheb 0,5 -0,75dl mannat.
See mannavahu tegemine tundub olevat järgmine asi mis alati välja ei tule .. olen suutnud paar korda teha liiga paksu ja siis ei õnnestu õhuliseks saada.
Kiilike:
Aga mina nii teengi - pudrule detsiliiter mannat, mannavahtudele poolteist detsiliitrit. Vahustan pooljahtunult ja on igati kohevad vahud saanud :O
Too Salme Masso õuna-mannavahu retsept, mida Adonay mainis, oli testimata-tuunimata. Tegin ise paar korda ja lõpuks jäin ikka selle 1 liiter vedelikku/1.5 dl mannat juurde. Minu "uus" versioon on siin.Fre:
Üldiselt vaieldakse selle soojalt/külmalt vahustamise üle. Meil on kuumalt vahustamine moes aga paljud teevad seda siis kui on jahtunud.Nami-nami mannavahu retseptis oli 1 liiter vedelikku ja 1.5 dl mannat - lisasin lõpupoole veidi veel vedelikku niiet ma ei usu et liiga paks oli. Kas sellest on ka mingit vahet et kas vahustada soojalt (st veidi jahtunult) või külmalt? Üldiselt läks lõpupoole asi paremaks, st hommikuks oli õhtune veniv sefiirilaadne koostis muutunud millegipärast veidi vahusemaks. Aga päris õige see ikka ka ei olnud. Lisaks oli ta kuidagi imeliku maitsega, laps ütles et "seebimaitse" - ma ei tea kas sai mahl liiga kange või mis. |
|
<< < 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 > >> |